Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 25 серпня 2023, 11:06
16644
138

Трилер у Бухаресті. Динамо все ж поступилося Бешикташу

Але все одно доля протистояння вирішиться у матчі-відповіді

| Оновлено 25 серпня 2023, 11:06
16644
138
Трилер у Бухаресті. Динамо все ж поступилося Бешикташу
Динамо Київ

У київського «Динамо» на шляху до групового раунду Ліги конференцій залишилася єдина перешкода – «Бешикташ». Ось тільки гра команди Мірчі Луческу на початку нового сезону не дає впевненості у здатності «біло-синіх» подолати турецький бар'єр. Валідольна перемога в серії пенальті над грецьким «Арісом», поразка у минулому турі УПЛ «Чорноморцю»… Гра киян в обороні взагалі заслуговує на окремі епітети. Ще й Ярмоленко через проблеми зі здоров'ям опинився поза грою на першу зустріч. Тож шанувальникам київського клубу треба було шукати передумови для оптимізму. Одна з них – це характер, який «біло-сині» продемонстрували у матчі-відповіді з «Арісом». На поєдинок із «орлами» кияни вийшли у жовтій формі, що порадувало символізмом, адже гра відбулася у День незалежності України.

Кияни активно розпочали зустріч, швидко переміщуючи м'яч на половині поля «Бешикташа». Втім, по-справжньому гольових моментів біля воріт турецького клубу не виникало. Міг завершитися неприємностями для гостей штрафний на правому напівфланзі, після розіграшу якого удар Ваната не досяг мети. «Чорно-білі» сконцентрувалися на оборонних діях, намагаючись перекривати вільні зони біля свого штрафного майданчика. Проте, швидкий темп, запропонований динамівцями, періодично вносив сум'яття до захисних побудов «орлів».

Вичікувальна тактика «Бешикташа» принесла свої плоди під кінець першої 20-хвилинки. Абубакар п'ятою замкнув простріл із правого флангу, і Бущан врятував киян у цьому епізоді. Після цього моменту гості почали діяти більш рішуче, хоч територіальна перевага і залишалася за динамівцями. При цьому біля воріт було замало гостроти, а темп гри з часом все більше знижувався.

Ближче до кінця тайму з киянами сталося те, що відбувається в кожному матчі поточного сезону: вони пропустили гол. Причому до результативного удару «Бешикташа» призвів епізод, який не віщував лиха для «біло-синіх». Після навісу у штрафний м'яч влучив у руку Попову і арбітр вказав на 11-метрову позначку. Пенальті холоднокровно реалізував Абубакар. Взяття воріт додало впевненості «чорно-білим», які спробували одразу розвинути успіх. Втім, на перерву команди пішли із мінімальною перевагою турецького клубу.

Друга половина зустрічі розпочалася із приємних емоцій для українських уболівальників. Після навісу Дубінчака з лівого флангу м'яч долетів до Караваєва, котрий сильним ударом відправив снаряд у ворота. Радість, на жаль, була недовгою. Арбітр кілька хвилин радився з відеоасистентом, після чого підняв руку вгору, зафіксувавши офсайд.

Кияни продовжили активно шукати шляхи до штрафного майданчика суперників і таки досягли свого. Караваєв зробив ривок правим флангом і викотив класну передачу в центральну зону під удар Шапаренку, який не залишив шансів голкіперу. І знову порадіти довелося лише кілька хвилин. Коллі головою замкнув навіс із кутового, розстрілявши ворота «Динамо». На щастя, кияни одразу організували результативну відповідь. Буяльський у куті штрафного майданчика на замаху обіграв суперника і навісив точно на голову Волошину, який не схибив.

Гра пішла на зустрічних курсах, причому атаки киян виглядали більш гостро. Динамівці намагалися не затримувати м'яч у центрі поля, за рахунок вертикальних та довгих передач розриваючи оборону суперників. Чергової помилки в обороні, втім, також уникнути не вдалося. Сирота програв забіг Фернандешу, дозволивши футболісту «Бешикташа» під кутом вийти віч-на-віч із Бущаном. Голкіпер виграв цю дуель, знову врятувавши свою команду.

Наприкінці поєдинку більше сил залишилося у футболістів турецького клубу, які більше володіли м'ячем. Проте вирвати перемогу для «Динамо» міг Буяльський. Спочатку півзахисник із центральної зони не влучив у ворота, а потім на його удар зреагував голкіпер. Розв'язка настала у компенсований час. Зайнутдінов зачепився за м'яч у штрафному майданчику киян і з-під Сироти завдав точного удару.

Фінальний свисток зафіксував перемогу «Бешикташа», але кияни матимуть можливість виправити ситуацію. Повторна битва відбудеться за тиждень у Стамбулі.

Ліга конференцій 2022/2023. Раунд плей-оф кваліфікації. Перший матч.

«Динамо» - «Бешикташ» - 2:3.

Шапаренко, 60, Волошин, 66 - Абубакар, 40, пен, Коллі, 65, Зайнутдінов, 90+4.

Розьє, 79, Хаджиахметович, 90.

«Динамо»: Бущан - Тимчик, Попов, Сирота, Дубінчак - Сидорчук, Шапаренко - Караваєв (Беніто, 90+5), Буяльський (Царенко, 90), Волошин (Діалло, 76) - Ванат.

«Бешикташ»: Гюнок - Розьє, Амарті, Коллі, Масуаку (Зайнутдінов, 46) - Учан (Окслейд-Чемберлен, 86), Хаджиахметович, Жедсон Фернандеш - Булут (Мераш, 64), Абубакар (Тосун, 89), Мулека (Рашиця, 64).

Арбітр: Даррен Інгленд (Англія).

Стадіон: «Джулешті» (Бухарест, Румунія).

ДИНАМО - БЕШИКТАШ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +5
ГОЛ ! М'яч забив Бактійор Зайнутдинов (Бешикташ).
66’
ГОЛ ! М'яч забив Назар Волошин (Динамо Київ).
64’
ГОЛ ! М'яч забив Омар Коллі (Бешикташ).
60’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Шапаренко (Динамо Київ).
40’
ГОЛ ! З пенальті забив Венсан Абубакар (Бешикташ).
Оцініть матеріал
(117)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 138
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Болела
Це однозначно не заслужено!
Класний матч від ДК!
І якийсь фатум. Все проти нас.
Але така гра це подарунок на День незалежності.
Пацани просто бились.
Maximus Incognitos
Сегодня я испытал чувства, которые не испытывал очень давно в игре против сильной команды. От игры ДК получил удовольствие и начал переживать за любимую команду. Давно это не говорил, но сейчас скажу, аплодисменты парням за игру! Счёт не по игре, на поле разворачивалась настоящая драма. Спасибо футболистам за старания! 
Слава Украине!!!
Viktor Shuper
Попов це просто 
я не розумію що з ним не так і чому грає, наче каліч. у нього були топові матчі і забивав хороші голи, але вже дуже давно все, що він робить - помиляється і привозить. пенальті на рівному місці, червоні картки постійні і тому подібне 
Viktor Shuper
рахунок несправедливий. Динамо грало нічим не гірше, а то й краще! але центр захисту - це просто жесть повна
380681717455
Де найшли це чудо Сидорчук,яке воно перелякане що воно робить цей недофутболіст, рівень дворового футболу.Хлопці молодці но це чудо Сидорчук будь-ласка посадіть його на лавку і на довго або хай зовсім завязує.
Болела
Караваєв, доречі, в таку структуру гри краще вписався ніж Ярмола)
zhyr
Особисто мені гра сподобалась. Крім замін. 
В чому сенс міняти кращого гравця? Або заміни на 89 хвилині?
shoko
Як би хто не відносився до ДК, але сьогодні вони максимум з себе вичавили. У Турції це навряд чи вдасться. Сьогодні була гарна гра. І колосальний нефарт. Якби б  ще тренер допоміг, наприклад замінив Сидорчука який вже не міг бігати по полю хвилини з 60тої на Бражка, який би зміг організувати підбір на чужій з передачою і швидко повертався би на свою половину. А так....це програш Луческу, а не команди. Команда грала і билась. Луческу вичерпав себе у Динамо і це помітно з кожною грою. Зі святом усіх.
UFC
Сегодня молодцы, бились как могли, немного не повезло, ждём ответочку
Cityzen83
Дякую за гру! Я перед матчем жодних шансів Динамо не давав. Але тут повинно було бути навпаки, Динамо нагнало на перемогу.
turist86
Динамо грало непогано, краще ніж очікувалось. Навіть після сумнівних рішень судді-тридвараса не розклеїлись, а боролись. Але фарт був на боці турків.
slavarost
Із року в рік одне і теж. Привозимо дибільні пеналі, пропускаємо зі стандартів і на останніх хвилинах. Мабуть це карма
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Гра непогана. Шанси на перемогу були навіть більші у Динамо, але коли Сидорчук маючи двох партнерів бьє по воротам при виході 3в 2  то отримуємо  "відповідь"
Захист окрема тема
FootFun1
Динамо молодці, хороший матч провели! З такою грою є шанси пройти далі
nivavn
Всиновіть того Сироту хтось, навчіть трохи бігати.
Игорь Петров
Встретились две дырявые защиты, у Динамо дыра оказалась больше.
Петя Рудик
Замітно що хлопці вийшли битись на поле, це не безвольна гра з Арісом. Але такі персонажі як Сидор все портять, пяточки в непотрібних ситуаціях, пас треба було віддати для виходу один на один а не тягнути до останнього,  бляха...
sahka1981
Ну всеодно молодці, просто нарешті зіграли в футбол в єврокубках. Мали моменти, пенальти такий собі, відмінений мяч, туркам везли звісно, ну захист як завжди, показовий момент коли Сирота привіз на рівному місця вихід сам на сам.
Результат не по грі. Турки звісно залишились фаворитами.