Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 13 жовтня 2023, 17:42
13548
4

Розгром в економ-режимі. Україна U-21 обіграла Люксембург U-21

Підопічні Унаї Мельгоси здобули другу перемогу у кваліфікації чемпіонату Європи U-21

| Оновлено 13 жовтня 2023, 17:42
13548
4
Розгром в економ-режимі. Україна U-21 обіграла Люксембург U-21
УАФ

Молодіжна збірна України розпочала шлях на новий великий турнір – чемпіонат Європи-2025 року – з мінімальної перемоги над збірною Північної Ірландії. Досягти позитивного результату в тому матчі було непросто. Українська команда не виглядала переконливо в атаці, а в обороні припускалася помилок, які, на щастя для нас, британці не використали.

Господарі поля до зустрічі з Україною у відбірковому турнірі вже провели два матчі. Збірна Люксембургу у своїй стартовій грі також обіграла Північну Ірландію – з аналогічним рахунком. У другому поєдинку зазнала поразки від збірної Англії – 0:3.

Головний тренер збірної України Унаї Мельгоса порівняно з матчем проти Північної Ірландії дещо змінив стартовий склад. У центрі півзахисту замість Ярмолюка з’явився Очеретько. На позиції форварда з перших хвилин діяв Краснопір, а В’юнник залишився у запасі.

Перші пів години збірна України діяла занадто академічно. Підопічні Унаї Мельгоси подовгу тримали м’яч, але просування вперед майже не було. Українці діяли повільно, що цілком влаштовувало господарів поля – вони встигали займати правильні позиції в обороні. «Синьо-жовті» не використовували пресинг на чужій половині поля. Українці чекали суперників за центральною лінією і тільки там починали боротися. Можливо, це була тактика, обрана головним тренером нашої молодіжки: не форсувати події та берегти сили перед матчем наступного туру проти Англії.

Після тридцятої хвилини зустрічі українці помітно активізувалися. Це одразу вплинуло на перебіг подій на полі. На 32-й хвилині Бражко опинився на дуже вигідній позиції у штрафному майданчику, але не зміг переграти голкіпера. На 42-й хвилині м'яч влучив у штангу після удару Рубчинського з лінії штрафного майданчика. На передостанній хвилині тайму Смоляков виконав штрафний удар – м’яч пролетів трохи вище за поперечину. І нарешті на останній хвилині першої половини зустрічі збірна Україна забила гол: після дальньої передачі Роман в один дотик скинув м'яч у штрафний майданчик на Краснопіра, який переправив м'яч у ворота.

Люксембург у першому запам’ятався одним ударом по воротах та діями голкіпера, який неодноразово рятував команду. Також господарі поля відзначилися доволі грубою грою. В одному з епізодів у боротьбі за м’яч Очеретько отримав розсічення. Гравець «Шахтаря» після надання допомоги спробував продовжити матч, але через кілька хвилин все ж був змушений залишити поле. Його замінив Ярмолюк.

Другу половину зустрічі українці розпочали так само активно, як завершували першу. Майже весь час м’яч перебував поблизу та у штрафному майданчику господарів поля. Однак збірна Люксембургу інколи проводила контратаки. В одній з них м’яч після удару Гонсалвеша влучив у каркас воріт, які захищав Нещерет.

Українці забили другий гол на 69-й хвилині. Відзначився В’юнник, для якого це був ледь не перший дотик до м’яча після виходу на заміну. Футболіст «Шахтаря» вправно замкнув передачу вздовж воріт від Волошина.

Після другого голу збірна України уповільнилася та знову увімкнула економ-режим, в якому провела перші пів години матчу. Цим скористалися господарі, які за останні 15-20 хвилин матчу загрожували воротам Нещерета частіше, ніж за весь попередній час. В одному з моментів м’яч знову влучив у каркас воріт, в іншому – пролетів поруч зі стійкою. Однак влучити у площину воріт господарі поля не змогли.

На останній хвилині компенсованого часу українці забили втретє: Квасниця з правого краю увійшов до штрафного майданчика та точно пробив у дальній кут воріт.

Свій третій поєдинок у кваліфікації, номінально домашній з англійськими однолітками, «синьо-жовті» проведуть 16 жовтня у словацькому місті Кошице. Початок – о 19:30 за київським часом.

Чемпіонат Європи U-21. Кваліфікація. Груповий етап. Група F. 3-й тур.

Люксембург U-21 – Україна U-21 – 0:3

Краснопір (45), В'юнник (69), Квасниця, (90+4).

Салюк (53), Смоляков (80), Волошин (84), Бражко (90) - Зіннер (43), Серкейра (53), Торрес (53), Ірігоен (75), Агостінеллі, (84).

Люксембург U-21: Латік, Торрес, Гонсалвеш, Зіннер, Агостінеллі, Бербері (Лоей, 74), Клісуріца (Ікене, 46), Серкейра (Де Олівейра, 70), Ірігоен, Коррейя (Ельшан, 60), Жонатас (Тюрпінг, 70).

Україна U-21: Нещерет, Смоляков, Батагов, Салюк, Роман, Бражко, Рубчинський (Кучерявий, 67), Очеретько (Ярмолюк, 43), Волошин (Гунічев, 85), Брагару (Квасниця, 67), Краснопір (В'юнник, 67)

Арбітр: Вільяльмюр Торарінссон (Ісландія).

Стадіон імені Еміля Майріша (м. Еш-сюр-Альзетті, Люксембург).

ЛЮКСЕМБУРГ U-21 - УКРАЇНА U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Ілля Квасниця (УКРАЇНА U21).
69’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан В'юнник (УКРАЇНА U21).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Краснопір (УКРАЇНА U21).
Оцініть матеріал
(69)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Форвард збірної України відповів на запитання про майбутнє у Ла Лізі
Футбол | 01 травня 2024, 23:55 0
ВІДЕО. Форвард збірної України відповів на запитання про майбутнє у Ла Лізі

Роман Яремчук із «Валенсії» заявив, що поговорить про це наприкінці сезону

Матвій ПОНОМАРЕНКО: «Було відчуття, що сьогодні заб'ю перший гол за Динамо»
Футбол | 01 травня 2024, 19:10 3
Матвій ПОНОМАРЕНКО: «Було відчуття, що сьогодні заб'ю перший гол за Динамо»

Молодий гравець відзначився дебютним голом за першу команду

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Молодці!
Alex T
Молодцы, хороший результат
Falko
А про 3-й гол "забули" написати? ) Чи звіт поставили у стрічку ще до фінального свистка?
Frank Pider
Уряяяя!!! Всем по яготынскому молоку!  От меня презент!