Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 жовтня 2023, 23:59
26739
349

Полісся виграло у Динамо в матчі з пенальті та двома вилученнями

Черговий феєричний матч у виконанні оборони київського «Динамо». Проблеми нікуди не зникли

| Оновлено 06 жовтня 2023, 23:59
26739
349
Полісся виграло у Динамо в матчі з пенальті та двома вилученнями
ФК «Полісся»

Із матчами єврокубкових змагань посеред тижня ми просто не маємо фізичної можливості відпочивати від запеклих футбольних протистоянь. А тут ще й організатори української Прем'єр-ліги вирішили з приголомшливої афіші розпочати десятий тур національної першості, і таким чином єдиним матчем у п’ятницю стала гра поміж житомирським «Поліссям» та київським «Динамо». ЇЇ сміливо можна було називати центральною, якби «Кривбас» та «Чорноморець» не поцупили цей статус для свого недільного протистояння.

Але й на житомирському «Центральному» було, про що поговорити. Колектив Мірчі Луческу вочевидь дуже сумує через свою відсутність у міжнародних змаганнях восени в цьому році, тож намагається компенсувати цей недолік саме шляхом перемог у чемпіонаті. І «Вовки» дійсно ризикували потрапити під цей столичний каток, оскільки пропустили вже на четвертій хвилині.

Андрієвський тоді красивим закиданням зайшов на правому фланзі штрафного Волошина, який потім не менш ефектним пасом п’ятою знайшов у центрі Буяльського перед порожніми воротами. Настільки це була впевнена комбінація, що за господарів ставало навіть трохи лячно. Але нічого, «біло-сині» не виявили бажання розвинути свій успіх одразу, тож «Полісся» отримало нагоду відвести гру подалі від власних воріт.

І хоча зайти до штрафного Бущана було ще тим завданням для команди Юрія Калітвінцева, але вона вирішила вчинити більш розсудливо та завершило один із позиційних наступів дальнім ударом Крушинського в правий верхній кут, із чим досвідчений воротар упоратись не зумів. Це було вже цікаво, адже плани команди Луческу щодо спокійного керування ходом цієї дуелі були вщент зруйновані.

Згодом ми дійсно побачили, що в «Динамо» можуть на рівному місці виникати проблеми з побудовою гри в наступі, а в житомирян можуть якісно працювати фланги. Тим паче, коли залишати умовного Макуана під опікою умовного Дячука, а потім спостерігати, як конголезець на шаленій швидкості втікає від захисника. Щоправда, Бущан скривдити свою команду не давав що в тому епізоді на 31 хвилині, що пізніше, коли навіть Тимчик програв дуель закордонному виконавцю. Зовсім неоднозначна ситуація для киян.

Але на початку другого тайму все було вже цілком однозначно – «Полісся» розвалилось. Спочатку відбувся цей необачний фол Морозка в боротьбі проти Ваната у власному воротарському, після чого Буяльський оформив дубль ударом із пенальті. Бойко, до речі, міг би й витягнути, але в останній момент не повірив у власні сили. А потім захисник житомирян сфолив ще й проти Волошина на правому фланзі оборони, після чого залишив свою команду в меншості на решту гри. А до фінального свистка залишалося ще чимало часу.

Тоді здавалось, що «Динамо» ось-ось і має дотискати суперників до переможного завершення, але ситуація різко змінилась через появу на полі Будківського. Кияни були просто не готові грати в силовий футбол проти форварда суперників, чим той уміло користався. Залишається лише питати в захисту гостей, як вони допустили що гол Пилипа на 64 хвилині, що вдалий відскок із боротьби за його участі проти Сироти за кілька миттєвостей по тому.

І все це «вовки» робили в меншості, що взагалі було неможливо осягнути. «Біло-синім» не залишалось нічого іншого, окрім як ломитись до чужих володінь з усіх напрямків, але блок від «Полісся» був приголомшливо компактним та мав великий успіх. Так, команда Калітвінцева під завісу матчу просто відбивалась, але хто її за це сваритиме, із урахуванням вилучення Караваєва за удар ногою в голову Смолякову вже в компенсований час через банальні нерви. Очевидно, що в атаці кияни більше успіхів не мали.

Наступний матч житомирське «Полісся» зіграє в гостях у полтавської «Ворскли», а київське «Динамо» прийматиме дніпровський «Дніпро-1».

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Полісся» – «Динамо» – 3:2

Крушинський (15), Будківський (64), Козак (70) Буяльський (4, 50 з пенальті).

Аріелсон (16), Морозко (49), Танковський (53) - Н.Волошин (45), Тимчик (60).

Морозко (57, друге попередження) - Караваєв (90+3).

«Полісся»: Бойко, Смоляков, Шабанов, Чоботенко, Морозко, Танковський (Огіря, 84), Крушинський (Гітченко, 71), Кушніренко, Козак, Аріелсон (Будківський, 61), Макуана.

Запасні: Кудрик, Янаков, Шастал, Шаповал, Грицук, Поспєлов.

«Динамо»: Бущан, Тимчик (Беніто, 68), Дячук, Сирота, Дубінчак, Бражко, Андрієвський, Буяльський, Н.Волошин (Кабаєв, 68), Караваєв, Ванат.

Запасні: Нещерет, Моргун, Вівчаренко, Малиш, Біловар, Шепелєв, Царенко, Рамадані.

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Центральний стадіон «Полісся» (Житомир).

Наші оцінки:

«Полісся» (заміни): Будківський - 7.5, Гітченко - 5.5, Огіря - б/о.

«Динамо» (заміни): Беніто - 5.5, Кабаєв - 5.0.

ПОЛІССЯ – ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +3
Олександр Караваєв (Динамо Київ) отримує червону картку.
70’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Козак (Полісся).
64’
ГОЛ ! М'яч забив Пилип Будківський (Полісся).
57’
Yevhenii Morozko (Полісся) отримує червону картку.
50’
ГОЛ ! З пенальті забив Віталій Буяльський (Динамо Київ).
15’
ГОЛ ! М'яч забив Борис Крушинський (Полісся).
4’
ГОЛ ! М'яч забив Віталій Буяльський (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(164)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?
Футбол | 27 квітня 2024, 09:42 16
Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?

«Королівський клуб» не хоче платити українцеві бажану зарплату

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 14:05 15
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Коментарі 349
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oleg Dykyy
Луческу: "Ми дуже довго їхали до Житомира"
BekXan
Молодці Полісся.Показали що таке команда з атмосферою а не академічний страперский футбол Луча якого давно потрібно відправити на пенсію.
Алекс 19
За таку гру полісся заслуговує на 4 очки.Хлопці грали в меншості але зробили перелом грі .Додайте одне очко 
Андрей Залищук
після такого я буду топити, щоб Полісся зачепились за місця в єврокубках
Болела
Ого. Цей чемпіонат мабуть ще здивує не раз. Знаєте, я все ж думаю , що в Шахтаря і Динамо рівень гравців, навіть з академій, вищий ніж у інших команд. Але останні роки просто змінюється ментальність інших команд, тренерів, гравців. Ніхто вже не боїться грати футбол. Не ставлять автобуси і на відбій. А ДК і ШД ще на старих дріжджах виїхати хочуть, на авторитеті клубів.
В дитячих академіях вже переважають не фізруки, а тренери які вчать дітей працювати з мʼячем , контролювати, грати в футбол. Що ж, принаймні це має бути цікаво)
Mishka_Tayson
Полісся вже вп'яте опинилось у меншості - і жодного разу не відступило, не припинило боротьбу. Молодці! А з таким камбеком - просто супер!
VitosKH
Видел видел,но такое😂Браво Полесье
limb0101
Вигравати по ходу гри. граючи в більшості і в підсумку програти...такого в історії УПЛ у Динамо ще не було...Це - Титул !
maxno
Болельщики Киева не верили что Динамо не выграет но они ещё и проиграли играя в большинстве.
PUMA
Фу бля.Я хз сколько болею за Динамо,но такое даже я оправдать не могу,позор в кубе!!!
Mr Voevudskiy
Полесье, ты просто космос!
Ну а динама.. на дне, ничего нового)
Lion
Луческу строит новую команду, дайте ему время.....
zata
После игрьl еще раз просмотрел гольі в створ Динамо.
Кроме первого взятия, и то вопрос как игрок противника мог оказаться совершенно один перед линией штрафной площади.
Второй и третий гол вообще показательное пособие по отсутствию игрьі в зашите .
Полесью - уважение.
Динамо - стьідно за вас.
Микола Захарченко
Це повний пи...ц ( шок ) !!  З таким захистом , як у Динамо супернику нічого не потрібно робити . Захисники Динамо попривозили собі голи на рівні дитячого футболу . Або Луческу їх так зашугав , що вони бояться помилитись і від цього в них ватні ноги , або це повні бездари і їх треба гнати в три шиї !
Bulba_sumkin
Ну шутки шутками, но на ребят из дыки не гоните, у них сложный график, + долгий переезд в Житомир. Устали малеха, вот и все)) Ниче, они в еврокубках свое покажут))) Но не в этом сезоне😂😂😂
Болела
Буде прикольно якщо Полісся чемпіоном стане. Така собі історія українського Лестера))
СЕРГІЙ СТРІХАР
Розігнати тих йолупів і нехай грає Динамо 19...буде набагато краще
Віктор Коробка
Чемпіонат набирає обертів і підтверджує, що в цьому році буде дуже цікаво. Полісся, Кривбас, Чорноморець, Рух не дадуть розслабитися ні Динамо, ні Шіхтарю. Сподіваюся - буде драка до останнього туру. 
Avaksi
Нажаль для вболівальників Динамо, в цьому матчі переміг той, хто був кращий.
AK.228
Може гравці динамо гадали що то матч Кубку і злили на автоматі!?😂