Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 21 вересня 2023, 12:49
1016
0

Андрій ТЛУМАК: «Нічия буде хорошим початком для Зорі»

Колишній воротар «Зорі» поділився очікуваннями від матчу з «Гентом»

| Оновлено 21 вересня 2023, 12:49
1016
0
Андрій ТЛУМАК: «Нічия буде хорошим початком для Зорі»
ФК Карпати. Андрій Тлумак

21 вересня в польському Любліні луганська «Зоря» в стартовому поєдинку групового етапу Ліги конференцій прийматиме бельгійський «Гент».

Колишній воротар «Зорі» Андрій Тлумак в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від сьогоднішнього протистояння:

– В групі «Зорі» немає представників топ-чемпіонатів, проте складність в тому, що відсутній явний аутсайдер. Ісландський «Брейдаблік» може стати «міцним горішком», зважаючи на логістичні проблеми. Але в луганчан перший в черзі – «Гент», мабуть, найпопулярніший бельгійський клуб серед українських шанувальників футболу. Адже саме його лави успішно захищав вихованець львівського футболу Роман Яремчук, що допомогло йому відчинити двері до національної збірної України.

– За «Гент», відомого єврокубкового бійця, завжди грало багато молоді і його об'єднує з «Зорею» бажання вигідно продати своїх кращих вихованців, що допомагає безбідно існувати.
– Маєте рацію, «Зоря», як і «Гент», що добре заробив на продажі, зокрема, Романа Яремчука, також відома на трансферному ринку, згадайте хоча в недавній перехід Назарія Русина за серйозні кошти до англійського «Сандерленда». Звісно, за такої кадрової політики складно розраховувати на перемоги, особливо на міжнародній арені. Але, як кажуть, маємо те, що маємо. Це вибір клубів.

– Але «Гент» на відміну від «Зорі», що пасе задніх в УПЛ, лідирує в чемпіонаті Бельгії.
– На діях луганчан негативно позначився перехід головного тренера Патріка ван Леувена до «Шахтаря» і недоукомплектованість складу на початку сезону. Залишається сподіватися, що Валерію Кривенцову, який став біля керма після неочікуваної відставки Ненада Лалатовича, пощастить швидко достукатися до нових підопічних і вони проникнуться його тренерськими ідеями. Хоча, як на мене, третя зміна керманича за короткий час вже не мотивує футболістів, вони звикають до пертурбацій й поступово зникає бажання стрибати вище голови.

– Зважаючи на розстановку сил, на ваш погляд, на якій тактичній схемі зупинить свій вибір сьогодні Валерій Кривенцов?
– Думаю, що луганчани діятимуть другим номером. «Гент» завжди грає в три захисники і за гострих контрвипадів в такому шикуванні можна знайти вразливі місця. Останні невдачі «Зорі» в чемпіонаті УПЛ, в кваліфікації Ліги Європи даються взнаки. Але ще є шанс реабілітуватися в Лізі конференцій. Звичайно, дуже кортить, аби в Любліні луганчани розпочали з перемоги, проте схиляюся до того, що буде підписано мирну угоду.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інтер Маямі – Нью-Йорк Ред Буллз – 6:2. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 05 травня 2024, 10:14 0
Інтер Маямі – Нью-Йорк Ред Буллз – 6:2. Відео голів та огляд матчу

Луїс Суарес оформив хет-трик, Ліонель Мессі зробив 5 асистів

Динамо – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 05 травня 2024, 08:56 33
Динамо – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Кияни зобов'язані перед очною зустріччю з «Шахтарем» зіграти без недобору

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.