Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 вересня 2023, 22:26
6543
9

Закріпились серед лідерів. Кривбас з великим рахунком обіграв Колос

Ковалівці провалили свій 60-й матч в УПЛ

| Оновлено 03 вересня 2023, 22:26
6543
9
Закріпились серед лідерів. Кривбас з великим рахунком обіграв Колос
ФК «Колос»

У неділю, 3 вересня, у селі Ковалівка Київської області відбувся матч шостого туру чемпіонату України з футболу між місцевим «Колосом» та криворізьким «Кривбасом». Гості змогли відзначитися тричі. Господарі за весь матч лише одного разу завдали удару у площину воріт.

«Кривбас» і «Колос» перед стартом шостого туру УПЛ посідали 5 та 6 місця у турнірній таблиці. Команди здобули по дві перемоги, по два рази зіграли внічию і зазнали по одній поразці. За рахунок кращої різниці забитих і пропущених голів вище був «Кривбас».

Криворізький клуб цього сезону відзначився позитивними результатами у матчах з учасниками єврокубків: перемога 3:1 над «Зорею» та нічия 3:3 з «Шахтарем». Клуб із Ковалівки «Шахтарю» програв. При чому з кінця першого тайму грав у більшості. Виграли підопічні Вишняка у «Чорноморця» та «Вереса».

Юрій Вернидуб замінив двох гравців у стартовому складі команди порівняно з матчем минулого туру проти «Оболоні». З перших хвилин на поле вийшли півзахисник Хомченовський, який пропускав той поєдинок через дискваліфікацію, і нападник Кожушко. Ярослав Вишняк повернув в основний склад захисників Бондаренка та Золотова. Позицію нападника зайняв молодий Салабай, а досвідчений Безбородько, який отримав невелике пошкодження, залишився у запасі. До речі, буквально днями у заявці ковалівців на цей сезон з'явився досвідчений 30-річний Андрій Тотовицький. Однак у протокол сьогоднішнього матчу він не потрапив. Перед закриттям трансферного вікна двох новачків підписав і «Кривбас». Це легіонери з Гани: 23-річний центральний захисник Ядом Конаду та 19-річний нападник Прінс Аду. Вони також залишилися поза заявкою на цей поєдинок.

Згідно зі статистикою обидві команди більше полюбляють грати без м’яча. Крім того, гравці не цураються жорсткої боротьби. Саме в такому ключі команди і розпочали матч. Кращими у боротьбі в першому таймі були підопічні Юрія Вернидуба. Вони активніше та агресивніше діяли у пресингу. Часом футболістам «Колоса» було складно його долати. Саме так і виник перший небезпечний момент у матчі. Бурда віддав невдалий пас при розіграші удару від воріт, викотивши м'яч на лінію штрафного на Іліча. Легіонер Кривбаса завдав удару - Бондаренко у воротарському майданчику в підкаті вибив м'яч.

ФК «Кривбасс»

«Колос» відповів своїм моментом на 12-й хвилині. Він також виник після неточної передачі. Бізімана помилився в центрі поля. Ковалівці вивели на ударну позицію Салабая. Нападник пробив з півкола штрафного майданчика - м'яч пролетів над поперечиною.

Через дві хвилини гості відкрили рахунок. Провалився центр оборони «Колоса». Після закидання з глибини від Стецькова м'яч отримав Задерака.Він випередив Бондаренка, якого ніхто не підстрахував. Гравець «Кривбаса» увійшов у штрафний майданчик і точно пробив в дальній кут.

Надалі ігровою перевагою володіли підопічні Вернидуба. Вони отримали більше простору в атаці за рахунок того, що господарям поля після пропущеного голу довелося більше атакувати. Криворіжці частіше за ковалівців входили в штрафний майданчик суперника. Так, на 19-й хвилині Кожушко отримав м'яч від Задераки, завдав удару з близької відстані, але Фесюн відбив м'яч. На 45-й хвилині Задерака отримав м’яч у штрафному майданчику від Хомченовскього та відпасував під удар партнеру. М'яч пролетів повз ворота.

Гравці «Колоса» у першому таймі загрожували воротам Кліщука дальніми ударами. Зокрема, Мякушко зі штрафного удару з далекої відстані потужно пробив - м'яч пролетів поруч зі стійкою. Зовсім трохи не вистачило влучності. Однак ударами у площину воріт підопічні Вишняка у першому таймі не відзначилися.

ФК «Колос»

У другому таймі «Колос» почав швидше грати в атаці. Вони більше часу проводили на чужій половині поля. Однак з небезпечними моментами, як і в першому таймі, не складалося. Ковалівці завдали чимало ударів, але багато з них були заблоковані захисниками. Лише одного разу м’яч долетів до голкіпера «Кривбаса» Кліщука. На 78-й хвилині після удару Лучкевича з меж штрафного майданчика м'яч влучив у Бондаренка, але на щастя для голкіпера відскочив туди, де він стояв. Але до цього моменту рахунок вже був 0:2. На 69-й хвилині Іліч навісив з кутового, Понєдєльнік виграв верхову боротьбу на лінії воротарського майданчика та пробив у ближній кут воріт. На останніх хвилинах матчу «Кривбас» забив втретє: Задерака від лицьової лінії влучно пробив у ближній кут. Фесюн помилився, оскільки трохи вийшов з воріт, очікуючи навісну передачу. Від його рук м'яч влетів у ворота.

Не можна сказати, що «Колос» зовсім погано зіграв в атаці. Футболісти діяли активно, провели чимало швидких атак, але у завершальні стадії бракувало вирішальної передачі чи удару. Ковалівці завдали 12 ударів в бік воріт, однак лише один з них прийшовся у площину. Натомість в обороні підопічні Вишняка зіграли незадовільно. Всі три голи були забиті після помилок господарів поля. Криворіжці в атаці були більш точними: 16 ударів в бік воріт, 8 – у площину. Підопічні Вернидуба були кращими у боротьбі. Вони у сьогоднішньому матчі діяли у своєму стилі: швидкі переходи з оборони в атаку в поєднанні з щільною та жорсткою грою в обороні.

ФК «Кривбасс»

Завдяки перемозі «Кривбас» піде на паузу, пов’язану зі матчами збірних, щонайменше на четвертому місці (якщо «Рух» в заключному матчі шостого туру не обіграє «Металіст 1925»). «Колос» опустився на сьоме місце. У разі перемоги харківського клубу над львівським ковалівці будуть восьмими.

Українська Прем'єр-ліга. 6 тур.

«Колос» – «Кривбас» – 0:3

Задерака (14, 87), Понєдєльнік (69)

Богданов (51), Салабай (57) - Бізімана (63)

«Колос»: Фесюн, Цуріков, Бурда, Бондаренко, Золотов, Лучкевич, Оріховський (Мілько, 76), Богданов (Болбат, 59), Мякушко, Салабай (Безбородько, 59), Демченко (Велетень, 54).

«Кривбас»: Кліщук, Понєдєльнік (Кузик, 88), Бескоровайний, Стецьков, Дібанго, Іліч (Приходько, 74), Бізімана, Вакулко (Татарков, 88), Хомченовський, Задерака (В. Блізніченко, 88), Кожушко (Дебелко, 81).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Колос» (село Ковалівка Київської області).

Наші оцінки:

«Колос» (заміни): Болбат - 5.5, Велетень - 5.0, Безбородько - 5.0, Мілько - 5.5.

«Кривбас» (заміни): Приходько - 6.0, Кузик - б/о, В. Блізніченко - б/о, Дебелко - б/о.

КОЛОС КРИВБАС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

88’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Задерака (Кривбас).
68’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Понєдєльнік (Кривбас).
14’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Задерака (Кривбас).
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Здається, Вернидуб зліпе ще одну команду, за яку не соромно буде і в еврокубках.
Алексей
Красавцы, удачи в следующих матчах, ждём вас в еврокубки 
Gargantua
размотали вязкую защиту Колоса
молодцы
maksimisgreat
Эх как же обидно, что криворожцы в прошлом году не пробились в еврокубки 
Сейчас они бы точно сыграли там получше наших позорников.
avk2307
Хтось тут тиждень назад хвалив супер захист Колоса...
dadlismit
Мякушко - Кожушко 0:3. А на замену у Колоса вышел Великан 
Summertime
После такого финала Вернидуб точно купил самогона в Ковалёвке.  Ну не ждать же до Кривого Рога.))