Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 жовтня 2023, 00:47
555
14

Даріо СРНА: «Своїми перемогами можемо дати нашим військовим великі емоції»

Виконувач обов’язків головного тренера «Шахтаря» – про ставлення та вимоги до гравців команди

| Оновлено 21 жовтня 2023, 00:47
555
14
Даріо СРНА: «Своїми перемогами можемо дати нашим військовим великі емоції»
ФК Шахтар. Даріо Срна

Виконувач обов'язків головного тренера донецького «Шахтаря» Даріо Срна розповів про своє ставлення та вимоги до гравців команди.

«Для них я легенда, яка має «шахтарське» серце і хоче дати їм те, що я прожив. Я знаю, що важкий час, що вболівальників немає, що кожен із них хоче поїхати за кордон і пограти в топклубі, але ми знаємо, що своїми перемогами можемо дати нашим військовим, які захищають країну, дуже великі емоції.

Перед грою в Антверпені я попросив у Патріка дозволу сказати кілька слів. Він мені дозволив, я подякував йому. Я не лізу ніколи до тренерської роботи, якщо я не тренер. Якщо потрібна була моя допомога Йовічевічу, Де Дзербі, Каштру, Патріку або будь-якому іншому тренеру, то я їм сказав у перший день, що я готовий 24/7 і якщо можу допомогти, то я тут.

Футболістам я сказав одну просту річ: щоб вони грали в «шахтарський» футбол і що тут є сектор людей, тисячі українців, які не хочуть жити в Бельгії, але вони змушені жити за кордоном, бо агресор росія зробила так, щоб наші люди поїхали з України. Я їм сказав, що ви навіть не уявляєте, які емоції ви можете їм дати вашим футболом. Воно передається дуже легко. І ці кадри, зняті після гри, їх неможливо купити. Програвали 0:2 та виграли 3:2 – це дозволило людям на 90 хвилин забути про війну, про ракети, про шахеди. І команда «Шахтар» подарувала їм такі емоції, які неможливо ні купити, ні побачити, а їх можна відчути, якщо ти там. І хочу сказати, що таких людей багато. Може, ми їх не бачимо, але вони – з нами.

Я за два дні отримав стільки повідомлень – із Донецька, з Донбасу, від військових. Я завжди мріяв, щоб я був тренером на «Донбас Арені». І люди також про це мріють. Тому я від команди вимагатиму, щоб вони розуміли та знали, скільки своїм футболом, гарним «шахтарським» футболом вони передають емоції людям, які сьогодні на фронті, які страждають за нашу країну», – сказав Срна.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Якщо б в 2014 році ренат повів себе як українець, то зараз нашим військовим непотрібні були б вкиди від наркомана срни, всі були б дома живі.
Pavel_i_CO
Раджу всім знайти в інтернеті матч шахтьор - Вікторія Плзень (лютий 2014-го року) та послухати що "арьот" бамбас-арена під час хвилини мовчання в пам'ять про Героїв Небесної Сотні і які прапори майорять на цьому шабаші
Swed
Ваши военные в Хорватии сидят.  Что за моду взяли?   Чуть  что, так сразу про окопы и наших военных.   Им   сейчас точно не до футбола и ваших посылов.    Про себя рассказывайте.
 И от каких военных из Донецка были сообщения?   От наших разведчиков, что ли.
avk2307
В Єврокубках всі за Вас, За Україну. В УПЛ  без допомоги судей і УАФ вам релаьно складно і тут я конкретно не з Вами. Давайте вже чесно грати...
mr.frog68
воно то  у кубку вболівати будемо, одне тільки цікаво, скільки з цим "тренером"барса кротам накидає?
nikin1220
Тепер зрозуміло, чому перший тайм програли. Просто почали грати в "шахтарський футбол"
Falko
Дашо, це на якому фронті і які люди страждають за ВАШУ країну? Не примазуйся.
Владислав Рейский
каким вашим, хорватским?
turist86
Тисячі українців не хочуть жити в Бельгії, де зарплати вдесятеро вищі? Якраз навпаки - мільйони б поїхали, якби мали таку можливість
Pavel_i_CO
Цікаво, від яких військових з Донецька ця сирна отримує повідомлення?