Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 08 вересня 2023, 16:30
3250
6

США – Німеччина. Прогноз і анонс на півфінал Кубка світу

Протистояння, гідне фіналу

| Оновлено 08 вересня 2023, 16:30
3250
6
США – Німеччина. Прогноз і анонс на півфінал Кубка світу
Getty Images/Global Images Ukraine

Зустріч США - Німеччина відбудеться в п’ятницю, 8 вересня, на Філіппінах. Початок поєдинку о 15.40 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Xsport».

На півфінальній стадії Кубка світу склалося цікаве географічне протистояння. У кожній з двох пар європейська збірна змагатиметься із представником Північної Америки. Безумовно, пара Канада – Сербія дуже інтригує, але ще більш цікаве протистояння США та Німеччини, адже в ньому головний фаворит планетарного форуму зійдеться з командою, яка ще не знає гіркоти поразок на нинішньому турнірі.

Американці у чвертьфіналі не зазнали жодних проблем з Італією. Після несподіваної поразки від Литви підопічні Стіва Керра вийшли на перший поєдинок стадії плей-оф максимально зарядженими та по-спортивному злими. Результат зустрічі був зрозумілим вже в середині другої чверті, коли перевага «зірково-смугастих» вперше перевалила позначку в двадцять очок. Далі збірна США тільки нарощувала свою перевагу, а італійці не мали навіть хоча б виразного окремо взятого ривка. Фінальна сирена зафіксувала перемогу американців із просто непристойним як для такої стадії рахунком – 100:63.

У свою чергу, збірна Німеччини відіграла набагато складніший поєдинок проти Латвії. Бундестім і головна сенсація планетарного форуму провели рівну першу половину, після якої невелика перевага була на боці німців – 36:34, а окремо взяту третю чверть команди взагалі зіграли внічию. У четвертій десятихвилинці колективу Горді Херберта вдався гарний ривок, за підсумками якого Німеччина відірвалася на чотирнадцять пунктів – 74:60. Здавалося, що результат матчу зрозумілий, але і тут балтійська збірна знайшла в собі сили майже повністю нівелювати своє відставання. У результаті все закінчилося драмою на останніх секундах, коли після чергової невдалої атаки від Денніса Шрьодера латиш Давіс Бертаньш кидав триочковий на перемогу, але схибив. У підсумку німці буквально проповзли до півфіналу – 81:79.

Як не дивно, але в складах сьогоднішніх суперників немає жодного гравця, який би перебував у списку топ-15 бомбардирів Кубка світу. Найкращим серед американців є Ентоні Едвардс (20 місце, 17,3 очок в середньому за гру), а серед німців – Денніс Шрьодер (18 місце, 18 набраних пунктів за матч). Захисник «Торонто Репторс» міг би бути в рейтингу ще вище, але він провів просто жахливий поєдинок проти латишів (всього 9 очок, реалізація кидків 4 із 26 (15,4%), а рейтинг ефективності склав –10).

Звісно, у півфіналі явним фаворитом є збірна США. Американці з відривом випереджають інші команди за своїм загальнокомандним потенціалом та кількістю індивідуального таланту. Проте підопічні Стіва Керра на поточному Кубку світу вже приміряли на себе роль переможеної сторони. Тоді як тренер Бундестім Горді Херберт підготував до турніру справді добре налагоджений німецький механізм, який лише двічі в шести поєдинках (на першому груповому етапі проти Австралії та у чвертьфіналі проти Латвії) відчував труднощі у своїй роботі, але все одно жодного разу не вийшов з ладу. Тож сьогоднішнє суперництво стане боротьбою двох по-справжньому сильних збірних і певною мірою навіть шкода, що воно відбудеться не у фінальному поєдинку.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної США

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Summertime
Опять 25. (Первая же игра сегодня это Сербия - Канада.   Европа против Северной Америки.   На неё прогноза вообще нет?
 Лично я затрудняюсь тоже предсказать исход. У Сербии очень хорошая реализация +2 и штрафов.  А когда надо или когда они впереди, то и +3 хорошо летит.  Канада тоже не брезгует +2, в отличие от таких как Словения.  Так что тут или кто  то кого  крупно обыграет в одной четверти и этим всё решит. Или качели и клатч. А вот после этой игры можно подумать и про итог США - Германия.
T-800
Было бы очень красиво увидеть финал FIBAWC Канада - Германия, но будет как всегда США-Югославия(Сербия)?!
T-800
Канада, ты - космос, против исторических бигов (Сербия/Югославия, Испания с недавних пор) идти уверенными фаворитами по линии букмекеров 1,35-1,45, но чуточку не хватило ...
чтоб у Украины когда-то таки шансы были на медали, БУДУТ. с НОВЫМИ президентами федераций, которые не просиживают свои штани. СЛАВА тим новим ГЕРОЯМ: керівництву, наставникам, гравцям та їх вболівальникам які дочекаються БАСКЕТБОЛЬНОЇ сверхкраїни та не тільки баскетбольної!!!
Summertime
Сербия - Канада  95:86.Гроссмейстерская победа сербов.  8:1,  8:9,  10:13, и  23:13!  И после этого сербы уже не отпустили.Теперь можно и про США.  Они выиграют и никакой Шрёдер дойчам не поможет.