Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 вересня 2023, 19:08
1840
1

Було дуже важко. Полісся вдома здолало Минай

Команда Юрія Калітвінцева у другому таймі дотисла підопічних Володимира Шарана

| Оновлено 23 вересня 2023, 19:08
1840
1
Було дуже важко. Полісся вдома здолало Минай
ФК «Полісся»

У суботу, 23 вересня, «Полісся» та «Минай» зустрілися у матчі восьмого туру Української Прем'єр-ліги. Напружений поєдинок, що відбувся у Житомирі, завершився перемогою господарів поля.

Головний тренер «Полісся» Юрій Калітвінцев після гостьової поразки від «Чорноморця» у стартовому складі своїх підопічних зробив деякі зміни: замість Кравченка, Крушинського, Аріелсона та Янакова на поле вийшли Кушніренко, Макуана, Грицук і Морозко, для якого це був дебютний матч в УПЛ в складі житомирського клубу. Володимир Шаран після гостьової нічиєї з «Олександрією» теж дещо змінив основний склад: замість Ралюченка та Одарюка на поле вийшли Кораблін і Рогозинський.

ФК «Полісся»

Гості активніше розпочали цю гру і вже в дебюті матчу мали нагоди відкрити рахунок. Кораблін здалеку пробив повз нижній кут воріт, а удар Твердохліба прийшовся в руки воротаря. У складі господарів поля міг відзначитися Кушніренко, але головою пробив вище воріт. Забракло влучності і удару з «другого поверху» у виконанні Будківського.

У середині тайму Макуана навісив до штрафного на Будківського і той головою зумів пробити повз Бандуру. Проте після консультацій з VAR арбітр Євтухов, який дебютував в УПЛ, не зарахував цей гол, зафіксувавши положення поза грою в Макуани. Гості продовжували шукати шляхи взяття воріт суперника і все ж зуміли відкрити рахунок. Після розіграшу кутового м’яч відскочив до Твердохліба, і той в один дотик пробив повз Бойка.

«Полісся» під кінець тайму мало нагоду зрівняти рахунок. Арбітр призначив пенальті за грубу гру з боку Твердохліба. Грицук 10-й раз в УПЛ пробивав з «позначки» і вперше не зумів реалізувати пенальті. Він виконав удар «паненкою», м’яч прилетів у руки воротарю. У ворота ж Бандури 40-й раз пробивався пенальті, і 6-й раз воротар став переможцем такої дуелі.

ФК «Полісся»

Під час перерви Калітвінцев зробив дві заміни. Зокрема, на другий тайм замість Будківського вийшов Аріелсон. А зрівняти рахунок міг Танковський, удар якого з близької відстані відбив Бандура. Ударом з гострого кута намагався забити гол Кораблін, але Бойко зіграв надійно.

Господарі поля активно намагалися змінити хід поєдинку і зуміли забити гол. Аріелсон вивів на ударну позицію Смолякова, і Артем красиво перекинув м’яч через воротаря, забивши свій перший гол в складі «Полісся».

ФК «Полісся»

Міг згодом вивести «Минай» вперед Дмитрук, який замикав флангову передачу партнера, але влучив у воротаря.Також могли забити другий гол і гравці «Полісся», але Аріелсон, перекидаючи м’яч через воротаря, не влучив у площину воріт.

І все ж зусилля господарів поля призвели до взяття воріт суперників. Мустафаєв при добиванні м’яча зумів влучно пробити, забивши свій перший гол в складі «Полісся». У підсумку житомирська команда здобула першу вольову перемогу в УПЛ. «Минай» же і надалі залишається єдиним клубом, який ще не вигравав в цьому чемпіонаті.

ФК «Полісся»

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Полісся» – «Минай» – 2:1

Смоляков (68), Мустафаєв (83) - Твердохліб (39).

Огіря (72), Мустафаєв (81) - Твердохліб (44), Рогозинський (45+1), Кораблін (65), Вітенчук (76).

На 45-й хвилині Грицук не реалізував пенальті.

«Полісся»: Бойко, Шабанов, Чоботенко, Морозко, Смоляков, Танковський (Огіря, 71), Кушніренко (Крушинський, 46), Грицук (Мустафаєв, 62), Назаренко (Козак, 62), Макуана, Будківський (Аріелсон, 46).

«Минай»: «Минай»: Бандура, Чуєв (Кравчук, 86), Немчанінов, Мельник, Дмитрук, Булеза, Вітенчук (Панасенко, 86), Рогозинський (Одарюк, 71), Кораблін (Солдат, 77), Твердохліб, Гунічев (Вишневський, 77).

Арбітр: Дмитро Євтухов (Дніпро).

Центральний стадіон «Полісся» (Житомир).

Наші оцінки:

«Полісся» (заміни): Огиря - 5.5, Крушинський - 5.0, Мустафаєв - 6.5, Козак - 5.0, Аріелсон - 6.0.

«Минай» (заміни): Одарюк - 5.0, Вишневський - 5.0, Солдат - б/о, Панасенко - б/о, Кравчук - б/о.

ПОЛІССЯ – МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
Полесью везет.
игра была ничейная