Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 жовтня 2023, 18:19
2855
9

Кривбас – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Кращого часу для реваншу й підібрати не можна

| Оновлено 08 жовтня 2023, 18:19
2855
9
Кривбас – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Кривбас

У неділю, 8 жовтня, у Кривому Розі на стадіоні «Гірник» відбудеться матч десятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють криворізький «Кривбас» і одеський «Чорноморець». Стартовий свисток рефері Дениса Шурмана з Київської області пролунає о 17:00 за київським часом.

Кривбас


Від попередньої зустрічі з одеським «Чорноморцем» минуло зовсім небагато часу – посеред минулого тижня «Кривбас» поступився в 1/8 фіналу Кубка України (1:2), після чого для нього в поточній кампанії залишився тільки один вагомий турнір. Чи вдарив цей виліт по самолюбству Юрія Вернидуба особисто і його колективу зокрема? Ствердна відповідь на це запитання не змусить на себе довго чекати. Тим більше, що після цієї поразки на команду чекала ще одна неприємність.

Минулий тиждень «Кривбасу» взагалі не вдався. То «Чорноморець» виб'є з Кубка, то «Шахтар» подарує можливість очолити турнірну таблицю, але львівський «Рух» на рідному для криворіжців «Гірнику» позбавить її в дуже видовищному протистоянні (1:3). Але настав новий тиждень, і оскільки «гірники» свій матч проти «Зорі» проведуть колись потім, перед «Кривбасом» відкривається нове вікно можливостей. А якщо не вдасться ним скористатися, то житомирське «Полісся» не сильно засмутиться.

Загалом, команда Вернидуба своїми виступами в першій третині поточного сезону УПЛ довела, що заслуговує на те, аби очолити чемпіонські перегони, нехай навіть і на нетривалий відтинок часу. Хоча ми вже впритул підійшли до жовтневої міжнародної паузи, тож той, хто за підсумками вікенду залишить за собою першу сходинку, зможе два тижні без докорів сумління називати себе не інакше, як лідером у боротьбі за чемпіонство.

Чорноморець


І тут у календарі «Кривбаса» знову виникає той самий одеський «Чорноморець», який під керівництвом Романа Григорчука в поточному сезоні не втомлюється генерувати інфоприводи навколо себе. «Динамо», «Полісся», «Олександрія», «Оболонь» – ці доволі міцні й навіть, переважно, імениті колективи «моряки» вже обігравали в новому сезоні, тож мають як чим похизуватися, так і про що шкодувати.

Річ у тім, що «Чорноморець» не має за плечима досвіду стабільної смуги виступів. Звісно, хтось правильно вказуватиме, що команда Григорчука не так давно мала «шахову» серію перемог і поразок із розміром кроку в три матчі, але це точно не потрапляє під характеристики стабільності результатів. Таким чином «моряки» вже назбирали на одну поразку більше, ніж є в «Кривбаса», тож у турнірній таблиці все ж таки трохи поступаються – дистанція в один бал і +3 у різниці м'ячів на користь криворізького колективу.

Однак, подейкують, що в «Чорноморця» нарешті повернувся після травми лідер атаки Зігі Бадібанга і вже готовий повторювати видатний досвід виступів образу другої половини минулого сезону разом із командою. Так це чи ні – побачимо вже зовсім скоро, але із «Зорею» одразу досягти успіху не вдалося – нічия 0:0, за доволі посередньої гри в атаці від команди Григорчука в минулому турі. Як би знову не почалась невпевнена серія виступів на тлі трьох поспіль перемог.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Кривбаса» і «Чорноморця» раніше перетиналися 39 разів у рамках Прем'єр-ліги, Кубка України та Першої ліги СРСР. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку одеситів – 18 успішних матчів проти дев'яти нічиїх і 12 перемог «Кривбаса». Команди востаннє грали наприкінці минулого місяця, коли голи Дади та Йона Шпорна проти м'яча Клима Приходька принесли «морякам» домашню кубкову перемогу на стадіоні «Чорноморець».

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 36-річний Денис Шурман із Київської області, який на своєму рахунку має вже 56 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Дмитро Оганесян і Володимир Висоцький та Олександр Беркут, а резервним арбітром відпрацює Ярослав Дерев'янко. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Максимом Козиряцьким, якому допомагатиме Віктор Нижник. У Шурмана є досвід проведення матчу за участю «Кривбаса» – 1 поразка, тоді як із «Чорноморцем» він перетинався п'ять разів – 1 перемога і 4 поразки.

Орієнтовні склади


«Кривбас»: Кліщук – Дибанго, Безкоровайний, Стецьков, Понєдєльнік – Бізімана, Іліч – Задерака, Хомченовський, Вакулко – Дебелко.

«Чорноморець»: Варакута – Брагару, Салюк, Єрмаков, Путря – Васильєв, Шпорн – Штогрин, Дада, Бадибанга – Ієде.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що команди влаштують гольову феєрію. Нашою ставкою буде позиція – ТБ 3.

8 жовтня, неділя

«Кривбас» – «Чорноморець»
Кривий Ріг. «Гірник». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа YouTube-канал «Кривбаса»
КРИВБАС – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.)
Прогноз Sport.ua – 2:2
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Ще один дуже цікавий матч з непередбачуваним підсумком. Очікуемо зливу голів та безкомпромісну рубку!
apepa
Интересный матч. С удовольствием посмотрю его.
Istm
матч туру. Має бути найцікавішим в турі.
Juzik
Весь день дождь идет. Будет не футбол а водное поло.
Александр Белогубко
ЧО только победа 
Fitness.sports
Только не ничья. Ждём нового лидера чемпионата 
⬆️
2:2  и 1:1 по КК.
Фанькин кот
Ничейка думаю всех устроит.