Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 серпня 2023, 19:32
3977
1

Зміна тренера не допомогла. ЛНЗ мінімально поступився Металісту 1925

Команда Едмара натомість перемогла в третій грі поспіль

| Оновлено 26 серпня 2023, 19:32
3977
1
Зміна тренера не допомогла. ЛНЗ мінімально поступився Металісту 1925
УПЛ

Коли команда невдало стартує в новому сезоні, то одразу з’являється чимало запитань до тренерського штабу стосовно ступеня її підготовки під час міжсезоння. І якщо власники клубу не знаходять подальшого спільного бачення, то відбувається закономірне звільнення керманичів. Однак посеред звітного тижня сталась доволі незвична для українського футболу подія – черкаський ЛНЗ програв матч 1/16 фіналу Кубка України сумській «Вікторії», після чого миттєво був звільнений головний тренер команди Олександр Ковпак.

Замість нього на домашню гру п’ятого туру національної першості проти харківського «Металіста 1925» команду виводив новий тренерський дует з тимчасовими обов’язками – Юрій Дудник та Андрій Дикань, яким за короткий час потрібно було вигадати план на протистояння проти колективу Едмара, який саме за останній тиждень і набрав непоганої ходи.

Привітною була погода в Черкасах цього дня, тож ми поступово починаємо відходити від спекотного літнього футболу в бік похмурої осені. І навіть її прояви були помітні в цій грі – незначний дощ почав накрапати в центральному регіоні країни під завісу першого тайму. Дуже своєчасно, бо команди на той момент не надто охоче відзначались агресивними діями в атаці.

Новоспечений дует тренерів Дудник – Дикань нічого нового в побудову своєї команди, у порівнянні з роботою Олександра Ковпака, не принесли, тож були помітні вже стандартні проблеми ЛНЗ із побудовою переходів до атаки, тож нападник Максим Прядун, якщо й отримував м’яч поблизу до чужого штрафного, то в таких позиціях, що нічого вигадати було вже неможливо.

Гості тим часом теж нікуди не квапились у власних атаках, хоча події в нашій зустрічі відкривав шалений дальній постріл Безуглого в ліву дев’ятку, із яким упорався Пеньков. Господарі теж охоче пробивали здалеку зусиллями Олійника, але на їхньому рахунку це були чи не єдині небезпечні моменти. А потім, уже під саму перерву, Юсов із лівого флангу штрафного раптовим ударом із-під захисника в дальній кут змінив стан справ на табло, після чого розпочався геть інший футбол.

Едмар вирішив не ризикувати в грі попереду та на другий тайм наказав команді побудувати надійний захист, а вже потім, можливо, ловити суперників на контратаках та стандартах. Власне, зі своїм завданням гравці «жовто-синіх» упорались на відмінно, тоді як ЛНЗ нічого іншого не вигадав, як вантажити м’ячі до штрафного вже в компенсований час. І забий тоді в межах воротарського Наумець, то така б тактика спрацювала, але Капінус на лінії воріт був проти втрати очок його командою.

Наступними вихідними черкаський ЛНЗ навідається до дніпровського «Дніпра-1», а харківський «Металіст 1925» гостюватиме у львівського «Руху».

Наші оцінки:

ЛНЗ (заміни): С. Шестаков – 6,0, Тищенко – 6,0, Нич – 6,0, Тарасенко – б/о, Норенков – б/о.

«Металіст 1925» (заміни): Дмитренко – 6,5, Ігор – 6,5, Ременюк – б/о, Мартинюк – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.

ЛНЗ – «Металіст 1925» - 0:1

Юсов, 45

Хамелюк, 54, Савін, 70, Нич, 74 – Жичиков, 68

ЛНЗ: Пеньков – Савін (Норенков, 87), Муравський, Лопирьонок (Тарасенко, 86), Насонов – Хамелюк – Пасіч (С. Шестаков, 60), Олійник (Тищенко, 61), Бойко (Нич, 72), Наумець – Прядун.

«Металіст 1925»: Мозіль – Капінус, Курило, Безуглий, Жичиков – Вачіберадзе (Мартинюк, 77), Габелок, А. Ткачук (Ігор, 66) – Юсов (Дмитренко, 60), Сидоров, Русин (Ременюк, 77).

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево).

Стадіон: «Центральний» (Черкаси).

Удари (у площину): 12 (4) – 8 (5)
Кутові: 4 – 6
Офсайди: 2 – 1.

ЛНЗ - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 29°C

Події матчу

45’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Юсов (Металіст 1925).
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Анчелотті зізнався, чи зможе Куртуа зіграти у Лізі чемпіонів проти Баварії
Футбол | 27 квітня 2024, 22:51 0
Анчелотті зізнався, чи зможе Куртуа зіграти у Лізі чемпіонів проти Баварії

Бельгійський воротар відновився від травми

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr.Frost
Виграли і молодці! Переможців не судять!