Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 жовтня 2023, 23:58
2549
3

Скільки отримують судді? Клуб УПЛ запропонував підняти оплату, Лучі проти

Гонорар для арбітра в полі складає 39 тисяч грн., а судді VAR – 6 тисяч грн

| Оновлено 11 жовтня 2023, 23:58
2549
3
Скільки отримують судді? Клуб УПЛ запропонував підняти оплату, Лучі проти
УАФ

Сьогодні, 11 жовтня, з ініціативи клубів Української Прем'єр-ліги у форматі відеоконференції відбулось обговорення актуальних питань за участю керівників клубів УПЛ та Комітету арбітрів УАФ.

Футбольний журналіст Ігор Семйон розповів про дискусію, яка виникла на зустрічі:

«Один із клубів УПЛ запропонував збільшити гонорар арбітрам як метод боротьби з корупцією. Але ця ідея не сподобалася Лучано Лучі. На його думку, понад 1000 доларів за матч для арбітра у полі (39 тисяч гривень) – це гідна оплата.

Італієць вважає, що можливість заробити понад 4 тисячі доларів (4 матчі на місяць – якщо судити без помилок) – це хороший стимул для українських суддів під час війни працювати сумлінно».

Футбольний журналіст Ігор Семйон також розповів про те, як карають суддів за помилки:

«Куратор українського суддівства Лучано Лучі визнав, що в матчі Минай – Шахтар суддя Дмитро Бондаренко припустився помилки: не вилучив Судакова за фол проти Ралюченка (65 хв). Після цього Бондаренка не усунули від суддівства. а просто перевели на VAR (три матчі протягом наступного місяця і ще один – у статусі арбітра в полі), що Лучано Лучі вважає достатнім покаранням, адже це начебто б'є по заробітках.

Арбітри у полі, за словами куратора Лучі, отримують 39 тисяч гривень за один матч. Арбітри VAR – 6 тисяч гривень. Тому переведення на VAR, а не повне відсторонення, на думку Лучі, є достатнім покаранням, оскільки призводить до чималих фінансових втрат.

При цьому сам Лучі також визнав, що арбітри VAR не несуть жодної відповідальності. Тобто, якщо ти помилився, був переведений на VAR, і в наступному матчі (вже на VAR) теж помилився – спокійно забереш свої 6 тисяч гривень, а вся відповідальність впаде... на арбітра в полі».

У зустрічі взяли участь президенти, віце-президенти та гендиректори клубів УПЛ, перші віце-президенти УАФ Олег Протасов і Вадим Костюченко, заступник генерального секретаря УАФ Ігор Грищенко, виконавчий директор УПЛ Євген Дикий, голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі та головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріццолі.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Дані Рохас
"То есть, если ты ошибся, был переведен на VAR, и в следующем матче (уже на VAR) тоже ошибся – то спокойно заберешь свои 6 тысяч" супер
Дані Рохас
""
генианльно
Oleksandr Kelym
А Лучі в УАФ Павелка отримує 411098 грн за місяць.....