Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 вересня 2023, 15:20
1203
1

Полісся – Оболонь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Команди давненько не програвали

| Оновлено 02 вересня 2023, 15:20
1203
1
Полісся – Оболонь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 2 вересня, в Житомирі на полі Центрального міського стадіону відбудеться матч 6-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зіграють «Полісся» і київська «Оболонь». Стартовий свисток арбітра Віктора Копієвського з Кропивницького пролунає о 15:00 за київським часом.

Полісся

Житомирське «Полісся» в турнірній таблиці чемпіонату України сезону-2023/2024 посідає 3 місце. У п'яти зіграних матчах команда набрала 9 очок. Стільки ж і в «Чорноморця», але гірші додаткові показники, а більший очковий багаж лише в «Шахтаря» (11 пунктів) та «Руха» (10 очок).

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Підопічні Юрія Калитвинцева змогли в першій грі сезону, яка була для «Полісся» історичною – дебютною в елітному дивізіоні національного чемпіонату, обіграти в Рівному «Верес» (2:0). Продовжити в тому ж дусі команда не змогла. При цьому не в одній грі, а у двох поспіль. Далі у житомирян були поразки з рахунком 1:2 від «Дніпра-1», але з пропущеним вирішальним голом у компенсований час, і від львівського «Руха» (0:1), який переміг, завдяки голу на 90-й хвилині.

Проте після цього у «Полісся» настала біла смуга. Воно обіграло в Черкасах ЛНЗ (2:1), потім у Кубку України напіврезервними силами здобуло у гостях перемоги 2:0 над «Агробізнесом», а минулого ігрового вікенду в УПЛ в Олександрії по-крупному розібралося з місцевими «містянами» – 3:0.

Ось і виходить, що «Полісся» у статусі переможця Першої ліги попереднього сезону в нинішній УПЛ має серед усіх своїх колишніх «колег» найкращі поточні результати. До слова, нині №2 з експершолігових – це «Оболонь». Але вона відстає від підопічних Калитвинцева на 4 очки.

Оболонь

Київська «Оболонь» у таблиці УПЛ розташовується на 12-му місці. У неї 5 очок після 5 матчів нинішньої кампанії. Для «пивоварів» почесно, що нижче за них зараз ідуть «Дніпро-1» та «Верес» із «Минаєм», а також ЛНЗ - ще один колишній представник Першої ліги.

Підопічні Валерія Іващенка в першій грі сезону-2023/2024 розійшлися миром 0:0 з «Колосом». Без перемог вони залишилися і у двох наступних турах, поступившись по черзі землякам із «Динамо» (2:4) і «Чорноморцю» в Одесі (0:2).

Лише в четвертому матчі чемпіонату «пивовари» змогли взяти три повноцінні турнірні пункти. Вони на виїзді обіграли «Дніпро-1» із рахунком 2:1. За цим у них відбулася виїзна нічия 0:0 у протистоянні з «Кривбасом».

Варто зауважити, що між матчами з дніпрянами та криворізькою командою «Оболонь» зіграла в Кубку країни зі «Звягелем» та здобула перемогу з рахунком 1:0. Таким чином, нині у команди Іващенка є актуальна серія з трьох ігор без поразок у всіх турнірах, яка розпочалася 20 серпня.

Статистика матчів

«Полісся» та «Оболонь» на рівні УПЛ між собою ще не зустрічалися, що, в принципі, й не дивно.

Проте всього в історії українських першостей команди провели 7 очних матчів. На рахунку у «Полісся» 1 перемога, також одна гра завершилася внічию, «Оболонь» перемогла в п'яти поєдинках. М'ячі - 12:4 на користь «пивоварів».

На полі житомирської команди раніше мали місце три перемоги киян у трьох зустрічах (голи 7:2 на користь «Оболоні»).

Орієнтовні склади:

«Полісся»: Бойко – Кравченко, Чоботенко, Шабанов, Смоляков, Мустафаєв, Крушинський, Танковський, Макуана, Будківський, Аріелсон.

«Оболонь»: Федорівський – Приймак, Карась, Вовкун, Мединський, Черненко, Мороз, Слободян, Прокопенко, Тарануха, Суханов.

Прогноз на протистояння

«Полісся» – фаворит матчу. Він повинен свій статус виправдати і підтвердити. Так, «Оболонь» здатна створити проблеми будь-якому супернику і в Житомирі собі точно не зрадить. Але навряд чи гості зі столиці зможуть зіграти в обороні без помилок. І цими помилками гравці «Полісся» не просто повинні, а зобов'язані будуть скористатися.

2 вересня, субота

«Полісся» – «Оболонь»
Житомир. Центральний міський стадіон. 15:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Megogo, Setanta Sports, Київстар ТВ
ПОЛІССЯ – ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Прогноз Sport.ua – 2:0
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swed
Усика на поле! Такой шанс оторваться от подобных себе.)