Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 жовтня 2023, 07:34
4584
3

Сім голів. Рух у гостях розгромив Верес

Львівський клуб протягом усього матчу мав перевагу

| Оновлено 23 жовтня 2023, 07:34
4584
3
Сім голів. Рух у гостях розгромив Верес
ФК «Верес»

Рівненський «Верес» та львівський «Рух» зустрілися 22 жовтня у матчі 11-го туру чемпіонату України з футболу. Матч на полі стадіону «Авангард» у Рівному завершився перемогою гостей.

Головний тренер «Вереса» Сергій Лавриненко після гостьової поразки від «Дніпра-1» у стартовому складі своїх підопічних зробив багато змін: замість Яго, Кухарука, Шестакова, Вовченка і Гакмана на поле вийшли Станіслав Шарай, Гайдучик, Кучеренко, Світюха та вперше у цьому сезоні Кльоц. Віталій Пономарьов після домашньої нічиєї з «Минаєм» у своєму стартовому складі теж зробив перестановки: замість Едсона, Соломона і Плюмана на поле стадіону «Авангард» вийшли Руніч, Пастух і Підгурський, для якого це була перша гра у поточному чемпіонаті.

Обидві команди активно розпочали гру. Перший небезпечний момент виник біля воріт гостей. Ледвій відбив дальній удар капітана «Вереса» Кльоца, Шевченко намагався зіграти на добиванні, але воротар «Руха» врятував свою команду. Рухівці відповіли штрафним ударом у виконанні Климчука, але м’яч пролетів повз рамку воріт. І все ж згодом гості відкрили рахунок. Паст парирував дальній удар Теслюка, але Денис, підібравши м’яча, повторним ударом таки відкрив рахунок своїх голів в УПЛ (у 10-й грі).

ФК «Верес»

Гравці «Руха» продовжували володіти перевагою, але завершальним ударам Романа та Сича бракувало влучності. А після удару головою Сапуги м’яч від захисника пролетів вище воріт. Згодом Паст помилився на виході, м’яч відскочив до Климчука і кращий бомбардир «жовто-чорних» головою влучно пробив у дальній кут воріт. Гравці «Вереса» відповіли серією з трьох кутових поспіль, але захисники «Руха» встигали випереджати суперників.

Обидві команди швидко переходили від оборони до атаки й моментів не бракувало. Руніч у штрафному майданчику наносив завершальний удар, але цього разу Паст зіграв надійно. Під кінець тайму несподівано помилився Ледвій, але Владислав Шарай, підхопивши м’яча, пробив над поперечиною воріт.

Другий тайм розпочався атаками гостей. Міг оформити дубль Климчук, але пробив головою поруч з рамкою воріт. Наступна атака рухівців завершилася ударом капітана команди Сапуги, але Паст у падінні заволодів м’ячем. Згодом воротар «Вереса» зіграв надійно і після удару Руніча. Сергій Лавриненко зробив потрійну заміну в складі своїх підопічних, які згодом знову пропустили гол. Пастух випередив Кучерова та Яго й з близької відстані влучно пробив головою, забивши свій перший гол в УПЛ (у 8-й грі).

ФК «Верес»

Згодом Пастух міг оформити дубль, але Паст ліквідував загрозу. Потім настала черга і потрійної заміни в складі «Руха». Згодом господарі зуміли перервати свій затяжний серіал без забитих голів, який тривав 408 (!) хвилин. Після розіграшу кутового і передачі Марусича з близької відстані забив гол Яго.

Але на цьому голепад у Рівному не завершився. Дальній удар Квасниці парирував воротар, а першим на добивання встиг Пастух, оформивши дубль. Через декілька хвилин вже сам Квасниця опинився у штрафному і влучно пробив повз воротаря. А під завісу матчу розіграш кутового завершився голом Балана, для якого це був перший в УПЛ результативний удар в складі «Вереса».

В підсумку «Рух» здобув першу в УПЛ велику перемогу над «Вересом». При цьому підопічні Віталія Пономарьова встановили клубний рекорд, забивши 5 голів в одній грі. Гольова клубна рекордна гостьова серія «Руха» триває в чемпіонаті 5 ігор. Гравці ж «Вереса» встановили клубний антирекорд, пропустивши 5 голів на своєму полі в УПЛ. Матч у Рівному виявився найбільш результативним з початку нинішнього чемпіонату.

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Верес» – «Рух» - 2:5

Голи: Яго (82), Балан (90) - Теслюк (14), Климчук (34), Пастух (65, 85), Квасниця (88).

Попередження: Балан (21), Кучеров (32), Гайдучик (60), Кухарук (90+3) - Дідик (44), Пастух (66).

«Верес»: Паст, Курко, Балан, Шевченко, Кучеренко, Станіслав Шарай (Кухарук, 62), Кльоц, Владислав Шарай (Шестаков, 82), Кучеров (Яго, 62), Світюха (Ковалюк, 46), Гайдучик (Марусич, 62).

«Рух»: Ледвій, Сич, Слюбик, Дідик, Роман (Лях, 73), Підгурський (Таллес, 46), Сапуга, Пастух, Теслюк (Квасниця, 57), Руніч (Соломон, 73), Климчук (Плюман, 73).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Ковалюк - 6.0, Кухарук - 5.0, Яго - 6.5, Марусич - 6.0, Шестаков - б/о.

«Рух» (заміни): Таллес - 7.0, Квасниця - 7.0, Лях - 5.5, Соломон - 5.5, Плюман - 5.5.

ВЕРЕС – РУХ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Балан (Верес).
88’
ГОЛ ! М'яч забив Ілля Квасниця (Рух Львів).
86’
ГОЛ ! М'яч забив Євгеній Пастух (Рух Львів).
83’
ГОЛ ! М'яч забив Яго Сікейра (Верес).
65’
ГОЛ ! М'яч забив Євгеній Пастух (Рух Львів).
33’
ГОЛ ! М'яч забив Юрій Климчук (Рух Львів).
13’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Теслюк (Рух Львів).
Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олександр Січкаренко
Зрозуміло навіщо Верес зробив платний перегляд своїх матчів - щоб менше вболівальників бачили таке позорисько.
pavel8873
Цікаво , які ставки були на матч ?...
Віктор Коробка
Переможець матчу - Рух
Дубль положив Пастух.