Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 вересня 2023, 18:15
6238
31

Виграли, але знову пропустили. Шахтар розгромив Минай

Закарпатський клуб зазнав поразки у своєму 80-му матчі в УПЛ

| Оновлено 02 вересня 2023, 18:15
6238
31
Виграли, але знову пропустили. Шахтар розгромив Минай

У суботу, 2 вересня, «Минай» і «Шахтар» зустрілися у матчі шостого туру чемпіонату України з футболу. Поєдинок відбувся на полі стадіону «Минай» (село Минай Закарпатської області).

У порівнянні з матчем попереднього туру проти «Зорі» головний тренер «Минаю» Володимир Шаран здійснив дві заміни. Рогозинський на лівому фланзі замінив Булезу, який не міг брати участь у сьогоднішньому матчі, тому що належить «Шахтарю». Точніше, Булеза міг зіграти за досить велику фінансову компенсацію. Однак керівництво «Минаю» вирішило не платити донецькому клубу. Позицію в центрі оборони зайняв Мельник, який цього тижня став повноцінним гравцем «Минаю» (він грав у минулому сезоні на правах оренди, а зараз перейшов у закарпатський клуб як вільний агент). Відновилися після травм захисник Чуєв і півзахисник Панасенко. Обидва залишилися на лавці запасних.

ФК «Шахтар»

У складі «Шахтаря» відбулася одна заміна у стартовому складі. Замість вилученого у минулому матчі Гочолеішвілі на правий фланг оборони вийшов Конопля. Через дискваліфікацію також не міг взяти участь Бондаренко. Крім того, «гірники» поки що не можуть розраховувати на Лассіну Траоре, який нещодавно переніс операцію, та Валерія Бондаря. Давно перебувають на лікарняному Мар'ян Швед і Іван Петряк. Зазначимо, що не було у заявці Чигринського, який минулий матч пропускав через дискваліфікацію.

ФК «Шахтар»

У перші десять хвилин гра тривала переважно між штрафними майданчиками. Перший небезпечний момент виник на 12-й хвилині. Кащук з меж штрафного майданчика зробив м'який навіс на лінію воротарського майданчика. Сікан завдав удару головою – м'яч пролетів трохи вище поперечини. На 18-й хвилині Бандура врятував «Минай» після удару Назарини з близької відстані. Ще один сейв Бандура здійснив на 31-й хвилині, відбивши в стрибку удар Зубкова з лінії півкола штрафного майданчика.

ФК «Шахтар»

«Шахтарю» було важко будувати атаки попри те, що гра майже весь час проходила на половині поля ужгородців. Господарі поля організовано діяли в обороні. «Минай» зустрічав «Шахтар» переважно на своїй половині поля. Через це у «Шахтаря» було мало простору для побудови атак.

Господарі поля зовсім нечасто ходили на половину поля «Шахтаря». Вони мали кілька можливостей для контратак, але діяли несинхронно та втрачали м’яч. Мабуть, цим були спричинені ранні заміни. Володимир Шаран на 42-й хвилині повністю змінив гравців правого флангу. Якщо цей фланг погано діяв в атаці, то лівий фланг «Миная» постійно провалювався в обороні. Особливо багато проблем створював оборонцям господарів поля Зубков, який був найактивнішим гравцем у першому таймі.

Попри щільну та організовану оборони «Минаю», підопічні Патріка ван Леувена все ж змогли забити гол у першому таймі. Зубков зі штрафного удару з правого флангу закрутив м'яч в район воротарського майданчика. Там була боротьба гравців, після чого м'яч відскочив до Матвієнка, який приблизно з 11-12 метрів забив гол.

ФК «Шахтар»

У другому таймі гравці «Миная», натхненні промовами Шарана у перерві, заграли активніше в атаці. На 53-й хвилині Твердохліб на куті штрафного майданчика намагався обіграти Коноплю. Захисник «Шахтаря» жорстко поставив корпус, Твердохліб врізався обличчям у його плече та впав. Арбітр не зафіксував порушення правил.

Завдяки активності «Миная» в нападі «Шахтар» отримав набагато більше простору на половині поля господарів. І це не могло не позначитися на рахунку. На 61-й хвилині гості провели результативну контратаку. Криськів у центрі поля протягнув м'яч вперед і відпасував праворуч на В'юнника. Той прострілив у штрафний майданчик, Кащук переправив м'яч у ворота.

На 66-й хвилині «Шахтар» забив третій гол. Судаков протягнув м'яч до штрафного, обігрався з партнерами, отримав пас від В'юнника (другий асист Богдана) і пробив у правий від себе кут. Цей гол остаточно вирішив підсумок поєдинку, оскільки два поспіль пропущених голи психологічно пригнітили підопічних Володимира Шарана. Попри це вони все ж змогли один раз вразити ворота «Шахтаря». Після навісу з правого флангу Рогозинський зробив передачу головою на Гунічева (сьогодні дебютував в УПЛ), який також головою переправив м'яч у дальній кут. Козік не зміг йому завадити. Однак «гірники» швидко забили четвертий гол: Келсі пробив головою після навісу від Кащука, Бандура дивом відбив удар впритул, В'юнник зіграв на добиванні. Відзначимо вдалі заміни у виконанні Патріка ван Леувена: Келсі, Судаков і В’юнник активно зіграли в нападі та відзначилися результативними діями. Також на заміну наприкінці матчу вийшов Лемкін. Це дебют гравця молодіжної збірної Ізраїля в УПЛ.

Гольова серія Шахтаря триває в УПЛ 35 гри – 83 голи, а на чужому полі – 24 гри та 59 голів. Але більше уваги привертає той факт, що «Шахтар» пропустив голи у п’ятьох із шести матчів нинішнього чемпіонату. Патрику ван Леувену є над чим працювати перед стартом команди у Лізі чемпіонів.

Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

«Минай» – «Шахтар» – 1:4

Гунічев (72) - Матвієнко (37), Кащук (62), Судаков (66), В'юнник (78).

Одарюк (50), Ралюченко (67) - Судаков (65), Келсі (74), Кастілло (85).

«Минай»: Бандура, Дмитрук (Солдат, 42), Мельник, Кравчук (Панасенко, 77), Нємчанінов, Рогозинський, Гечев (Одарюк, 42), Вітенчук, Твердохліб, Вишневський (Гунічев, 60), Ралюченко.

«Шахтар»: Різник, Степаненко, Криськів (Кастілло, 79), Зубков (В'юнник, 46), Сікан (Келсі, 62), Азаров, Матвієнко, Конопля, Назарина (Судаков, 62), Козік (Лемкін, 82), Кащук.

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса).

Стадіон: «Минай» (село Минай Закарпатської області).

Наші оцінки:

«Минай» (заміни): Солдат - 5.5, Одарюк - 5.5, Панасенко - 5.5, Гунічев - 6.5.

«Шахтар» (заміни): В'юнник - 8.0, Судаков - 7.5, Келсі - 6.5, Кастілло - б/о, Лемкін - б/о.

МИНАЙ – ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

78’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан В'юнник (Шахтар Донецьк).
72’
ГОЛ ! М'яч забив Єгор Гунічев (Минай).
66’
ГОЛ ! М'яч забив Георгій Судаков (Шахтар Донецьк).
60’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Кащук (Шахтар Донецьк).
37’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Матвієнко (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?
Футбол | 27 квітня 2024, 07:55 0
Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?

Залишається 2 варіанти суперників для України: Індонезія та Узбекистан

Зоря – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 28 квітня 2024, 06:00 0
Зоря – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Команди розділяють лише п'ять очок, тож перемога киян наблизить їх у таблиці до суперників

Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alexander Киев
З перемогою Чемпіони! 
AK.228
Погано що пропускають від таких убогих клубів
Добре що без червоної картки 😂
Шахтар з перемогою !!
 
Lion
Как обычно некоторые фаны одного клуба сильно переживают за ЛЧ, хотя ихний клуб вылетел с дворовой лиги....
Bulba_sumkin
А матч дырки опять перенесли? Из-за успехов в ерокубках?
Summertime
Минай играл дома!    От  него и надо плясать.  "Проиграли, но снова с крупным счётом".   Тем более что второй строкой указали
"Закарпатский клуб потерпел поражение в своем 80-м матче в УПЛ"
 Но есть претензия и до комментатора.   Опять!
Ну на украинском же написаны фамилии игроков Шахтёра.
СІКАН, КЕЛСІ,  КАСТІЛЛО....Но РЕЗНИК!!!!  Якого біса його перекрестили в Різныка???  Уже подал бы в суд на искажение фамилии и на это бы жил.)
 Резник он на русском, а значит Рєзнік на украинском!  Специально интересовался.  Фамилии не переводятся и не адаптируются.  Но если на украинском  написали  РЕЗНИК, то на русском он Рэзнык)))  А он - Резник на русском языке.
antt
Цікаво, чотири голи за 16 хвилин. А могло бути і 1:0 якби не ця серія. От в ній шахтар забив два і як казав коментатор ще більш активізувався. І пропустив один. 
Игорь Петров
С такой игрой в лиге ловить нечего, кроме призовых за участие, играли против команды, которую мы , пацаны в 70-х во- двое разделали бы под орех, ну что это такое, пропускать такие мячи, а в атаке втроём бросаться на мяч и не поделить между собой, Патрику ещё работать и работать, если конечно он на это способен. Вообщем ближайшее будущее покажет, а так с победой.
avk2307
Команду тянут до момента пока они не делают разницу минимум 2+, потом нормально судят
Fant24
Трудно прелставить шахтер в лмге чемпионов .Если наберет одно ояко это будет фантастика 
Korkust
Якось суддя насвистів звісно в сторону однієї команди, пенальті чистий не поставив! Знову говоримо про суддів! А Шахтар гра ніяка відверто, декілька гравців більш менш солідний матч провели інші посередня гра! Грузин зліва сподобався, гарне підсилення, з технікою все добре і в захисті провалів не має! Конопля навіть на фоні Гочолейшвілі виглядає плачевно, грузин хоча б нападі підключається активно, а Конопля декілька підключень і то все в молоко віддавав! Зубков це просто дещо, лупить з усіх позицій і все без толку, не можеш бити нормально то не бий взагалі!