Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 вересня 2023, 19:31
1022
0

Дніпро-1 – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Новий тренер, рідний стадіон – «Дніпро-1» розпочинає з чистої сторінки?

| Оновлено 17 вересня 2023, 19:31
1022
0
Дніпро-1 – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
СК Дніпро-1. Юрій Максимов

В неділю, 17 вересня, відбудеться поєдинок 7 туру Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть дніпровський «Дніпро-1» та ковалівський «Колос». Гра пройде в Дніпрі на полі стадіону «Дніпро-Арена», початок - о 15:00.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Дніпро-1

На паузу, викликану іграми національних збірних, дніпровська команда пішла на одинадцятому місці, маючи в активі п'ять очок – перемога, нічия та дві поразки. І нехай в запасі є ще дві гри, але все одно, таке місце якось не годиться команді, яка минулого сезону відчайдушно боролася за чемпіонство.

Витягувати команду з низів таблиці буде новий головний тренер – з клубом відтепер працюватиме Юрій Максимов, для якого в УПЛ останньою командою була полтавська «Ворскла», а останньою командою, яку досі тренував – друголіговий «Звягель».

«Дніпряни» благополучно вилетіли з Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій, внаслідок чого позбавилося сенсу базування команди в Ужгороді. Відтепер вона гратиме домашні матчі в Дніпрі на полі рідної «Дніпро-Арени».

Не в останню чергу через від'їзд з Ужгорода команду покинули легіонери Домінго Бланко та Макс Валеф. Щоправда, в боягузстві останній помічений не був, тому рішення розлучитися з Валефом продиктоване скоріше невдоволеністю його ігровою формою та програною конкуренцією за місце в основі.

Одним з воротарів, які витіснили Валефа, став Євген Волинець, який перебрався в команду напередодні старту сезону якраз з «Колоса».

Колос

На відміну від «дніпрян», в «Колоса» і місце проведення матчів стабільне, і проблем з єврокубками не було (бо просто в них не потрапили), і головний тренер вже в команді давно. Тому і місце в турнірці дещо вище – після зіграних шести матчів ковалівці розташовуються на восьмому рядку, маючи порівну перемог, нічиїх та поразок, забивши п'ять м'ячів та пропустивши шість.

Напередодні чемпіонату «Колос» підсилили відразу троє екс-гравців «Дніпра» – Роман Мисак, Андрій Цуріков та Валерій Лучкевич, які, якщо матимуть можливість зіграти, відчуватимуть підвищену мотивацію.

Також команда під час міжнародної паузи ще підсилилася. По-перше, повернувся в команду Андрій Тотовицький, який був в «Колосі» напередодні початку повномасштабної війни з росією, але не встиг зіграти за ковалівців жодного офіційного матчу, оскільки спокусився можливістю грати в Лізі чемпіонів за «Шахтар». В ЛЧ Тотовицький зіграв буквально мізер, в УПЛ теж не отримував достатньо практики, тому все ж, очевидно, зіграє в УПЛ за клуб з Ковалівки, який знову захотів його бачити в своїх рядах, оформивши оренду.

Іншим новачком ковалівців став Кирило Попов. Ну, теж не зовсім новачком – минулого сезону форвард грав за «Колос» на правах оренди з «Динамо», але тепер підписав повноцінний контракт на три роки.

Не допоможе своїй команді дискваліфікований центрбек Микита Бурда.

Статистика зустрічей

Між собою команди провели десять офіційних матчів – два в Першій лізі, сім в УПЛ та один – в раунді плей-оф за право грати в єврокубках (так, колись таке було в нашому чемпіонаті). В цих матчах п'ять разів перемагав «Дніпро-1», тричі – «Колос», ще два рази була зафіксована нічия.

Орієнтовні склади

«Дніпро-1»: Волинець - Танчик, Сваток, Сарапій, Каплієнко - Рубчинський, Когут - Гуцуляк, Піхальонок, Білл - Філіппов.

«Колос»: Фесюн - Золотов, Гончаренко, Бондаренко, Цуріков - Оріховський, Богданов - Лучкевич, Велетень, Тотовицький - Попов.

Прогноз на протистояння

Припустимо, що дніпровська команда захоче показати новому тренеру, на що вона спроможна, і здобуде нелегку, але досить впевнену перемогу.

17 вересня, неділя

«Дніпро-1» – «Колос»
Дніпро. Стадіон «Дніпро-1». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі УНІАН та на YouTube
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
ДНІПРО-1 - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:0
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій
Футбол | 30 квітня 2024, 06:30 99
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій

Команда Юрія Вернідуба входить до топ-3, значно відірвавшись від Дніпра-1

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 30 квітня 2024, 18:55 0
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.