Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 жовтня 2023, 01:46
8379
35

Кривбас вийшов на перше місце. Команда Вернидуба обіграла Чорноморець

Криворізький клуб йде на міжнародну паузу лідером УПЛ

| Оновлено 09 жовтня 2023, 01:46
8379
35
Кривбас вийшов на перше місце. Команда Вернидуба обіграла Чорноморець
ФК «Кривбас»

У неділю, 8 жовтня, відбувся поєдинок десятого туру чемпіонату України з футболу, в якому зустрілися криворізький «Кривбас» та одеський «Чорноморець». У Кривому Розі перемогли господарі поля.

Українська Прем’єр-ліга в поточному сезоні є чимось дійсно непередбачуваним та незбагненним, бо вболівальники зі стажем уже звикли до того, що донецький «Шахтар» та київське «Динамо» постійно щось розігрують суто поміж собою, але минула кампанія долучила до боротьби за найвищі місця ще й «Дніпро-1» та «Зорю». Цього ж року все взагалі відбувається несподіваним чином – «Полісся», «Кривбас» та одеський «Чорноморець» наразі складають кампанію «гірникам» у чемпіонських перегонах.

Саме тому афіша матчу поміж криворізьким та одеським колективами ввечері в неділю й вважалась центральною для всього футбольного вікенду та мала затьмарити собою п’ятничну зустріч поміж житомирянами та киянами. У будь-якому випадку, колективи Юрія Вернидуба та Романа Григорчука показали нам чудову промокампанію свого матчу в чемпіонаті під час кубкової гри декілька днів тому, яка завершилась на користь «моряків» (2:1).

Ще в тому матчі ми побачили, що під час очного протистояння два дуже досвідчених керманича радше оберуть суто захисний стиль побудови власних команд, аніж кинуться на амбразуру боротьби з відкритим футболом. Але навіть за повільного футболу можливі випадкові зіткнення поміж футболістами, які ризикують завершуватись травмами. Цього разу не пощастило Вакулку, підкат якого проти Путрі в центрі поля обернувся м’язовим пошкодженням та заміною вже на восьмій хвилині.

Але одразу ж після цього «Кривбас» провів фірмову широку атаку з подачею Дібанго з глибини лівого флангу на дальню стійку, де опинився Приходько із ударом у падінні під Варакуту, але воротар дивом зумів зреагувати на надзвичайно складний м’яч. Шкода, що на цьому в питанні створення загрози для обох воріт команди свій ентузіазм вичерпали в стартові 45 хвилин. Боротьба, боротьба й нічого, окрім боротьби.

Просто неможливо було повірити в те, що обидві команди відмовляться від свого малюнку гри заради того, аби після перерви ми отримали дійсно яскравий футбол. І хоча Григорчук зробив одразу дві заміни після відпочинку, темп гри ще достатньо тривалий час не набирав оберти. Але поблизу 54 хвилини «Кривбас» знайшов у собі сили таки подолати оборону опонентів та наблизився до воріт Варакути спочатку з моментом Задераки, а потім і з пенальті, який на собі заробив Кузик, підставившись під фол Шпорна в центральній зоні.

VAR ретельно вивчав цю ситуацію, тож у нас особливо не було приводів сперечатись із арбітрами, а тим часом Приходько підготував удар із позначки в правий нижній кут та відіграв воротаря суперників. Забитий м’яч означав лишень те, що господарі відійдуть у захист, а гості нарешті отримають можливість атакувати чужі ворота в позиційних наступах.

Звісно, щільність оборони «Кривбаса» дуже заважала «Чорноморцю», але не настільки, щоб «моряки» обходились узагалі без гольових моментів. Удари від Дади, Ієде та Васильєва змушували Кліщука рятувати власні ворота, тоді як гравці ланки атаки його команди постійно намагались підловити суперників у швидкому випаді. Футбол таким чином нарешті став дійсно гарячим, але підхопити результативний мотив у гостей так і не вийшло.

Після жовтневої міжнародної павзи криворізький «Кривбас» зіграє гостьовий матч проти харківського «Металіста 1925», а одеський «Чорноморець» удома прийматиме закарпатський «Минай».

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Кривбас» – «Чорноморець» – 1:0

Приходько (58, з пенальті)

Бескоровайний (78) - Кузик (37), Понєдєльнік (82)

«Кривбас»: Кліщук, Понєдєльнік, Бескоровайний, Стецьков, Нябейє, Кузик (По, 60), Приходько, Бізімана, Вакулко (Татарков, 7, Семотюк, 85), Задерака, Кожушко.

«Чорноморець»: Варакута, Єрмаков, Салюк, Путря, Брагару, Васильєв, Дада (Бадібанга, 77), Шпорн (Авагімян, 77), Штогрин, Хадіда (Ієде, 46), Бойчук (Вакула, 46).

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.)

Стадіон: «Гірник» (м.Кривий Ріг).

Наші оцінки:

«Кривбас» (заміни): Татарков - 5.5, По - 5.5, Семотюк - б/о.

«Чорноморець» (заміни): Вакула - 5.0, Ієде - 6.0, Бадібанга - 5.5, Авагімян - 5.5.

КРИВБАС – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

57’
ГОЛ ! З пенальті забив Клім Приходько (Кривбас).
Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitason
Болею за Вернидуба,этот тренер давно уже заслужил или чемпионат выиграть или хотя бы вторым стать! Динамо, когда ты обратишь внимание на этого тренера,берете разных  ....
Алексей Фурсов
С победой Кривбасс. Черноморец - тоже молодец. Удачи двум клуба 
cooperchack
Шахтёр станет чемпионом только если чемпионат опять прервут 
Надеюсь в Лч выступят нормально
Сейчас есть куча команд которые могут стать первыми.
avk2307
Прикольно, "вболівальники " Шахтаря вже Кривбас бояться та щось підозрюють безпідставно... Ну виграв би Чорноморець, то казали б що їх тягнуть?
Та рівні команди , ви ж 3-3 зіграли з Кривбасом, чи не так? 
А далі ж у Шахтаря Чорноморець, Динамо та Дніпро, ой буде сліз
Виктор Алтухов
Не понимаю, страна воюет, а в футболе беспредел. Там явный пенальти не ставят, тут ставят поддельный, там красную дают , где и желтую не за что, там удаление после 2-й желтой, после рядового нарущения. Сплошное воровство очков, денег и прочее. А мы хотим в Европу. 
AutumnBridge
Пенальтиевая победа над одним конкурентом после поражения дома же от другого.  Как по мне, то Кривбасс эдакий побратим Жироны и фаворит на спичечных ножках.   Посмотрим что будет к НГ.
FunnyCat_____
почему кроты скулят вечно на всех ветках?
FunnyCat_____
о, про*ырявленный эксперт, пожаловал даже отметился уже ниже
ZportUA
Данэтскіє і тут скиглять. Не дарма їх називають гноєм на території України 
FunnyCat_____
может и нужно менять таблицу предположений
1) Полесье
2)ДК
3)Кривбасс
4) Черноморец
5) Рух
Кубок -  Оболонь
Nostradamus
Игра отстой
maxno
Кривбас играет в футбол . Эта команда представляй сейчас в Европе Украину очки приносила . А не вылетала в квалификации.
Pavel_i_CO
Біженці з ордло, барада та тємафіюк так прикольно кидаються, як шавки, вдвох одночасно)) Зовсім не паляться 
Mr Voevudskiy
8 голов за 6 туров.. тухлый тур(
CheMP
пеналь левый. месть за Кубок пока не засчитывается  Черноморец - чемпион! 
Pavel_i_CO
Д...єцк, Д..асс - смоктали ви у нас
Злий Глобинець
Пенальті намальований, а суддя такий профан, що купився? Не думаю.
Фанькин кот
Тянут, тянут судьишки криворожцев. Пеналь левейший. И дураку понятно, почему.
Фанькин кот
Чемпионом обязан стать Шахтёр. Это дело принципа. Вопреки козням зелени.