Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 жовтня 2023, 22:03
1869
0

Зустріч керівників клубів УПЛ та Комітету арбітрів УАФ. Що вирішили?

Нікола Ріццолі та Лучано Лучі розповіли про суддівські рішення у матчах УПЛ

| Оновлено 11 жовтня 2023, 22:03
1869
0
Зустріч керівників клубів УПЛ та Комітету арбітрів УАФ. Що вирішили?
УАФ

Сьогодні, 11 жовтня, з ініціативи клубів Української Прем’єр-ліги у форматі відеоконференції відбулося обговорення актуальних питань за участі керівників клубів УПЛ та Комітету арбітрів УАФ.

У зустрічі взяли участь президенти, віце-президенти та гендиректори клубів УПЛ, перші віце-президенти УАФ Олег Протасов і Вадим Костюченко, заступник генерального секретаря УАФ Ігор Грищенко, виконавчий директор УПЛ Євген Дикий, голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі та головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріццолі.

За змістом зустріч складалася з двох основних частин. У першій Нікола Ріццолі демонстрував відеозаписи суперечливих ігрових епізодів (із прив’язкою до VAR), які мали місце в матчах перших 10 турів сезону 2023/2024, аналізував рішення арбітрів у цих епізодах та давав загальну оцінку роботі рефері УПЛ за цей період. Паралельно представники клубів мали змогу ставити запитання та отримувати детальні роз’яснення щодо різних ігрових ситуацій та рішень арбітрів від Ніколи Ріццолі та Лучано Лучі.

У другій частині зустрічі її учасники сконцентрувалися на обговоренні можливостей для вдосконалення комунікації між Комітетом арбітрів УАФ та клубами. Зокрема, представники клубів наголосили на необхідності проведення подібних зустрічей та обговорень на регулярній основі. Представники комітету арбітрів підтримали таку пропозицію. Також клуби підтримали ідею в майбутньому проводити подібні обговорення з аналізом конкретних ігрових епізодів та оцінкою рішень арбітрів онлайн на YouTube-платформі УАФ.

Вадим Костюченко: «Вдячний клубам УПЛ за ініціативу щодо такої зустрічі. Із боку УАФ ми всіляко готові підтримувати цей діалог і допомагати в розвитку арбітражу. Зокрема, ідеться про підготовку арбітрів для роботи із системами VAR і сприяння в тому, щоб у перспективі всі матчі проходили з використанням таких технологій. Вдячний клубам, які долучилися до створення відповідних технічних умов».

Олег Протасов: «Це була дуже корисна зустріч. Клуби мали можливість одержати важливу інформацію про роботу суддівського корпусу, отримати відповіді на запитання, які їх цікавлять. Ми почули корисні пропозиції і від клубів, і від комітету арбітрів, і я впевнений, що така розмова сприятиме розвитку конструктивної співпраці. УАФ готова в цьому допомогти».

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 27
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.