Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 вересня 2023, 17:33
7523
21

Голи на 97-й та 99-й хвилинах. Полісся дотиснуло Оболонь

Василь Грицук забив гол та віддав гольову передачу

| Оновлено 03 вересня 2023, 17:33
7523
21
Голи на 97-й та 99-й хвилинах. Полісся дотиснуло Оболонь
УПЛ

Після розгромної перемоги над «Олександрією» головний тренер «Полісся» Юрій Калітвінцев у стартовому складі своїх підопічних зробив лише одну зміну: замість Козака на поле вийшов Назаренко. Валерій Іващенко після нічиєї з «Кривбасом» у своєму стартовому складі зробив набагато більше ротацій: замість Лук’янчука, Прокопенка, Мединського, Краснопіра і Вовкуна на поле в Житомирі вийшли Осман, Приймак, Чернов, Груша і Нагієв.

На самому початку матчу господарі поля мали нагоду відкрити рахунок, але Назаренко сходу пробив над поперечиною. Згодом мав шанс відзначитись і Крушинський, який також сходу потужно пробив поруч з хрестовиною воріт. Натомість після удару Макуана рятує ворота Федорівський. «Оболонь», витримавши стартовий натиск «Полісся», теж намагалася знайти шляхи взяття воріт Бойка, але моментів біля воріт не виникало. Зокрема, Черненко пробив вище воріт.

Шукав свого моменту і досвідчений форвард «Полісся» Будківський, але навісні передачі партнерів були неточними і захисники та воротар «Оболоні» встигали випереджати суперника. Гості ж за весь перший тайм так по справжньому і не потурбували Бойка. В кінці тайму потужні дальні удари наносили Черненко і Мороз, але знову пробивали повз рамку воріт.

Під час перерви обидва тренери зробили заміни, намагаючись налагодити гру в атаці. Другу половину поєдинку також активніше розпочали господарі поля. Одну з атак завершилася влучанням м’яча в голову Карася і падінням захисника «Оболоні». Загалом гравці столичного клубу великими силами вдало руйнували атаки суперників.

В середині тайму одна з масованих атак «Полісся» завершилася ударом сходу Макуана, але м’яч пролетів над поперечиною воріт. Гравці «Оболоні» при першій нагоді проводили швидкі контратаки, але завершальних ударів в рамку воріт не було, аж поки Суханов не перевірив пильність Бойка.

Міг під завісу матчу відзначитися Кушніренко, дальній удар якого зумів парирувати Федорівський. А розв’язка гри настала в компенсований час. На думку арбітра Мороз порушив у штрафному майданчику правила проти Мустафаєва і було призначене пенальті. І досвідчений Грицук влучно пробив з «позначки». До речі, Василь вже 9-й раз в УПЛ в складі різних клубів пробивав пенальті і 9-й раз пробив без промаху. А згодом Козак, обігравши Карася, несподівано для воротаря пробив у ближній кут, поставивши переможну крапку у грі.

В підсумку «Полісся» і далі обходиться без нічиїх в УПЛ: 4 перемоги та 2 поразки. Це була вже четверта у різних турнірах домашня гра «Полісся» з «Оболонню» і житомирський клуб нарешті зумів вперше вдома перемогти «пивоварів».

Українська Прем'єр-ліга. 6 тур.

«Полісся» - «Оболонь» - 2:0.

Грицук, 90+7, пен, Козак, 90+9.

Будківський, 21, Смоляков, 35 - Мороз, 33, Тарануха, 79.

Мороз, 90+5 (дві ЖК).

«Полісся»: Бойко - Смоляков, Шабанов, Чоботенко, Кравченко - Крушинський (Кушніренко 46), Танковський (Грицук, 83) - Назаренко (Козак, 46), Аріелсон (Мустафаєв, 62), Макуана, Будківський.

«Оболонь»: Федорівський - Осман (Прокопенко, 64), Карась, Приймак, Нагієв (Вовкун, 78) - Слободян, Мороз - Груша (Суханов, 73), Черненко (Косовський, 64), Чернов (Мединський, 46) - Тарануха.

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Центральний міський стадіон (Житомир).

ПОЛІССЯ - ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни Полісся: Козак - 6,5, Кушніренко - 6,5, Мустафаєв - 5,5, Грицук - 7,0.

Заміни Оболоні: Мединський - 5,0, Прокопенко - 5,5, Косовський - 5,0, Суханов - 5,5, Вовкун - б/о.

Події матчу

90’ +9
ГОЛ ! М'яч забив Артем Козак (Полісся).
90’ +7
ГОЛ ! З пенальті забив Василь Грицук (Полісся).
90’ +5
Taras Moroz (Оболонь) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Не Санчо. В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ Боруссія Д – ПСЖ
Футбол | 02 травня 2024, 01:47 1
Не Санчо. В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ Боруссія Д – ПСЖ

Дортмундський клуб здолав французький колектив з рахунком 1:0 у першій півфінальній грі

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ztpolissay
Пенальті на розсуд судді,Полісся грало набагато краще,Оболонь молоді трималися до останнього.
Господин UAF
пивной автобус держался до последнего))
Gargantua
Оболони не повезло, но пенальти был
а привычка быковать все время от Оболони уже начинает напрягать
Taykitanin
На місце Мороза-Будківського, а Мороза на місце рравця Полісся, забивають гол- з арахували б? Звичайно ні.   Так що судді все правильно зробили. А тренер Оболоні трішки послідовність попутав, з його слів гра головою а потім наступив на ногу, насправді ж навпаки. Додавило Полісся, в 2 таймі Оболонь тільки відбивалась(до речі статистика матчу на спорт уа з потолка написана по ударам).
Дані Рохас
та как же так, обидно
Jaime_Lannister
Коли в нас навчаться тренери поразки визнавати? Зараз тренер Оболоні знову про суддів розказує, як його команду ображають.
Господин UAF
Смотря на поведение Оболони задаешься очевидным вопросом: это команда из Киева? Столицы моей страны? Или это команда завода БЫРЛА, который спаивает мою страну? Послематчевый комментарий тренера Оболони - дБля через блья, ай блдбля бльядля. В общем как ни крути а Киев - это Динамо!
sheva
Оболонь з любим суперником виходить грати на нічью, а далі як буде. Дивитись їх матчі, це мука. Дебільні крики, тягнути час на 30 хв, щоб ОЧКО спасти, бридка команда. Минай порівнянно з ними Барселона. 
simon andre
Пенальти левый как и судья . Работа полесья с судьями ещё по первой лиге известна . Судья это позор пол года вторая лига.
BallsToTheWall
Закопали Болонью на 90++.  4-й пеналь  в чемпионате.
Дмитрий Яковенко
Надеюсь Полесье вылетит.
wojsergivan
Судья закопал оболонь когда кончится это судейство??????