Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 17 вересня 2023, 19:51
3006
8

Дебют Максимова. Дніпро-1 і Колос зіграли внічию

Ковалівський клуб краще діяв у першому таймі, дніпровський – у другому

| Оновлено 17 вересня 2023, 19:51
3006
8
Дебют Максимова. Дніпро-1 і Колос зіграли внічию
СК «Дніпро-1»

У неділю, 17 вересня, відбувся матч 7-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрілися «Дніпро-1» та ковалівський «Колос». Для дніпровського клубу ця зустріч стала першою на домашньому стадіоні після майже дворічної перерви. На посаді головного тренера «Дніпро-1» дебютував Юрій Максимов.

Дніпровська команда перед сьомим туром посідала одинадцяте місце, маючи в активі п'ять очок – перемога, нічия та дві поразки. Звісно, команда має матчі у запасі. У разі позитивних результатів у них, «Дніпро-1» покращить своє турнірне становище. Однак, початок сезону у виконанні дніпрян запам’ятався вильотом з кваліфікації усіх трьох єврокубків і невиразною грою, особливо у матчах УПЛ. Керівництво клубу покликало виправляти ситуацію досвідченого тренера Юрія Максимова, який свого часу грав за «Дніпро». Цей наставник відомий як потужний мотиватор. І саме віри у себе, здається, не вистачало дніпрянам в останніх матчах. Про підняття духу гравців говорив сам Максимов цього тижня. І цю задачу він окреслював як одну з головних. Крім того, команді потрібно налагодити гру в атаці, оскільки на початку сезону були проблеми з реалізацією та й взагалі зі створенням гольових моментів.

СК «Дніпро-1»

Було цікаво, як змінить Максимов схему гри та склад. У своєму дебютному матчі новий головний тренер зробив 4 заміни порівняно з попереднім поєдинком Дніпра-1 проти ЛНЗ. У стартовому складі вийшли Кравець, Рубчинський, Бабенко та Пасіч. Відповідно, не було з перших хвилин на полі Горбунова, Горіна, Філіппова та Піреса. Максимов обрав схему з трьома центральними захисниками, двома латералями та трьома гравцями в центрі поля. На вістрі атаки діяв Гуцуляк. Когут грав під нападником.

Щодо Колоса, то відзначимо відсутність у заявці провідного півзахисника Оріховського. Місце дискваліфікованого Бурди у центрі захисту зайняв Чорноморець. Богданова, який у грі з «Кривбасом» зазнав ушкодження, замінив Мілько. Залишився поза «основою» Мякушко. З перших хвилин грав Велетень. Вперше цього сезону на поле з’явився Дієго Сантос.

Команди розпочали матч у повільному темпі. У такий спосіб вони діяли майже весь перший тайм. Футболісти «Дніпра-1» більше контролювали м’яч, але просування вперед майже не було. Часто три захисники контролювали м’яч на своїй половині та не мали варіантів для передачі на гравців атакувальної групи. Причиною цього була насичена оборона «Колоса». Його гравці вміло перекривали всі зони для передач, а у підопічних Максимова не вистачало швидкості, щоб змусити опонентів помилятися. Можливо, команді ще потрібно призвичаїтись до нової ігрової схеми. Протягом першого тайму була помітна незіграність як в атаці, так і в захисті. Наприклад, гравці несинхронно йшли у пресинг. Одні тиснули на своїх опонентів, інші дивилися на це. Під час володіння м’ячем на флангах погано грали Пасіч і Танчик. Від них не було жодного тиску.

СК «Дніпро-1»

«Колос» у першому таймі теж не вразив атакувальними діями. Але в останні десять хвилин підопічні Вишняка затиснули дніпрян на їхній половині поля. За три хвилини до перерви ковалівці мали нагоду відкрити рахунок. Пасіч помилився на фланзі, м'яч швидко доправили на Салабая, який пробив з близької відстані – Волинець ногою здійснив сейв. До речі, цей голкіпер класно відіграв минулий сезон у складі «Колоса».

Початок другого тайму був схожим на першу половину зустрічі. Знову дніпряни намагалися повільно знайти шляхи до воріт «Колоса». Таку картину можна було бачити на полі до 61-ї хвилини, коли підопічні Вишняка змогли забити гол. Після навісу зі штрафного Чорноморець з близької відстані у падінні пробив головою – Волинець врятував команду. Але Салабай був першим на добиванні та відкрив рахунок у матчі.

Футболістам «Дніпра-1» доволі швидко вдалося зрівняти рахунок. На 68-й хвилині вони скористалися помилкою Демченка, який через технічний брак втратив м’яч на своїй половині поля. Піхальонок заволодів м'ячем, на швидкості наблизився до штрафного майданчика та віддав пас на Гуцуляка. Той прийняв м'яч та потужно пробив у верхній кут воріт.

Цей гол надав наснаги підопічним Максимова. Вони заграли набагато швидше та створили кілька моментів біля воріт «Колоса». Двічі команду врятував Фесюн. Він впорався з ударами Піхальонка та Кравця. Особливо небезпечним був момент за участю захисника «Дніпра-1», який пробив головою з близької відстані.

СК «Дніпро-1»

Матч завершився закономірною нічиєю. «Дніпро-1» у першому матчі під керівництвом Максимова не вразив. Але тренер поки що мав мало часу на зміни. Дніпровський клуб продовжив свою безвиграшну серію чемпіонаті до 4 ігор: 3 нічиї та поразка. Причому внічию команда зіграла тричі поспіль. «Колос» після двох поразок поспіль здобув заліковий бал.

У наступному турі підопічні Максимова гратимуть проти «Зорі», яку перед сьомим туром також очолив новий тренер. «Колос» протистоятиме «Металісту 1925», який в останніх чотирьох турах здобув три перемоги.

Українська Прем'єр-ліга. 7 тур.

«Дніпро-1» – «Колос» – 1:1

Гуцуляк (68) - Салабай (61).

Когут (26), Бабенко (58) - Чорноморець (42).

«Дніпро-1»: Волинець, Сарапій, Сваток, Кравець, Танчик (Мірошніченко, 70), Бабенко, Рубчинський, Когут, Піхальонок, Є.Пасіч (Лєднєв, 55), Гуцуляк (Філіппов, 84).

«Колос»: Фесюн, Бондаренко, Чорноморець, Золотов, Цуріков, Лучкевич, Мілько, Демченко, Велетень (Мякушко, 70), Дієго (Болбат, 75), Салабай (Безбородько, 75, Попов, 90+4).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Наші оцінки:

«Дніпро-1» (заміни): Мірошніченко - 5.5, Лєднєв - 5.5, Філіппов - б/о.

«Колос» (заміни): Мякушко - 5.0, Болбат - б/о, Безбородько - б/о, Попов - б/о.

ДНІПРО-1 - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Summertime
Вернулись домой?  Кто то же принял и разрешил.  Ведь не так давно там прилетело в бассейн.  Хотя и Кривой Рог не под куполом. (Такой шикарный гол забил Гуцуляк.   И как коряво исполнили опаснейший штрафной перед занавесом.  Не чемпионы.
Gargantua
дела у Днепра плохи
на что уж Колос унылая команда, но по моментам были явно лучше.
Віталій Ткачук
Це в що Максимов зіграв, 3-5-1-1 чи що? Навіщо ці експерименти? Що, клуб має комфортну перевагу в турнірній таблиці? В УПЛ так не грають, потрібно було класичну схему ставити:4-2-3-1, і буде тобі щастя.
Алексей Столетов
Беня уже в кутузке, а его недокоманде все ещё дарят левый опасный  штрафной на последней минуте, при том что на матче "есть VAR" 
Фанькин кот
Хоть Колос и не победил, но очки у днепри минус 1 отобрал. Гуд! Теперь очередь за Кривбассом - брать свои 3 домашних балла. А завтра - Ворскла, Ворскла, только Ворскла!