Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 18 жовтня 2023, 14:00
20090
67

Неймовірна розв’язка. Україна U-21 обіграла Англію U-21

Підопічні Унаї Мельгоси відмінно провели перший тайм, англійці були кращі у другому

| Оновлено 18 жовтня 2023, 14:00
20090
67
Неймовірна розв’язка. Україна U-21 обіграла Англію U-21
УАФ

У четвертому турі відбіркового турніру до чемпіонату Европи-2025 серед молодіжних команд зустрілися лідери групи F – збірні України та Англії.

Молодіжна збірна України під керівництвом іспанського фахівця Унаї Мельгоси перші два матчі відбіркового турніру виграла у Північної Ірландії (1:0) та Люксембургу (3:0). Збірна Англії є чинним чемпіоном Європи у цій віковій категорії. Новий цикл «три леви» розпочали з розгромних перемог над Люксембургом та Сербією – 3:0 та 9:1 відповідно.

Головний тренер української молодіжки Унаї Мельгоса здійснив три зміни у стартовому складі порівняно з матчем проти Люксембургу. На лівому фланзі захисту сьогодні з перших хвилин грав Вівчаренко, який замінив Смолякова. У центрі півзахисту з’явився Ярмолюк, який посів місце Рубчинського. На вістря атаки іспанський фахівець відрядив В’юнника, а на лавці запасних залишився Краснопір.

У стартовому складі збірної Англії також сталися три зміни порівняно із матчем проти збірної Сербії. В «основі» з`явилися МакЕйті, Лівраменто та Байно-Гіттенс, які замінили Палмера, Ділепа та Філоджіна.

УАФ

У першій половині першого тайму команди грали на рівних. Англійці не поспішали починати атаки. Вони доволі довго тримали м’яч на своїй половині поля, намагаючись виманити українці якомога далі від центральної лінії поля. Однак «синьо-жовті» не купувалися на ці хитрощі. Підопічні Мельгоси зустрічали суперника в районі центрального кола та грали щільно в обороні, не дозволяючи супернику знаходити вільні зони та проводити стрімкі атаки. Голкіпер Треффорд часто виходив далеко з воріт під час володіння м’ячем його командною та виконував роль ще одного польового гравця. Але це не допомагало. Побудова атак давалася гостям дуже складно, оскільки господарі уважно та синхронно діяли в обороні.

Приблизно з екватора першого тайму англійці заграли швидше та гостріше. Вони створили кілька небезпечних моментів. На щастя, підопічні Лі Карслі били повз ворота. Найнебезпечніший момент був на 24-й хвилині. Гості розіграли швидку комбінацію. її завершував МакЕйті, після удару якого м'яч пролетів повз ворота.

Потім українці несподівано відкрили рахунок. Брагару зробив сильну передачу з правого флангу в штрафний майданчик, В'юнник намагався пробити у падінні, але не влучив по м'ячу. Той полетів далі та опинився у Волошина. Назар приблизно з 7 метрів пробив повз голкіпера! Одразу після пропущеного голу англійці провели гостру атаку, її перервав Нещерет, впевнено зігравши на виході.

Наприкінці тайму англійці у кількох метрах від правої лінії штрафного майданчика збили Брагару, який протягом усього першого тайму мордував опонентів на своєму фланзі. До м’яча підійшов Очеретько. Англійці очікували навісу, а українець завдав прямого удару та влучив у дальній кут воріт! Очікував навісної передачі й голкіпер Треффорд, який через це неправильно обрав позицію.

Другий тайм був повною протилежністю першій половині зустрічі. Англійці з самого початку почали грати швидко та агресивно. Наші протягом приблизно 20 хвилин справлялися з активністю гостей. Українці в цей часовий проміжок створили два небезпечні моменти. На 53-й хвилині Треффорд вийшов за межі штрафного майданчику та головою вибив м'яч. Він на мить випередив Волошина. На 62-й хвилині Брагару з боями прорвався правим флангом, зробив передачу на дальній кут воротарського майданчика, Краснопір злету пробив, Лівраменто підстрахував голкіпера та вибив м'яч з лінії воріт. Приємно було бачити, що українці не знітилися та не грали на утримання, а відповідали своїми атаками на наступ команди з британських островів.

Англійці постійно тиснули на оборону збірної України та все ж змогли пробити її. На 67-й хвилині Мадуеке з правого краю штрафного майданчику сильно та влучно пробив у дальній кут. Після цього англійці заграли в атаці ще активніше. На передостанній хвилині основного часу британці зрівняли рахунок. Елліотт навісив, м’яч перелетів через гравців, що боролися у центрі штрафного майданчика, Кресуелл на дальній стійці виграв боротьбу у Брагару та переправив м'яч у ворота.

Здавалося, що матч так і завершиться внічию. Але українці зробили майже неймовірне – вони вирвали перемогу! На четвертій компенсованій хвилині «синьо-жовті» організували атаку, вивели на ударну позицію Квасницю, який з меж штрафного майданчика пробив у дальній кут! Арбітр дав пограти ще дві хвилини, на останній Нещерет вдало зіграв на перехопленні, після чого пролунав фінальний свисток!

Українці здобули три перемоги у трьох матчах відбіркового турніру. Обігравши чемпіонів Європи, підопічні Унаї Мельгоси очолили турнірну таблицю групи F. До речі, Англія не програвала з червня минулого року, не пропускала голів – з березня цього року.

УАФ

Чемпіонат Європи U-21. Кваліфікація. Груповий етап. Група F. 4-й тур.

Україна U-21 – Англія U-21 – 3:2

Волошин (31), Очеретько (43), Квасниця (90+4) - Мадуеке (67), Кресуелл (89).

Льюїс (66) Кресуелл (90+6) - Рубчинський (90+2), Роман (90+6).

Україна U-21: Нещерет, Роман, Салюк, Батагов, Вівчаренко, Ярмолюк (Яцик, 82), Бражко, Очеретько (Рубчинський, 74), Брагару, Волошин (Квасниця, 74), В'юнник (Краснопір, 59).

Англія U-21: Треффорд, Брентуейт, Гамфріз (Ілінг-Джуніор, 58), Кресуелл, Лівраменто (Нортон-Каффі, 73), Байно-Гіттенс (Філоджін, 58), МакЕйті (Роу, 73), Гекні (Ділеп, 58), Льюїс, Мадуеке, Елліотт.

Арбітр: Густаву Коррея (Португалія).

Кошицька футбольна арена (м.Кошице, Словаччина).

УКРАЇНА U-21 – АНГЛІЯ U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +4
ГОЛ ! М'яч забив Ілля Квасниця (УКРАЇНА U21).
89’
ГОЛ ! М'яч забив Чарлі Крессвелл (Англія U21).
67’
ГОЛ ! М'яч забив Чуквунонсо Мадуеке (Англія U21).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Олег Очеретько (УКРАЇНА U21).
31’
ГОЛ ! М'яч забив Назар Волошин (УКРАЇНА U21).
Оцініть матеріал
(158)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 67
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Тарас Михайлович
Звернули увагу, яка швидкість роботи з м"ячем, паси різкі, гострі. При ротаньболі такого не було. Якісна робота іспанців
Злий Глобинець
Крута у нас молодіжка. От би ще навчитися, щоб молді таланти і на дорослому рівні показували гру відповідної якості. А то ми десь на етапі переходу в дорослий футбол втрачаємо. 
Болела
Нещерет на останній хвилині матчу потягнув мертвий..
Vbolivalnyk-Peter
Хороша у нас команда. Молодці хлопці!! Вітаю з заслуженою перемогою!!! Що дуже кидалося у вічі - шалене бажання наших гравців та їх готовність боротися на кожному клаптику поля. Причому у всіх без винятку - ніхто не випав та не вийшов відбувати номер! Ще раз - МОЛОДЦІ!!!!
Болела
Пацани красені!
Коментатори ці за@обують. Коли з 70 хв починають розповідати , що це вже сенсація.
BekXan
Молодці хлопці
Віктор Коробка
Молодці! З перемогою! Перший тайм - ідеально. Англійці навіть розгубилися від такої нахабності. У другому, правда, вони прокинулися, почали піддавлювати, зрівняли рахунок, але наші билися до кінця і вирвали перемогу!
turist86
Браво! Крутий трилер, Голлівуд відпочиває!
Болела
Варто віддати належне іспанцю. Це тактична перемога. Вибудована гра з 1 і до 90 хвилини матчу.
Viktor Shuper
ля аж не віриться, я вже думав 2:2 буде кінцевий результат! крутий матч наших, нічим не поступались англам насправді
ash
Це був крутий матч!
Болела
І заміни. Рубчинський виграв боротьбу в центрі, протягнув до штрафної і віддав на Квасницю.
Aries2005
Браво, хлопці! Браво, Мельгоса!
umnuy2
Это футбольный оргазм!
Умник
Молодцы сильная сборная у нас.
Falko
Я правильно зрозумів, ми за 1 матч накидали трьоху воротарю, який улітку відстояв усе Євро на 0 (скільки там, 6 матчів?) і на якого поклала око половина АПЛ (але він поки набирається досвіду в Бернлі)?
Микола Захарченко
Україна зе бест !! 🇺🇦 Обіграли Чемпіонів Європи ! Тепер слово за дорослою збірною !!  Р. S . Після Мальти звичайно ...
serhiy
Молодці !!!
Gargantua
Квасныця новый Мудрик.
феерит мальчик.
AK.228
Молодці!!! Відпинали чемпіонів Европи!!!