Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
27.09.2023 15:00 – FT 1 : 1
5 : 4 Серія пенальті Серія пенальті
Кубок України
| Оновлено 28 вересня 2023, 02:26
15658
7

Три голи з офсайду, важка травма та пенальті. Полісся пройшло Дніпро-1

Командам не вистачило основного часу, щоб визначити переможця матчу 1/8 фіналу Кубка України

| Оновлено 28 вересня 2023, 02:26
15658
7
Три голи з офсайду, важка травма та пенальті. Полісся пройшло Дніпро-1
СК «Дніпро-1»

Головний тренер «Полісся» Юрій Калітвінцев порівняно з попереднім поєдинком (перемога над «Минаєм» у 8-му турі УПЛ) провів суттєву ротацію. Залишилися в «основі» лише голкіпер Бойко та захисник Чоботенко. Натомість наставник «Дніпра-1» Юрій Максимов здійснив лише одну заміну: на правому фланзі оборони Адамюк вийшов у стартовому складі замість аргентинця Пуріти. Позицію нападника знову, як і у матчі з «Зорею», зайняв номінальний півзахисник Ігор Когут, який тоді приніс перемогу команді.

«Полісся» та «Дніпро-1» вже зустрічалися у цьому сезоні. У другому турі УПЛ дніпряни отримали чисельну перевагу вже на 20-й хвилині, коли за фол перед штрафним майданчиком було вилучено півзахисника «Полісся» Кушніренка. Однак цей фактор не допоміг тоді ще підопічним Олександра Кучера здобути легку перемогу. Вирвати її вдалося у компенсований арбітром час до другого тайму.

Із самого початку сьогоднішнього поєдинку перевагою заволодів «Дніпро-1». Підопічні Максимова в атаці діяли швидше, ніж у матчі проти «Зорі». Завдяки цьому їм вдавалося доводити атаки до штрафного майданчика господарів та завдавати ударів з його меж. На 15-й хвилині м’яч опинився у сітці воріт «Полісся». Лєднєв отримав пас від Когута, увійшов до штрафного майданчика та точно пробив у дальній кут. Гол не було зараховано через офсайд у Лєднєва.

СК «Дніпро-1»

На 25-й хвилині класну комбінацію розіграли дніпряни, але Рубчинський після закидання від партнера у штрафний майданчик не зміг нормально влучити по м'ячу. Ще одну можливість для взяття воріт гості мали на 40-й хвилині. Після прострілу з лівого флангу Когут намагався пробити з близької відстані, але Бойко з партнером завадили йому.

Однак, попри активність футболістів «Дніпра-1» перший гольовий момент у матчі створили господарі поля. На четвертій хвилині Крушинський змістився з лівого флангу ближче до центру та пробив приблизно з 20 метрів - Волинець відбив м'яч, який летів під поперечину! На жаль, більше реальних нагод для взяття воріт житомирський клуб не мав. Відзначимо, що підопічні Юрія Калітвінцева так само, як і дніпряни, діяли на доволі високій швидкості та активно працювали у пресингу.

ФК «Полісся»

Другий тайм команди розпочали ще динамічніше. Знову перший момент створили господарі поля. Макуана відпасував на Кушніренка, той пробив приблизно з 23 метрів, м'яч пролетів повз ворота. Через хвилину дніпряни відповіли ударом Рубчинського з меж штрафного майданчика – Бойко відбив м’яч. Ще через хвилину голкіпер «Полісся» знову був в центрі уваги, коли забрав м’яч до рук після удару головою у виконанні Когута.

Надалі досить тривалий час команди грали, не створюючи нагод для взяття воріт. Невеликою перевагою, як і в першому таймі, володіли дніпряни. На полі було багато боротьби та емоцій. П’ять гравців отримали жовті картки через небезпечну та грубу гру, а Юрій Максимов – за надлишкову емоційність.

Наприкінці матчу гості все ж змогли втілити свою перевагу у забитий гол. На 78-й хвилині Піхальонок з кутового віддав пас на Сватка, той зі штрафного майданчика навісив на дальній кут воротарського майданчика, Адамюк точно пробив головою у ближній кут воріт.

На 85-й хвилині ледь не «привіз» гол у власні ворота голкіпер «Дніпра-1» Волинець. Євген вибивав м’яч і влучив у Назаренка, який щойно вийшов на заміну. На щастя для гостей, м’яч від гравця «Полісся» полетів повз ворота.

На 88-й хвилині господарі забили гол. Гітченко завершив ударом простріл вздовж воріт, Волинець парирував, Назаренко добив м'яч у ворота. Взяття воріт не зафіксували через офсайд у Назаренка.

І все ж футболісти «Полісся» змогли зрівняти рахунок. Сталося це на першій компенсованій до основного часу хвилині. Після навісу у штрафний майданчик Кравченко виконав скидку на Кушніренка, а той з близької відстані переправив м’яч у ворота.

ФК «Полісся»

Гра перейшла у додатковий час. У ньому темп дещо знизився. Однак кілька нагод для взяття воріт команди створили. Мав місце гол, який не зарахували через положення поза грою у Танчика, до якого м’яч відскочив від Піхальонка. Танчик класно пробив у дальній кут воріт, але після консультації з VAR головний арбітр зафіксував офсайд.

Другий екстратайм також запам’ятався травмою, яку отримав Назаренко. Він намагався у підкаті вибити м’яч у Танчика, який мчав правим флангом. Олександр невдало приземлився. Нога встряла в газон, коліно було у неприродному положенні. Ймовірно, Назаренко отримав важку травму.

ФК «Полісся»

Переможця команди з’ясували у серії пенальті. Голкіпер «Полісся» Бойко відбив перший же удар у серії. Гуцуляк непогано пробив у кут, але Денис у стрибку відбив м’яч. Надалі всі гравці пробивали без помилок.

Вихід у чвертьфінал – найкращий результат в історії «Полісся» в національному кубку. Раніше команда одного разу досягала лише стадії 1/8 фіналу – в сезоні 2000/2001.

Кубок України. 1/8 фіналу.

«Полісся» – «Дніпро-1» – 1:1 (пенальті - 5:4)

Кушніренко (90+1) - Адамюк (78)

Аріелсон (42), Чоботенко (65), Гітченко (66) - Сваток (55), Максимов (55, тренер), Сарапій (62).

«Полісся»: Бойко, Гітченко, Чоботенко, Шаповал, Кравченко, Крушинський (Кушніренко, 46), Огіря (Танковський, 46), Козак, Янаков (Макуана, 46), Мустафаєв (Грицук, 74), Арієлсон (Назаренко, 84) .

«Дніпро-1»: Волинець, Кравець (Мірошніченко, 95), Сарапій, Сваток, Адамюк (Пуріта, 79), Рубчинський, Бабенко, Лєднєв (Пірес, 72), Піхальонок, Гуцуляк, Когут (Ківінда, 72, Танчик, 106).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Центральний міський стадіон «Полісся» (Житомир).

ПОЛІССЯ - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

121’
ГОЛ ! З пенальті забив Артем Козак (Полісся).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Едуард Сарапій (Дніпро-1).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив В'ячеслав Танковський (Полісся).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Valentyn Rubchynskyi (Дніпро-1).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Vladyslav Shapoval (Полісся).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Ruslan Babenko (Дніпро-1).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Василь Грицук (Полісся).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Олександр Піхальонок (Дніпро-1).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Богдан Кушніренко (Полісся).
90’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан Кушніренко (Полісся).
77’
ГОЛ ! М'яч забив Володимир Адамюк (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Полісся ,молодці хлопці.Реалізація пенальті відмінна по вуглах і девяточка чудова.
Ztpolissay
Ось вам і відповідь за першу гру.
Полісся молодці
Саші Назаренку здоров'я 
u6464u
Згоріла хата гори й сарай  це стосовно -1
Привет
Днепр привет
Привет
Дааааааа, браво, Полесье не Шмолесье, Металлист прошло, ну и хорошо