Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 вересня 2023, 21:53
23615
78

Італія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Черговий надважливий іспит для «синьо-жовтих»

| Оновлено 12 вересня 2023, 21:53
23615
78
Італія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024
УАФ

12 вересня у Мілані на знаменитому стадіоні «Джузеппе Меацца» збірна України проведе один із ключових поєдинків у відборі на Євро-2024 – проти національної команди Італії. Початок поєдинку – о 21.45 за київським часом.

Італія

До вересневих кваліфікаційних матчів Євро-2024 чинний чемпіон континенту підходив у розібраному стані.

Місце головного тренера «Скуадри адзурри» виявилося вакантним після того, як Роберто Манчіні під приводом конфлікту з керівництвом національної асоціації подав у відставку з посади наставника збірної Італії, спокусившись на пропозицію босів національної збірної Саудівської Аравії.

Наступником Манчіні став колишній тренер «Наполі» Спаллетті, котрий після чемпіонства в Неаполі вирішив взяти річний тайм-аут. Але довго відпочивати від футболу синьйору Лучано не вдалося: він прийняв пропозицію футбольної федерації Італії.

Перший млинець на новому місці для новоспеченого головного тренера збірної Італії вийшов глевким. Підопічні Спаллетті не змогли переграти на виїзді Північну Македонію: нічия 1:1.

Італійці продовжують посідати у групі третє місце. Від Англії, яка йде першою, «Скуадра адзурра» відстає на дев'ять очок (маючи дві гри в запасі), від збірної України, що розташувалася на другій позиції, відставання – три бали (при одній грі в запасі).

Отже, для Італії, втім, як і для збірної України, майбутнє очне протистояння перетворюється на ключове. Перемога будь-якого суперника дозволить як мінімум з оптимізмом дивитися в майбутнє, маючи перевагу в боротьбі за друге місце.

Перед грою проти підопічних Сергія Реброва італійці мають певні кадрові проблеми. Ще до гри проти північних македонців стало відомо, що «Скуадрі адзуррі» через травми не зможуть допомогти два ключові півзахисники – К'єза та Пеллегріні.

Крім того, пошкодження виявилися ще у двох гравців – Політано та Манчіні. Спаллетті оперативно довелося викликати до тренувального табору команди Орсоліні.

Лучано СПАЛЕТТІ, головний тренер збірної Італії:

– Після нічиєї з Північною Македонією нам залишається вивчити матч, зробити висновки з наших помилок та покращити гру до наступного поєдинку. На жаль, якість поля у грі проти Північної Македонії залишала бажати кращого. Воно було таким, що далося взнаки на багатьох наших футболістах, і тепер нам просто не уникнути ротації у грі проти України.

Україна

Наступного дня після матчу з англійцями збірна України у Вроцлаві провела ранкове тренувальне заняття. У другій половині дня «синьо-жовта» делегація чартерним рейсом відбула до Мілану.

Залишив розташування збірної Тимчик, який не встигав відновитися після травми до гри в Мілані. А ось Матвієнко, який був замінений у перерві матчу з Англією через пошкодження, працював у загальній групі.

Сергій РЕБРОВ, головний тренер збірної України:

– Одразу після матчу проти Англії почали готуватись до поєдинку проти Італії. Для нас гра в Мілані не менш важлива. Грати за два дні проти такого складного суперника надзвичайно важко. Тож футболістам треба відновити кондиції.

Історія протистоянь

«Скуадра адзурра» – один із найнезручніших суперників для збірної України. Команди провели вісім матчів, і жодного разу «синьо-жовті» не здобували перемоги. У нашому активі – лише дві нічиї. В решті шести випадків перемагали італійці.

Прогноз

Це вже не та Італія, яка два роки тому виграла чемпіонат Європи. Пішли багато провідних гравців, деякі футболісти недоступні через травми. Пішов і творець чемпіонства – Роберто Манчіні. Безперечно, «Скуадра адзурра» переживає зараз непростий час трансформації.

Проте Італія все одно залишається не лише топовою, а й надзвичайно незручною для нас командою. До того ж, турнірне становище закликає «Скуадру адзурру» викладатися по максимуму. Тому можна безпомилково припустити, що на гостей чекає складний і виснажливий поєдинок.

Як сказав після гри з англійцями наставник «синьо-жовтих» Сергій Ребров, головне зараз – встигнути відновити футболістів. Якщо наш тренерський штаб це зробить, то шанси у міланській грі у нас точно будуть.

Окрім відновлення, ще дуже важливо для нашої команди мінімізувати кількість помилок. Якщо і з цією проблемою наші впораються, то ми всі маємо право чекати на позитивний результат протистояння.

Припустимо, що збірній Україні вдасться знайти протиотруту у грі проти чемпіонів Європи. Наш прогноз – результативна нічия.

Орієнтовні склади:

Італія: Доннарумма, Ді Лоренцо, Скальвіні, Бастоні, Дімарко, Дзакканьї, Пессіна, Дзаньоло, Крістанте, Барелла, Іммобіле.

Україна: Бущан, Конопля, Кривцов, Забарний, Миколенко, Степаненко, Зінченко, Судаков, Мудрик, Циганков, Довбик.

12 вересня, вівторок

Італія – Україна
Мілан. «Джузеппе Меацца». 21:45
Пряма ТБ-трансляція – Суспільне
ІТАЛІЯ – УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Алехандро Ернандес (Іспанія)
Прогноз Sport.ua – 2:2

Опитування

Голосів 179
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу кваліфікації 🏆 Євро-2024 між збірними Італії та України, який пройде 12 вересня о 21:45 у Мілані

Велика перемога Італії

32 голоса 17.88 %

Мінімальна перемога Італії

50 голосів 27.93 %

Нічия

57 голосів 31.84 %

Мінімальна перемога України

32 голоса 17.88 %

Велика перемога України

8 голосів 4.47 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(83)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 1
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Подвійна несподіванка. Трамп та О'Салліван сенсаційно вибули в 1/4 фіналу
Снукер | 02 травня 2024, 15:50 2
Подвійна несподіванка. Трамп та О'Салліван сенсаційно вибули в 1/4 фіналу

Визначено півфіналістів чемпіонату світу 2024 зі снукеру в Шеффілді

Коментарі 78
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей
Фарта Реброву и сборной Украины, хотя бы не проиграть, верим в сенсацию 
DK1961
Сборной и Реброву - удачи! Верим в команду, сжимаем кулаки!
Владислав Рейский
Давайте верить в чудо, 1:1
Умник
Надо зубкова вместо мудрыка.
И на 15 минут ярмолу.
А еще пихаленка и довбыка вместе.
И гууд будет.
А так тяжко будет. Хотя лучше быть андердогом
AK.228
Хтозна що очікувати від цього матчу… «другі» матчі нам вдаються рідко
Микола Унгурян
в принципі, після суботнього матчу, то хотілося б  навіть мінімальної перемоги.
Але і нічия буде на користь України. так що успіху команді
Роман Романченков
Як не є, а рівень сьогоднішньої Італії нижчий ніж у англійців. Зважаючи на виїзний матч, на перемогу розраховувати не приходиться, а здобути нічию у нашої збірної шансів набагато більше ніж у матчі з Англією.
😼
Успіхів нашим футболістам, вони спроможні здобути результат.
Дуже хочеться, щоб наша збірна перемогла, тому спробую спрогнозувати 1:2 на нашу користь, хоч це виглядає доволі оптимістично
KIEWADIM
Ми виграємо 1-2
APL
Склад я думаю буде такий як і спорт.юа прогнозує, крім Матвієнко, вийде Кривцов
sheva
Іду з 100% результатом. Говорив, якщо пройдем Аріс то: 1-0, 2-1, далі: мінімальна поразка Бешикташу. Перед матчами Збірної: нічья з Англією, та мінімальна поразка Італії. Але як же хочеться помилитись...
Sukiyaki
Остужу всеобщий оптимизм )
1 гол пропустим точно, к бабке не ходи.
Забьем ли 1 или больше - вопрос.
Но, игра с Англией здорово добавила  в уверенности .
По крайней мере, трястись колени не будут.
Закину на Х2, немного)
BaZia
перемога над Італією забезпечить нам вихід з групи на 70% вірно я розумію?
Алексей
Главное не пропустить быстрый мяч и выдержать первые 35 минут матча, не прижиматься к воротам 
Выталкиватель парашутистов
Сборная Италии сейчас выглядит очень плохо. Мотивация сегодня у них будет такая-же как и три дня назад, ни больше ни меньше. Македонцы не пропустили в конце, тоже самое и наши смогут, а могут еще и забить, и не один раз... Главное - первыми парочку мячей не пропустить...
Віктор Коробка
Можливо, в основі вийде відпочивший Ярмоленко. Не знаю, що там з адаптацією Кривцова, теж можемо побачити його з перших хвилин. Сбірній - удачи та натхнення! Віримо та вболіваємо!
avk2307
нічия буде
Александр
Почему не пишут что павелко скинули ? Или своих жалко?
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vbolivalnyk-Peter
Однозначно те, що буде дуже тяжко. Наші будуть захищатися протягом переважної більшості гри усією командою. В цій ситуації, напевно, склад який був з англіками - оптимальний. Так Матвієнко "чудив" однак Не факт, що правоногий Кривцов, який до того ж є значно повільнішим, зіграє проти "живчиків" італійців краще (живчиків мається на увазі швидконогих). Навантаження буде велике на крайніх захисників з одного боку потрібна допомога крайніх хавів (Циганкоа, а особливо Мудрик не дуже на захист працює), однак і комусь втікати в контратаки потрібно. Допомагати будуть переважно Зінченко та Степаненко. Основна дилема Довбик чи Яремчук - як на мене краще в основі Яремчук - у Артема значно краще виходить гра "з лавки". І користі зі свіжого Довбика в 2-му таймі значно більше ніж від свіжого Яремчука (наразі як не прикро Роман мусить працювати та покращувати свою гру).