Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 02 вересня 2023, 02:08
536
0

14 країн-членів IESF виступили проти дозволу російської символіки

Країни не вважають, що це гарне рішення

| Оновлено 02 вересня 2023, 02:08
536
0
14 країн-членів IESF виступили проти дозволу російської символіки
Twitter. IESF

Понад десяток кіберспортивних федерацій підтримали протест UESF і виступили проти дозволу російським кіберспортсменам використати прапор та гімн на івентах IESF.

У спільній заяві 14 федерацій, зокрема Україна, Вірменія, Бельгія, Канада, Нідерланди, Уельс, Фінляндія, Франція, Ісландія, Литва, Люксембург, Мальта, Норвегія та Швеція, виступили за перегляд прийнятого на закритих зборах рішення щодо російських гравців.

Спільна заява Федерацій

Кіберспортивні федерації засуджують погане та неповажне рішення про повернення росії до міжнародної кіберспортивної спільноти

30 серпня 2023р. - Кіберспортивні федерації з багатьох країн світу рішуче засуджують рішення Міжнародної федерації кіберспорту (IESF), прийняте на її нещодавніх чергових загальних зборах (OGM), про зняття всіх санкцій та обмежень проти Федерації кіберспорту росії. Це суперечливе рішення ігнорує російське вторгнення в Україну, активним учасником якого є російська держава та її Федерація кіберспорту.

Під час OGM президент Швеції заявив: «Вторгнення російської держави в Україну відбувається на батьківщині кіберспортсменів, і це не змінилося. Нещодавно ми дізналися, що російська федерація кіберспорту бере активну участь у вторгненні, відкриваючи кіберспортивні філії на окупованих територіях України, змушуючи українську федерацію кіберспорту піти з власної території».

Рішення, ухвалене 32 голосами «за», 13 «проти» і 25 «утрималися», означає, що російські кіберспортсмени тепер можуть відкрито представляти свою країну, з гордістю демонструвати свій прапор і навіть виконувати свій національний гімн на турнірі Чемпіонату світу та інших заходах, санкціонованих IESF. Це рішення є не лише безвідповідальним, але й глибоко неповажним до України та міжнародної спільноти, яка цінує справедливість та етичну поведінку.

У цьому спільному прес-релізі ми оголошуємо про наше колективне намір вивчити можливості для скасування цього огидного рішення. Як мінімум ми вимагаємо, щоб IESF дотримувався рекомендацій, викладених Виконавчою радою Міжнародного олімпійського комітету.

Ми колективно прагнемо розвивати міжнародний кіберспорт відповідно до спільних цінностей уваження, справедливості та глобальної едності. Це рішення, яке суперечить цим основним принципам, змушує нас переоцінити нашу взаємодію та долю в IESF. Ми не стоятимемо осторонь, коли рішення, яке підтримує поділ і неувагу, заплямовує кіберспортивну спільноту. Ми завжди будемо голосувати за мир, а не за нетворкінг чи владу.

Зі свого боку, ми будемо вживати серйозних і цілеспрямованих заходів, щоб виправити цю ситуацію і захистити цінності, якими ми цінуємо. Ми закликаємо всі федерації-члени та ентузіастів кіберспорту висловити свою незгоду з цим поганим рішенням та бути солідарними з Україною.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?
Футбол | 27 квітня 2024, 07:55 0
Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?

Залишається 2 варіанти суперників для України: Індонезія та Узбекистан

Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна
Футбол | 27 квітня 2024, 07:01 3
Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна

Карло прокоментував мінімальну перемогу королівського клубу (1:0)

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.