Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Азартні ігри
| Оновлено 04 жовтня 2023, 13:47
85
0

Правила гри в покер: огляд видів гри

Чим відрізняються основні формати покеру

| Оновлено 04 жовтня 2023, 13:47
85
0
Правила гри в покер: огляд видів гри

Сьогодні у світі існують сотні азартних ігор. Однак десятиліттями пальму першості в популярності утримує покер. У нього грають онлайн, роками вивчають тактику, пишуть книги та стають професійними гравцями. Але щоб стати майстром, недостатньо вивчити комбінації покеру. Необхідно відточувати знання правил на практиці, вміти хитрувати самому і розрізняти блеф опонентів. Безліч користувачів вважають за краще грати в покер через онлайн-руми. У них 90% користувачів віддають перевагу Техаському Холдему, проте є й інші види покеру. У статті ми розповімо, чим відрізняються основні формати популярної гри, а після прочитання ви зможете вибрати цікавий різновид покеру, щоб поспостерігати або зіграти самостійно.

Усі комбінації в покері: огляд форматів гри

Новачкам у світі азартних ігор може здатися, що покер – звичайна карткова гра. Однак він має безліч різновидів. Стати майстром в одному чи навчитися грати в декілька – вирішувати вам. Далі піде мова про те, які особливості мають усі різновиди покеру.

Найпопулярнішим форматом гри є Техаський Холдем. Він починається з префлопу – формування банку зі ставок великого та малого блайнда. Після цього гравці отримують по 2 карти, а ще 5 карт викладаються на стіл на кожному колі торгівлі: флопі, терні та рівері. Учасники можуть робити ставки (бет), зрівнювати їх (колл), підвищувати ставки (рейз), пропускати хід (чек) або пасувати, вибуваючи з гри (фолд). У більшості випадків переможець визначається на етапі шоудауну – розкриття карт. Виграє учасник із найсильнішою комбінацією.

Трохи поступається за попитом Омаха. Правила гри в покер, а саме торгівля, тут збігаються з Холдемом, проте є нюанси в зборі комбінацій. Дилер роздає учасникам по 4 карти, з яких тільки 2 можна використовувати для збору. Загальних карт також 5, але для комбінацій із них дозволено користуватися лише трьома. Існує різновид Омахи хай-лоу. У ньому банк розподіляється між двома учасниками: з максимально сильною і з найслабшою комбінаціями. У найгіршій комбінації покеру найстарша карта повинна не бути старшою за вісімку.

Варіант покеру, який кардинально відрізняється від описаних раніше – Стад. Найпопулярнішим його різновидом є 7-картковий Стад. У ньому учасники роблять обов'язкові ставки й отримують по 2 закриті та 1 відкриту карту. Гравець із найменшою гідністю відкритої карти робить брінг-ін – цілу ставку або половину максимальної. Після наступного кола торгівлі учасники отримують ще по одній відкритій карті. Така дія повторюється і для наступного кола. Останньою роздають по одній закритій карті та тільки після цього відбувається шоудаун. Як бачите, Техаський Холдем має інші формати торгів, тоді як у Стаді немає звичних флопа, терна та рівера.

Окремим різновидом Стаду є Разз. Вони мають однаковий геймплей, проте відрізняються процедурою вибору переможця:

  • виграє найслабша комбінація;
  • відсутні стріт і флеш;
  • найслабшою картою є туз, оскільки він береться за одиницю.

Шанувальники агресивної та динамічної гри обирають Дро покер. Його головна риса – обмін карт. Однак є й інші характерні ознаки:

  1. кожному учаснику роздається по 5 закритих карт;
  2. загального столу немає;
  3. обов'язкові ставки до роздачі карт роблять усі учасники;
  4. допускається від 1 до 3 обмінів залежно від різновиду гри;
  5. немає обмежень при обміні: можна поміняти всі свої комбінації або навпаки, залишити все собі;
  6. допускається від 2 до 5 учасників.

Техаський Холдем має ще один різновид – Сіт енд Гоу. У цьому форматі гра починається щойно зареєструється та кількість гравців, яка відповідає правилам окремо взятого турніру. Цей вид покеру є одним із найпопулярніших в онлайні.

Від усіх описаних форматів гри відрізняється Розписний покер – гра, яка більше схожа на преферанс, адже в ній ведеться підрахунок очок і запис ставок. Одночасно в неї можуть грати від двох до десяти учасників. Карти роздають у кілька роздач, і після кожної суперники проводять торги. На них оголошують кількість запланованих взяток – замовлення на кількість очок, які планує набрати гравець. У процесі розіграшу потрібно по черзі покривати карти, викладені попереднім учасником. Очки заробляє гравець, якому вдалося зробити це з усіма картами. Підрахунок очок йде в спеціальній таблиці.

Рекомендації для новачків у покері

Історично склалося, що в різних країнах гравці віддають перевагу різним видам покеру. Наприклад, у деяких регіонах США найпопулярнішим є Омаха покер, а інші формати не користуються популярністю.

Щоб вибрати цікавий вам вид, необхідно вивчити теорію і переконатися, що всі ігрові нюанси зрозумілі. На допомогу прийдуть навчальні відео та статті. Однак не почавши практикуватися, ви не зрозумієте, чи комфортно грати. Тому постійна практика – запорука впевненого входу в покер для новачків. До того ж існують сотні онлайн-румів, де можна грати, не виходячи з дому.

Додаткові види покеру

Світ покеру настільки динамічний, що час від часу з'являються нові формати гри або відгалуження від уже наявних. Серед них:

  • Китайський покер – гравцям роздають по 13 карт, які розкладаються на дошці в три "бокси". У верхньому потрібно зібрати найслабшу комбінацію, у центральному – середню, а в нижньому – максимально сильну. При цьому комбінації інших опонентів мають бути слабшими. Правила покер не мають звичних ставок – гра йде на спеціальні бали (куші).
  • Лоуболл – протилежність популярному Холдему. Завдання учасників – зібрати не найсильнішу, а найслабшу комбінацію.
  • H.O.R.S.E – це поєднання всіх популярних видів гри. У кожній із роздач відбувається зміна правил: першу грають як у Техаському Холдемі, другу – Омаха, третю – Разз і так далі.

Спробувати нові види покеру варто для різноманітності. До того ж у кожному з них можна стати професіоналом і підвищити свої шанси на результативні перемоги.

FAQ

📌 Який вид покеру підходить для новачків?

🎲 Для входу в покер найкраще підходить Техаський Холдем. У нього пропонує грати більшість румів, тому не важко буде знайти турнір із прийнятним рівнем ставок.

📌 Що таке безлімітний покер?

🎲 Це формат гри, у якому немає обмежень за банком і фіксованих ставок. Гравці самі вирішують, на які суми грати і як довго підвищувати банк.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Нголо Канте повертається. Оголошено склад збірної Франції на Євро-2024
Футбол | 17 травня 2024, 08:49 3
Нголо Канте повертається. Оголошено склад збірної Франції на Євро-2024

Командою Les Bleus керує знаменитий Дідьє Дешам

Суттєві зміни. Як виглядає таблиця АПЛ 2023/24 перед останнім туром
Футбол | 16 травня 2024, 12:00 1
Суттєві зміни. Як виглядає таблиця АПЛ 2023/24 перед останнім туром

14–15 травня відбулися перенесені матчі 34-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.