Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 жовтня 2023, 14:55
7774
30

Полісся – Динамо. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Юрій Калітвінцев і його підопічні намагатимуться залишити динамівців позаду себе у турнірній таблиці

| Оновлено 06 жовтня 2023, 14:55
7774
30
Полісся – Динамо. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Динамо

10-й тур української Прем'єр-Ліги відкриє поєдинок у Житомирі, де дебютанти елітного дивізіону футболісти «Полісся» прийматимуть київське «Динамо». Обидві команди зараз знаходяться поряд у турнірній таблиці, але майбутні господарі поля поки що випереджають киян на одне очко. Втім, динамівці провели на три матчі менше.

Полісся

Для кого цей матч буде дуже принциповим, то це для нинішнього головного тренера «Полісся» Юрія Калітвінцева. Будучи футболістом, він провів за київський клуб майже сто матчів, забивши в них 20 голів. Тренував він свого часу «Динамо-2», яке виступало тоді у першій лізі, проте до головного клубу його як наставника так і не запросили.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

І ось нова зустріч із киянами, але вже як тренер зухвалого дебютанта, який поставив перед собою високі цілі. «Полісся» досить вдало стартувало у нинішньому чемпіонаті України, здобувши вже 5 перемог у 9 матчах. Але якщо говорити відверто, то майже всі вони здобуті над командами з нижньої частини таблиці Прем'єр-Ліги. А ось матчем із «Динамо» і до закінчення першого кола для житомирського клубу розпочинаються найсерйозніші випробування, бо тут вже будуть команди із групи нинішніх лідерів українського футболу.

На жаль для «Полісся» вже другу гру пропустить через травму півзахисник Олександр Назаренко. Як виявилося, він вибув із ладу практично до кінця року. Всі інші гравці готуються дуже серйозно, тим більше, що багатьом із них досвіду не позичати і кожен з «Динамо» має особливі рахунки. Взяти хоча б Пилипа Будківського, який народився у Києві, але за столічний клуб так жодного разу не зіграв. Або Дениса Бойка, який багато років віддав динамівській команді. Проте останні роки він перебував у ній у глибокому резерві і лише знову заграв на високому рівні вже тут у «Поліссі». Приблизно те саме можна сказати і про Артема Шабанова. І поки що складно припустити, чи зможе вийти на поле півзахисник Микита Кравченко, який належить «Динамо», але відданий в оренду до Житомира.

Динамо

Кияни вперше за багато років (якщо не вперше у своїй історії) до жовтня вже виявилися вільними у сезоні і від європейських кубкових турнірів, і від матчів національного Кубка. Тож тепер вони можуть бути повністю зосередженими на іграх української Прем'єр-Ліги. І хоча в їхньому активі вже є п'ять перемог у 6 матчах, очки їм поки що дістаються дуже важко.

Наприклад, у попередньому турі до 83-ї хвилини вони ніяк не могли зламати опір «Олександрії». І лише наприкінці точні удари Володимира Бражка та Віталія Буяльського принесли динамівцями чергові 3 очки. Перед цим вони програли землякам із «Оболоні» 0:1 в 1/8 фіналу Кубку країни, а у четвертому турі зазнали поразки від «Чорноморця» 2:3.

А ось за що можна похвалити підопічних Мірчі Луческу, то це за велику кількість забитих м'ячів у ворота суперників. В 6 іграх футболісти «Динамо» вже відзначилися 20 разів, що є найкращим показником Прем'єр-Ліги. І одразу троє гравців київської команди перебувають на чолі списку найкращих бомбардирів. Владислав Ванат, Андрій Ярмоленко та Віталій Буяльський забили по 4 м'ячі. Тричі приймав поздоровлення від партнерів Володимир Бражко.

І ще. Після деякої відсутності, пов'язаної із травмою, повернувся до загальної групи захисник Костянтин Вівчаренко. А ось ще один гравець оборони Денис Попов, як і раніше, займається за індивідуальною рограммою.

Статистика матчів

На рівні Української Прем'єр-Ліги «Полісся» та «Динамо» поки що не зустрічалися.

Орієнтовні склади:

«Полісся»: Бойко, Морозко, Шабанов, Чоботенко, Смоляков, Танковський, Кушніренко, Козак, Грицук, Макуана, Будківський

«Динамо»: Бущан, Дубінчак, Сирота, Дячук, Тимчик, Бражко, Андрієвський, Буяльський, Кабаєв, Беніто, Ванат

Прогноз на протистояння:

У майбутньому матчі, швидше за все, гості домінуватимуть на полі. А гравці «Полісся», зміцнивши оборону, шукатимуть нагоди забити м'яч у контратаках. Гра буде складною для обох команд, але все ж таки припустимо, що виграє «Динамо» з рахунком 2:1.

6 жовтня, п'ятниця

«Полісся» – «Динамо»
Житомир. Стадіон «Центральний». 15:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ПОЛІССЯ – ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua – 1:2

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 27 квітня 2024, 12:15 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FunnyCat_____
Интересный матч будет , удачи ДК
DK1961
6 октября 1975 года Динамо в Киеве выиграло у Баварии 2:0 (первый матч киевляне выиграли в Мюнхене 1:0) и завоевало Суперкубок Европы.
Поэтому сегодня динамовцы НЕ ИМЕЮТ ПРАВА сыграть плохо. ТОЛЬКО ПОБЕДА И ВЫХОД НА ПЕРВОЕ МЕСТО!
ALF
Думаю Динамо заб'є більше двох м'ячів, спробую спрогнозувати 0:3
Pavel_i_CO
Киянам потрібна тільки перемога, бо іржа свій матч перенесла, значить зрівняємось з нею по очках, маючи дві гри в запасі. Плюс очна зустріч Динамо Київ та шахтьора відбудеться в акурат між іграми колорадів з Барселоною. Вони будуть просити перенести матч, але він відбудеться в строки 
Умник
Если Динамо наконец то поймет что в упл надо уже готовится  к каждой команде отдельно, тогда будет результат.
Время поменялось чемп выровнялся.
Умник
Ярмола ж травма.
Бенито справа наверное
Remark
Ставка: Динамо ІТБ1. 
Прогноз: Динамо заб'є 2 голи мінімум. 
Pavel_i_CO
Днонетські куратори вже ставлять двох ордловців охороняти гілку Динамо Київ. Страшно уявити, скільки цієї колорадської погані буде тут завтра, під час матчу 
zelc006
Житомир не підкориться ОПЗЖ ніколи!
Remark
Рахунок: 0:3, 1:4, 0:5 або результативна нічия починаючи з 2:2.
Jorko
Дві банки від Макуана!