Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 13 вересня 2023, 10:29
17541
121

Скуадра залишилася неприступною. Збірна України програла Італії

Команда Сергія Реброва поступилася у Мілані

| Оновлено 13 вересня 2023, 10:29
17541
121
Скуадра залишилася неприступною. Збірна України програла Італії
Getty Images/Global Images Ukraine

Наскільки ніхто не вірив у нашу збірну до матчу з англійцями, настільки високими були очікування від матчу з Італією, яку перед очним матчем ми випереджали на три очки. Аргументами щодо можливості взяти на «Сан Сіро» очки були зміна тренера в господарів (Спалетті вже встиг втратити очки з Північною Македонією) та набуття нашими впевненості після непоганої гри у Вроцлаві. Мінуси скромно замовчувалися, наприклад, про сумнозвісний другий матч у спарці, який ми переважно провалюємо, говорилося перед грою небагато.

Складом Сергій Ребров не здивував. У ньому відбулося три заміни – Циганков поміняв фланг, вийшовши зліва замість Мудрика, справа з'явився Ярмоленко. В центрі захисту Кривцов грав замість Матвієнка, і про причини здогадувалися всі, нехай як би представники тренерського штабу не розповідали б про пошкодження – надто невиразно виглядає Микола останнім часом за збірну. Щоправда, Кривцов – це більше про потужність і верхову боротьбу, з англійцями це було актуально, а от з Італією невідомо, чи пройшло б. Ну і Довбик з'явився на вістрі, змінивши там Яремчука.

Господарі відразу ж рвонули забивати і обклали наш штрафний. Десь ми таке вже бачили, тому здавалося, що відіб'ємося. Але не відбилися – нехай удар ді Лоренцо здалеку був мимо, удар Распадорі з кута воротарського вийшов вище, але Фраттезі з центру штрафного пробив точно у лівий кут. Сталося це після того, як Судаков послизнувся на фланзі і подарував м'яч Дзаканьї, який і виводив Фраттезі на удар. Отак – підбираєш неправильні шипи і підводиш команду. І кому легше, якщо навіть підеш перевзуватися?

Getty Images/Global Images Ukraine

Аж після цього «синьо-жовті» проснулися і трохи поатакували, правда, без ударів. Аде набагато ближчими до другого голу були італійці, ніж ми до першого. Наше щастя, що били вони або неточно, або так, що захист встигав блокувати.

Тих атак було, як кіт наплакав, а от моменти італійців конвертувалися ще в один гол. Тепер не обійшлося без несподіваного рикошету, після якого Фраттезі розстрілював Бущана. Боковий арбітр підняв прапорець, але головний подивився відеоповтор і вказав на центр поля.

Нашим дали можливість поатакувати, але найнебезпечніший момент був після того, як Довбик в атаці сфолив проти Бастоні. Після пасу врозріз можна було б і щось цікавіше придумати.

Ініціатива перейшла до нас, надто небезпечно не було, але хоч м'яч протримали. Міг скорочувати розрив Довбик, але, біжучи на ворота, відчув, що не вистачає швидкості, і вирішив бити здалеку. Удар вийшов сильним і точним, але Доннарума не спав і відбив перед собою, а добити не вдалося.

Getty Images/Global Images Ukraine

На фоні такої гнітючої гри несподівано вдалося забити. Довбик не зупинив м'яч після пасу врозріз, але наздогнав від лицьової, віддав назад, через два паси отримав сам перед воротами і бив у дальній кут, але Доннарумма потягнув. На наше щастя, Дімарко, пробуючи винести, в паніці віддав на ногу Ярмоленку, який був на полі не надто помітним, але скористався нагодою скоротити свій розрив із Андрієм Шевченком до двох голів (тепер в Андріїв Миколайовичів 48 і 46 відповідно), пробивши у порожні ворота. Тайм закінчився на мажорній ноті.

А другий розпочався так само, як і перший. Нас затисли біля своїх воріт. На щастя, тепер вдавалося відбитися без наслідків.

Але й пропускати мали багато. І знову нам щастило – або суперники били мимо, або Бущан рятував. Один раз Георгій здійснив суперсейв, виправляючи свою ж помилку з неточною передачею.

Ярмоленко довго не витримав такого темпу, у гру вступив замість нього Мудрик. На полі стало більше спроб загострити ситуацію завдяки швидкості, але й менше стало думки.

Якби рахунок був би 0:0 чи 1:1, гру було б цікаво дивитися, а так, спостерігаючи за атаками італійців і досить грамотним відбиванням наших, з голови не виходив той факт, що зараз ми програємо.

Getty Images/Global Images Ukraine

Гру вийшли рятувати Ванат з Буяльським. Останній заробив штрафний майже на лінії карної зони, але Мудрик зі стандарту зарядив вище.

«Скуадра адзурра» вирішила грати на утримання і ледь не поплатилася. Мудрик виконав-таки якісний навіс зліва. Конопля поліз у відчайдушну верхову боротьбу і виграв м'яч, але пробив повз ближню стійку.

Могли і пропустити, але обійшлося. Забити теж не вдалося. І гра була продемонстрована цілком пристойна, особливо в другому таймі, але помилки першого далися взнаки.

Принаймі, в матчах, в яких нам пророкували «бублик», залікові бали ми набрали. Звісно, тепер вихід на Євро цілком залежить від Англії та Італії, але віримо в своїх. А що нам ще залишається?

Кваліфікація Євро-2024. Група С.

Італія – Україна – 2:1

Фраттезі (12, 29) – Ярмоленко (41)

Миколенко (38), Конопля (62), Степаненко (76), Забарний (78)

Італія: Доннарумма, Дімарко (Бірагі, 58), Бастоні, Скальвіні, Ді Лоренцо, Барелла (Крістанте, 84), Локателлі, Фраттезі, Дзакканьї (Ньонто, 58), Распадорі (Ретегі, 72), Дзаньоло (Орсоліні, 72)

Україна: Бущан, Миколенко, Кривцов, Забарний, Конопля, Степаненко (Сидорчук, 84), Зінченко (Буяльський, 75), Судаков, Циганков (Ванат, 75), Ярмоленко (Мудрик, 58), Довбик (Яремчук, 58)

Арбітр: Алехандро Ернандес (Іспанія)

Стадіон «Джузеппе Меацца» (Мілан, Італія)

ІТАЛІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

41’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Ярмоленко (УКРАЇНА).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Давіде Фраттезі (Італія).
12’
ГОЛ ! М'яч забив Давіде Фраттезі (Італія).
Оцініть матеріал
(93)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 14
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин
Футбол | 02 травня 2024, 23:36 7
АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин

Команда Почеттіно перемогла в дербі

Коментарі 121
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mykhaylo Shkurenkov
Чому Зубков, який сильний фізично, та у гарній формі зараз так і не зіграв найбільша загадка для мене. Циганков і у Жироні останні матчі не вивозив, Мудрик, то ваще... Випустили Ярмолу, який не грав місяць. З Миколенко щось зовсім погане відбувається. Зрозуміло чому він у Евертоні не грає. 
turist86
Італія була сильнішою і перемогла заслужено. На жаль, Україні не вдалося стрибнути вище голови. Особливо немає кого виділити. Ювентус навряд чи підпише Судакова.
Владислав Рейский
Закономерно.
Наши не умеют играть два матча, а тут еще и топы, да еще и макароны с которыми мы вообще не умеем играть.
Надо сказать спс за результат с англичанами и македонцам что очки не отдали. Объективно эти две сборные лучше нас на несколько голов и если мы хотя бы боремся до последнего, то это все равно плюс, а рассчитывать ли на большее увидим ... 
inspekcha85
За два матча Конопля лучший в сборной однозначно
suforza1921
Довбик і Ярмола, якими б повільними і дерев'яними не були, а виглядали куди краще, ніж Яремчук і Мудрик.
Від Циганкова і Зінченка чекав більшого, Миколенко повний провал. Сподобався Конопля, чи не єдиний хто фізично витягнув обидві гри. Ну і Бущан виручав. Ось і все, що ми награли.
Vitason
Теперь нужно брать 6 очков у Македонии  и Мальты,надежда что Англия выиграет у Италии и обыгрывать Италию дома( номинально) Кто верит в такой расклад!??
Александр Ад
Очікував більшого від Циганкова і Мудрика...
Nordenus
Нас должны были выносить с позорным счетом. Хорошо что запомнится только результат... Будем выходить на Евро через плей офф Лиги Наций, главное чтобы и там не облажались...
VadyaMetal
Дякую хлопцям за самовіддачу, зіграли приблизно на максимумі того, що можуть на сьогоднішній день. Програли не в "одну калітку", зважаючи на статус суперника, але на нічию, на жаль, не награли.
Болела
Не зачаровуйтесь , щоб не розчаровуватись. Нам до таких збірних як до неба. Нічия це просто нереально крутий результат, перемога - з області фантастики. Просто реально оцінюйте наших гравців і їх можливості. 
Avaksi
До речі, в обох матчах вибрали лівакових Левів Матчу(тих хто голи забивав).
Проти Англії Левом повинен був бути Степаненко, Конопля, Забарний, ну аж ніяк не Зінченко. А проти Італії взагалі ніхто крім Бущана на це звання не награв.
Galex
Замість 1:5  маємо лише  1:2  і від цього треба танцювати далі. 
 Дай Боже,
щоб перед останньою грою ми з італійцями мали по 13 очок.)
UKRAINE BEST
Італія команда зірка,перед Євро яке вони виграли -дивився на склад і не знав де їх набрали)Красиво нас розкатали
Tasha19
Насправді то, що з Англією, що з Італією, наша збірна зіграла майже однаково. Але настрої вболівальників різні, бо там 1:1, і одразу віра в силу нашої збірної, а тут поразка, і одразу багато претензій і хейту в бік гравців і тренера. Особливо, трохи дивні оці розмови про слабку збірну Італії, та навіть в найгіршому своєму складі, збірна Італії це все рівно топ збірна. А ми середняки, і поки середняками лишаємося, навіть, в будь якому найкращому нашому складі. 
ALKOSruLKA
Нашим занадто багато авансів видавали після Англії. Всі якось залишили поза увагою, що Англія могла нам забити 5-7 голів, просто Україні дуже щастило... Аналогічно нас могла розірвати й Італія, просто забила лише 2... Основна проблема наших - психологія... Вони що з Італією мучаться, що з Македонією... Основні очки ми частіше за все втрачаємо з середняками... Італію можна спробувати обіграти в "домашній" грі, якщо не привозити стільки моментів в свою штрафну... головне, до останнього матчу з Італією, не втратити всі шанси у іграх з Мальтою та ПМ...
Макс Максов
Нажаль дива не сталося, закономірна поразка(
VARioR
Рахунок на табло 2:1. Але, якщо відверто, італійці запороли багато моментів і , здавалося, що буде шанс зрівняти рахунок. Тільки це все мрії. Об'єктивно збірна Італії сильніша і лавка в них достатньо виглядає пристойно. В нас заміни ніби й правильні , на папері, а в дійсності не спрацювали. Мудрик,  знову своїм бігом в нікуди, а в захисті ще гірше,  Яремчук напроти Довбика, взагалі не помітний. Основа -- Миколенко провалювався часто на фланзі. Циганков і Зінченко -- посередньо. Сподобався Конопля, Ярмоленко на свій вік і фіз. стан відіграв нормально, плюс гол. Ну і Бущан декілька раз врятував. Далі потрібно 6 очок і вирішальна гра , знову з Італією.
Nostradamus
І це, скажімо так, напівоснова італійців... 
Avaksi
Італія настворювала кучу моментів, у України було пара добрих гольових епізодів, а всі голи забили по щасливій випадковості
Avaksi
Ребров зовсім не вгадав з першими замінами. Тільки почало щось виходити в атаці він випустив Мудрика та Яремчука, і все зникло. Перший крім бігати з м'ячем більше не знає що з ним робити, другий зовсім інородне тіло в цій команді: ні зачепитися за м'яч, ні правильно вибрати позицію, ні відкритися.
І з іншої сторони, якщо вихід Мудрика, ще можна якось виправдати з тактичної точки зору: Ярмоленко не готовий на весь матч, Італія контролює м'яч, і швидкий гравець може убігти, відсутність іншої опції на цю позицію. То вихід Яремчука - взагалі нічим не виправданий. Краще б випустив, в теж вікно, Буяльського замість Судакова - ІМХО, це було б еффективніше.