Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 серпня 2023, 22:42
4044
13

Два майже однакові голи. Ворскла виграла у Чорноморця

Підопічні Віктора Скрипника здобули другу перемогу поспіль

| Оновлено 27 серпня 2023, 22:42
4044
13
Два майже однакові голи. Ворскла виграла у Чорноморця
ФК «Ворскла»

«Ворскла» та «Чорноморець» 27 серпня зустрілися у матчі п'ятого туру Української Прем'єр-ліги. Поєдинок відбувся у Полтаві, на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського.

До матчу з «Чорноморцем» полтавський клуб у новому чемпіонаті здобув одну перемогу. Минулого туру підопічні Віктора Скрипника виграли у «Вереса» з рахунком 2:1. До цього «Ворскла» провела два матчі і в обох зазнала поразки (ще один поєдинок було перенесено). «Чорноморець» у четвертому турі здобув яскраву перемогу над київським «Динамо». Раніше підопічні Романа Григорчука два матчі виграли та один програли (усі закінчилися з рахунком 2:0).

Порівняно з переможними матчами четвертого туру тренери обох команд здійснили кадрові зміни у стартових складах. У «Ворскли» з перших хвилин на полі з'явився Віктор Корнієнко, орендований у «Шахтаря» (вчитися футболу Корнієнко розпочав саме у школі полтавського клубу). Він зайняв місце лівого захисника. Номінально Корнієнко замінив Чеснакова, який пропускав матч через пошкодження.

У складі «Чорноморця» повернулися до основного складу захисник Салюк та півзахисник Кузик, а також нападник Ієде. У запасі залишилися Гучек, Хадіда та Авагімян, який був одним із героїв поєдинку проти «Динамо».

Початок матчу вийшов дуже поганим для підопічних Романа Григорчука. Вже на 5-й хвилині вони програвали. Кане передачею із центрального кола розрізав захист «Чорноморця». Степанюк на швидкості отримав м'яч, втік від захисників та точно пробив у дальній кут воріт. Цей гол для нападника «Ворскли» став 25-м в Українській Прем'єр-лізі. Відігратися «Чорноморець» міг за 9 хвилин. Кузик навісив зі штрафного, Шпорн завдав удару головою з лінії воротарського майданчика – зовсім близько до штанги пролетів м'яч.

ФК «Ворскла»

«Ворскла» свідомо віддала м'яч «Чорноморцю». Проте футболістам одеського клубу було складно атакувати за умов обмеженого простору. Все ж таки швидкі атаки з використанням вільних зон краще вдаються підопічним Романа Григорчука. Весь перший тайм пройшов у жорсткій боротьбі. Події розгорталися переважно у центрі полі. Команди часто порушували правила та грішили неточними передачами. Небезпечних моментів було небагато. На 33-й хвилині «Чорноморець» втратив другий шанс, щоб зрівняти рахунок. Бойчук зробив крос у штрафний майданчик, Шпорн пробив головою, Ісенко в падінні відбив. Загалом одеська команда більше атакувала, але забити змогла «Ворскла». Знову провалилися центральні захисники «Чорноморця». На цей раз Степанюк своєю передачею обрізав захист суперника. М'яч отримав Юрченко та втік із центрального кола на побачення з голкіпером. Путря наздогнав гравця «Ворскли», але Владлен у штрафному майданчику обіграв його і точно пробив у кут воріт.

У другому таймі «Чорноморцю» вдалося швидко скоротити відставання у рахунку. Васильєв прострілив у штрафний майданчик, Авагімян пробив та влучив у захисника. На добиванні намагався зіграти Ієде, з ним боровся Пердута. Саме від капітана «Ворскли» м'яч залетів у ворота.

Після пропущеного голу підопічні Віктора Скрипника стали ще уважніше грати в обороні. Футболісти «Чорноморця» набагато більше володіли м'ячем, але дістатися до воріт господарів поля майже не виходило. У такому ключі й минула друга половина зустрічі. Лише кілька моментів змогли створити одесити. Водночас «Ворскла» провела кілька небезпечних контратак, але забити їм теж не вдалося.

Полтавці здобули другу перемогу поспіль, а футболісти одеського клубу втратили шанс вийти на перше місце у турнірній таблиці (з урахуванням того, що «Рух» пропускав цей тур).

ФК «Ворскла»

Після фінального свистка Роман Григорчук був дуже незадоволений суддівством. Про це він емоційно розповів у післяматчевому коментарі. Одна з причин невдоволення – фол Пердути на Штогріні на підступах до штрафного майданчика «Ворскли». Якби арбітр показав жовту картку капітану «Ворскли», то вона стала б для нього другою в матчі. Натомість він «виписав» попередження Григорчуку, який голосно гнівався за межами поля.

Сьогоднішня поразка стала для «Чорноморця» 190-ою в УПЛ. Обидві команди продовжили свої безнічийні серії: у «Ворскли» вона складається з 10 ігор, у «Чорноморця» – з 14 матчів.

Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.

«Ворскла» – «Чорноморець» – 2:1

Степанюк (5), Юрченко (45+1) - Пердута (54, автогол).

Скляр (8), Пердута (42) - Шпорн (44), Салюк (69), Авагімян (74).

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Скляр, Корнієнко (Нестеренко, 66), Юрченко (Тіагуіньо, 66), Степанюк, Павлюк, Бацула, Челядін (Кулаковський, 89), Кане, Сантана (Хрипчук, 83).

«Чорноморець»: Шевченко, Брагару (Хадіда, 46, Гучек, 88), Єрмаков, Салюк, Путря, Васильєв, Кузик, Шпорн, Штогрін (Вакула, 75), Ієде (Дада, 75), Бойчук (Авагімян, 46).

Арбітр: Олексій Деревінський (Хмельницький).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського.

Наші оцінки:

«Ворскла» (заміни): Тіагуіньо - 6.5, Хрипчук - б/о, Кулаковський - б/о.

«Чорноморець» (заміни): Авагімян - 6.0, Хадіда - 5.5, Дада - 5.5, Вакула - 5.5, Гучек - б/о.

ВОРСКЛА - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

54’
ГОЛ ! Автогол забив Ігор Пердута (Чорноморець).
45’ +1
ГОЛ ! М'яч забив Владлен Юрченко (Ворскла).
4’
ГОЛ ! М'яч забив Руслан Степанюк (Ворскла).
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром
Футбол | 27 квітня 2024, 19:39 0
Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром

Артем Степанов виграв з «фармацевтами» західну зону Бундесліги U-17

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Дуже моряки захоплюються атакою. Але такий футбол дивитися набагато цікавіше, ніж звичайний автобус.
Gargantua
качественный матч. понравились обе команды.
igor shmuylo
Первая половина от Ворсклы была идеальная . На  вторую не хватило сыл . Но когда есть моменты с выходом один О дин . Надо решать забивать . Было 3 и момета ,гленадо было забивать.  
lair.of.ursus
Был ли VAR на матче? 1-й гол мог быть и из офсайда - в момент паса игрок Ворсклы уже был на чужой половине частью своего туловища.
Сергей Викторович
Скоро украинские футбольные судьи, вместе с военкомами, начнут вытеснять олигархов из списка Forbes.
Умник
Гггг. Бахнули надутую Одессу. И сразу ной о судьях.
Рано вы перья расправили. Научитесь играть стабильно пожалуйста. А не молоть о том как мы не боимся грандов.