Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 вересня 2023, 12:55
2541
11

Минай – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

У п'яти попередніх матчах суперників «Минай» зміг взяти лише одне очко

| Оновлено 02 вересня 2023, 12:55
2541
11
Минай – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

В 6-му турі української Прем'єр-Ліги у Минаї на однойменному стадіоні господарі поля прийматимуть донецький «Шахтар». В турнірній таблиці чемпіони України зараз посідають звичну для себе першу сходинку (щоправда, за втраченими очками вони все ж таки поступаються львівському «Руху»), а «Минай» із двома набраними очками розташувався на 15 місці.

Минай

Підопічні Володимира Шарана у новому чемпіонаті ще не радували своїх вболівальників перемогами. Після двох поразок з великим рахунком від «Динамо» 0:4 та «ЛНЗ» 0:3, вони зіграли внічию з «Дніпром-1» та «Зорею» (обидва рази по 1:1), а в проміжку між ними ще й поступилися харківському «Металісту 1925» 0:1.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Зрозуміло, що і наставник команди, і керівництво клубу незадоволені таким стартом у чемпіонаті, тому навіть у грі з чемпіонами країни футболістам треба думати про позитивний результат. Зробити це буде важко, але все може бути. Адже зумів «Верес», який у турнірній таблиці ще нижче, відібрати очки у «Шахтаря».

Перед майбутнім поєдинком у «Миная» є і хороші новини. Відновившись після травм, приступили до тренувань та повернулися до загальної групи захисник Богдан Чуєв і півзахисник Сергій Панасенко. А ще закарпатський клуб поповнився новим захисником Олександром Мельником. Минулого сезону він вже виступав у «Минаї» на правах оренди, але після її закінчення повернувся до «Олександрії». Тож із багатьма партнерами по команді Мельник добре знайомий і йому не потрібно буде багато часу на адаптацію.

Шахтар

Головною новиною для гірників цього тижня, безперечно, стали підсумки жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів сезону 2023-2024 років. Дізнавшись суперників по групі, тепер «Шахтар» може цілеспрямовано готуватися до майбутніх ігор у найпрестижнішому клубному турнірі Європи. В тому числі через матчі чемпіонату України. Тому поєдинок із «Минаєм» за два з невеликим тижні до старту в єврокубку, звичайно ж, дуже важливий і в цьому плані.

Щодо безпосередньої підготовки до гри у Минаї, то підопічні Патріка ван Леувена провели тижневий тренувальний цикл на базі спортивного комплексу «Святошин» під Києвом. Гравці працювали з гарним настроєм після перемоги над «Колосом» 2:0 та виконали великий обсяг роботи.

Через дискваліфікацію не зможуть взяти участь у матчі з «Минаєм» Артем Бондаренко та Гіоргі Гочелеїшвілі. З інших футболістів гірники поки що не можуть розраховувати на Лассіну Траоре, який нещодавно переніс операцію, Валерія Бондаря, і поки що незрозуміла ситуація з тими, хто вже давно перебуває на лікарняному. Маються на увазі Мар'ян Швед та Іван Петряк. Інші готові вийти на поле, серед них і Дмитро Чигринський, який пропускав матч із «Колосом» через вилучення у попередній грі

Статистика матчів

Суперники зіграли на рівні Прем'єр-Ліги 5 матчів. Чотири рази перемагав «Шахтар» і в одному поєдинку було зафіксовано нічию. Різниця м'ячів 15-3. Минулого сезону у першому колі зустріч відбулася на «Арені-Львів», хоча господарями вважався «Минай». Виграли гірники 4:1. У переможців забивали Сікан (двічі), Степаненко та Судаков, а у переможених відзначився Воробчак. У другому колі у Минаї знову успіху досяг «Шахтар», але скромніше 1:0. Єдиний та переможний гол був на рахунку Траоре.

Орієнтовні склади:

«Минай»: Бандура, Булєза, Немчанінов, Кравчук, Солдат, Ралюченко, Гєчев, Вітенчук, Твердохліб, Вишневський, Одарюк

«Шахтар»: Різник, Конопля, Чигринський, Ракицький, Матвієнко, Степаненко, Назарина, Криськів, Судаков, Зубков, Сікан

Прогноз на протистояння:

Підопічним ван Леувена вже настав час показувати футбол, який вони мають демонструвати у Лізі чемпіонів. Тим паче, що невдовзі буде пауза на ігри збірних. Та й поступатися першим місцем у турнірній таблиці «Шахтар» явно не має наміру. «Минай», звичайно, чинитиме опір, але ставимо на перемогу гостей 3:1.

2 вересня, субота

«Минай» – «Шахтар»
Минай. Стадіон «Минай». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалах Суспільне, Спорт 1 і на YouTube
МИНАЙ – ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)
Прогноз Sport.ua – 1:3

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Galex
І все буде добре
Для кожного з нас)
Swed
Интересно на какой минуте  Шахтёру дадут красную карточку.
Умник
Все домашние матчи Миная в 13:00.
Интересное совпадение.
Вспоминая прошлую домашнюю игру, главное чтобы на воротах Миная не было линии ворот, она не нужна, все равно гол засчитают
Gargantua
победа Миная за 14.5
запомните этот твитт
DK1961
Тут в основном все понятно (хотя и случайность не исключаю). Думаю, что с началом ЛЧ сахтер тоже начнет свои матчи переносить.