Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 вересня 2023, 19:00
2110
6

Чорноморець – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Безкомпромісні одесити проти дещо кризової «Зорі»

| Оновлено 30 вересня 2023, 19:00
2110
6
Чорноморець – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

В суботу, 30 вересня, відбудеться поєдинок 9 туру Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть одеський «Чорноморець» та луганська «Зоря». Гра пройде в Одесі на полі стадіону «Чорноморець», початок – о 19:00.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Чорноморець

В минулому сезоні ми бачили, як в другому колі одесити набрали форму і стали серйозною бойовою одиницею в УПЛ. Цього ж розіграшу підопічні Григорчука вирішили довго не запрягати і відразу демонструють гарні результати. На даний момент перед початком туру «Чорноморець» посідає третє місце, маючи в активі п'ять перемог. Ще тричі «моряки» програли, внічию ж команда цього сезону ще не грала. Та й взагалі – останні 18 матчів команда або вигравала, або програвала, але в жодному разі не ділила очки.

Минулого року значну роль в цих успіхах відігравав лівий вінгер Данило Алефіренко. Проте він був орендований якраз в «Зорі» і після яскравого сезону повернувся до луганської команди, в складі якої, мабуть, обов'язково вийде на поле в суботу.

Посеред тижня одесити підняли собі настрій, здолавши в 1/8 фіналу Кубку України міцний криворізький «Кривбас» (2:1) й оформивши вихід у чвертьфінал. Перемога для них є особливо цінною через те, що по ходу матчу довелося відіграватися.

А перед цим від «моряків» постраждала «Олександрія» – після поразки 1:5 Руслан Ротань навіть збирався подавати у відставку. Як бачимо, Роман Григорчук якщо й не закінчив будівництво конкурентноздатної команди (нагадаємо, він зробив таку, але через початок війни росії проти України футболісти роз'їхалися і довелося починати все з нуля), то дуже близький до цього.

Зоря

На відміну від налагодженого механізму одеситів, «Зорю» цього сезону штормить. Вже встиг змінитися тренер команди – Лалатовича змінив Кривенцов. Напочатку сезону команда виглядала зовсім розбалансованою, що вилилося у виліт з Ліги Європи. Мабуть, на щастя для себе, в минулому сезоні «Зоря» посіла не друге місце, як цілком могла б, а третє, що, як це не парадоксально, гарантувало єврокубкову осінь. В групі Ліги конференцій ніхто не сподівався від «Зорі» очок в матчі з «Гентом», але луганці сенсаційно їх набрали, зігравши внічию 1:1.

В чемпіонаті справи йдуть набагато гірше. Поточне чотирнадцяте місце виглядає жахливим результатом, Кривенцов, звісно, витягне команду вище, але доведеться довго борсатися в трясовині серед середняків, і хто знає, чи вдасться повернутися в лідируючу групу.

Остання перемога луганської команди датована ще тринадцятим серпням, тоді була здолана «Ворскла» (2:1). Після того в активі клубу тільки дві нічиї в чотирьох матчах.

Гру Кубку України проти ФСК «Маріуполь» було перенесено на 12 жовтня. Також стало відомо, що буде перенесено й гру 10 туру проти донецького «Шахтаря», про це попросив головний тренер національної збірної Сергій Ребров.

У паузу на матчі національної збірної луганську команду підсилив гравець національної збірної Того Жан-Клод Азіангбе, який був підписаний ще на початку місяця, а тепер прибув у розташування команди.

Добре себе зарекомендував центрбек Антон Боль, який підміняв травмованого Арсенія Батагова, очевидно, він гратиме й у цьому матчі.

Статистика зустрічей

Всього в УПЛ між командами зіграно 37 матчів, в них має перевагу «Зоря» тільки за забитими м'ячами, інші показники ідентичні: +15=7-15, різниця м'ячів 45-52.

Орієнтовні склади

«Чорноморець»: Варакута – Брагару, Єрмаков, Гучек, Путря – Шпорн, Васильєв, Кузик – Авагімян, Хадіда, Штогрін.

«Зоря»: Турбаєвський – Боль, Джордан, Вантух, Кирюханцев, Яцик, Мишньов, Нагнойний, Антюх, Алефіренко, Герреро.

Прогноз на протистояння

Спрогнозуємо, що одеська команда здобуде перемогу, оскільки вона зараз перебуває на ходу, а «Зоря» має проблеми і з ігровою практикою, і з адаптацією до вимог нового тренера.

30 вересня, субота

«Чорноморець» – «Зоря»
Одеса. Стадіон «Чорноморець». 19:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ та ін.
Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
ЧОРНОМОРЕЦЬ – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Вболіватиму за Зорю. Луганці нарешті мають потроху віднаходити свою гру та виходити з кризи. А то якось неприємно бачити другого нашого представника в єврокубках унизу турнірної таблиці.
Віктор Коробка
Чекаємо дуже цікавого протистояння. Буки оцінюють шанси команд, як рівні, з чим погоджуюсь, долю матчу може вирішити якийсь нюанс. 
⬆️
Заря как поменяла логотип на Зоря, так ей и снится звёзда. )   Кстати, в шапке заметке логотип ещё старый (Заря).    Но как бы не называли это атмосферное явление, а очки надо брать.
Александр Белогубко
ЧО ТОЛЬКО ПОБЕДА