Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 жовтня 2023, 18:55
1634
1

Металіст 1925 – Кривбас. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Перед зустріччю з лідером Прем'єр-Ліги харків'яни не вигравали у трьох поєдинках поспіль

| Оновлено 20 жовтня 2023, 18:55
1634
1
Металіст 1925 – Кривбас. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Металіст 1925

У 11-му турі чемпіонату країни з футболу в Київській області на стадіоні «Лівий берег» футболісти харківського «Металіста 1925» прийматимуть несподіваного лідера цьогорічного турніру «Кривбас» із Кривого Рогу. Наразі підопічні Юрія Вернидуба мають у своєму активі 20 очок, а у номінальних господарів поля на дев'ять очок менше.

Металіст 1925

Цього сезону харків'яни поки що виступають нерівно. Чемпіонат вони розпочали з двох поразок поспіль. Потім була п'ятиматчева безпрограшна серія, в якій «Металіст 1925» здобув 3 перемоги за 2 нічиїх. А після невдачі у кубковій грі з полтавською «Ворсклою» 0:3, підопічні Едмара програли ще два матчі поспіль у Прем'єр-Лізі. При цьому у чотирьох останніх іграх вони не забили жодного голу.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Заради справедливості треба сказати, що «Металісту 1925» у деяких іграх відверто не щастило, а іноді не зовсім зрозумілими були рішення арбітрів. Пригадаємо, наприклад, як у поєдинку з «Дніпром-1» м'яч влучив у руку гравцеві дніпровської команди, який стояв на лінії воріт, але навіть після перегляду VAR суддя не призначив пенальті. В інших матчах суперників рятували їх воротарі, каркас воріт, або з вигідних ситуацій футболісти харківського клубу не влучали у ціль.

А ще «Металіст 1925» ніяк не може зібратися та зіграти своїм найсильнішим складом, оскільки через травми або дискваліфікацію гравці основного складу змушені пропускати чергові матчі. Ось і зараз тренерський штаб не може розраховувати у грі з «Кривбасом» на воротаря Олега Мозиля та захисника Ігоря Курила, вилучених у поєдинку попереднього туру з «Оболонню». До речі, ту гру харків'яни взагалі догравали вдев'ятьох. Втім, схоже, що всі, хто раніше перебував на лікарняному, вже готові вийти на поле.

Кривбас

Цікаво, що якщо подивитися на турнірну таблицю Прем'єр-Ліги рівно рік тому, то після 8 туру «Кривбас» знаходився у нижній її частині, маючи в своєму активі всього 6 очок. Але вже ближче до зимової перерви криворіжці зуміли піднятися вище, а у весняній частині виступили настільки вдало, що ледве не пробилися до єврокубків. Нинішнього сезону підопічні Юрія Вернидуба не стали зупинятися на досягнутому і тепер постійно перебувають в числі лідерів. А після 10-го туру «Кривбас» взагалі одноосібно очолив таблицю елітного дивізіону.

Могли криворіжці навіть трохи відірватися від своїх переслідувачів, якби у 9-му турі не програли вдома львівському «Руху» 1:3. Однак потім, зробивши роботу над помилками, «Кривбас» переміг «Чорноморець» 1:0 і, скориставшись осічкою «Шахтаря», змінив його на посаді лідера чемпіонату України.

Втім, всі добре розуміють, що піднятися на вершину складно, а ось утриматися на ній буває набагато складніше. Тим більше, що криворіжці у такій ситуації ще ніколи не були. Тому поєдинок із «Металістом 1925» має дати відповідь на запитання: чи готові футболісти «Кривбаса» до того, щоб на даний момент називатися лідером українського футболу.

Статистика матчів

Команди вперше зустрілися на рівні Прем'єр-Ліги лише минулого сезону. Тоді в матчі першого кола харків'яни у Кривому Розі досягли успіху з рахунком 2:0 (автоголом спершу відзначився Дебелко, а перед самою перервою Борячук подвоїв перевагу своєї команди). У другому колі «Кривбас» взяв реванш точно з таким самим результатом (тут голи забили Задерака та Кораблін).

Орієнтовні склади:

«Металіст 1925»: І.Потімков, Жичиков, Є.Ткачук, Безуглий, Червак, Габелок, А.Ткачук, Русин, Вачіберадзе, Дмитренко, Борячук

«Кривбас»: Кліщук, Понєдєльник, Безкоровайний, Стецьков, Дібанго, Кузик, Приходько, Бізімана, Татарков, Задерака, Кожушко

Прогноз на протистояння:

Гості є фаворитами цього протистояння, хоча і «Металіст 1925» напевно прагнутиме до того, щоб перервати свою безвиграшну серію. Тож гра очікується напруженою та цікавою. Поставимо на те, що заб'ють обидві команди і зустріч завершиться внічию 1:1.

20 жовтня, п'ятниця

«Металіст 1925» – «Кривбас»
Київська область. Урочище «Млинове». Стадіон «Лівий берег». 19:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
МЕТАЛІСТ 1925 - КРИВБАС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Прогноз Sport.ua – 1:1

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
apepa
Три матча без побед. Пора уже выигрывать!