Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 жовтня 2023, 16:55
1564
2

Колос – Полісся. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Ковалівці відстають у турнірній таблиці від дебютантів Прем'єр-Ліги на п'ять очок

| Оновлено 01 жовтня 2023, 16:55
1564
2
Колос – Полісся. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Колос

У Ковалівці на стадіоні «Колос» у 9-му турі чемпіонату країни господарі поля прийматимуть «Полісся» із Житомира. Перед очним протистоянням підопічні Ярослава Вишняка посідають 8 місце, маючи у своєму активі 10 очок, а ось дебютанти Прем'єр-Ліги стартували дуже вдало та перебувають у групі лідерів, набравши вже 15 очок.

Колос

Футболісти «Колоса» у перших чотирьох турах нового чемпіонату не знали гіркоти поразки (2 перемоги та 2 нічиї), але потім у наступних чотирьох матчах набрали лише два очки. А всі невдачі почалися навіть не п'ятого туру Прем'єр-Ліги, а з вильоту зі стадії 1/16 фіналу Кубку України. Тоді у поєдинку з клубом другої ліги ФСК «Маріуполь» основний та додатковий час завершилися внічию 2:2 та у серії післяматчевих пенальті ковалівці програли 4:5.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Зрозуміло, що таке фіаско не додало настрою команді, а, навпаки, різко погіршило його, що й позначилося на подальших результатах. До речі, в останніх чотирьох матчах чемпіонату «Колос» забив у ворота суперників лише один гол. З таким показником розраховувати на щось серйозне, звісно, не доводиться.

Ось і в попередньому турі з «Металістом 1925» на табло залишилися нулі. Більше того, по-справжньому гольових моментів з обох боків можна було перерахувати на пальцях однієї руки, а воротарі відверто нудьгували. Тож, якщо «Колос» не хоче опуститися ще нижче, йому необхідно в поєдинку з житомирським клубом забивати і перемагати.

Полісся

Щодо «Полісся», то його можна назвати дебютантом умовно. Так, Житомир ще не мав свого представника в елітному дивізіоні українського чемпіонату, але, дивлячись на сьогоднішній склад команди та на головного тренера, всі розуміють, що цей колектив цілком боєздатний і готовий боротися за найвищі місця.

Юрій Калітвінцев вже давно всім довів, що він фахівець високого рівня і, приходячи до «Полісся» два роки тому, він вже тоді у першій лізі поставив перед командою найсерйозніші цілі. Нині ми бачимо результати цієї роботи.

А ще житомирський клуб значно підсилився, потрапивши до Прем'єр-Ліги. Такі досвідчені футболісти як воротар Денис Бойко, польові гравці Артем Шабанов, Сергій Чоботенко, Микита Кравченко (двоє останніх прийшли саме із «Колоса»), Артем Смоляков, В'ячеслав Танковський, Олександр Назаренко, Еміль Мустафаєв добре відомі у нашому футболі. А є ще в команді Олег Кудрик, Андрій Гітченко, Владислав Огіря, Пилип Будківський, Дмитро Шастал, Василь Грицук, кілька легіонерів та молодих перспективних українських футболістів. Тож із таким «Поліссям» непросто грати навіть визнаним українським лідерам, не кажучи вже про середняків.

Цікаво також, що футболісти з Житомира цього сезону є однією з найбезкомпромісніших команд. Як і у «Чорноморця», «Динамо» та «Ворскли» в їхньому активі ще немає жодної нічиєї. 5 матчів «Полісся» виграло і 3 програло.

Статистика матчів

Оскільки команд із Житомира раніше не було у Прем'єр-Лізі, то й із «Колосом» на такому рівні «Полісся» ще не грало.

Орієнтовні склади:

«Колос»: Фесюн, Чорноморець, Бурда, Бондаренко, Болбат, Лучкевич, Мілько, Демченко, М'якушко, Салабай, Безбородько

«Полісся»: Бойко, Шабанов, Чоботенко, Морозко, Смоляков, Танковський, Кушніренко, Грицук, Козак, Макуана, Будківський

Прогноз на протистояння:

«Колос», звичайно ж, прагнутиме до того, щоб перервати безвиграшну серію та порадувати своїх вболівальників довгоочікуваною перемогою. «Полісся» явно не збирається зупинятися на досягнутому і докладе всіх зусиль, щоб знову взяти очки. Тож має вийде цікавий матч. Припустимо, що він завершиться внічию 1:1.

1 жовтня, неділя

«Колос» – «Полісся»
Ковалівка. Стадіон «Колос». 17:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
КОЛОС - ПОЛІССЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей П
Назаренко в основі? Треба володіти інформацією трохи більше, якщо пишете анонс до гри