Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ATP
| Оновлено 21 серпня 2023, 15:17
15888
15

4-годинний трилер. Джокович відіграв матчбол та переміг Алькараса у фіналі

Сербський тенісист на тай-брейку 3-го сета вирвав трофей у Цинциннаті

| Оновлено 21 серпня 2023, 15:17
15888
15
4-годинний трилер. Джокович відіграв матчбол та переміг Алькараса у фіналі
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч на 21 серпня відбувся неймовірний за напруженістю фінальний матч на хардовому турнірі серії АТР 1000 у Цинциннаті (США).

Перша ракетка світу Карлос Алькарас із Іспанії зустрівся з 2-м номером рейтингу АТР Новаком Джоковичем із Сербії. Гра тривала майже 4 години!

Джокович програв перший сет (5:7), але зумів узяти другу партію на тай-брейку – 7:6 (9:7). Серб на тай-брейку зумів врятуватися на матчболі.

Вирішальна третя партія тривала майже 2 години. Джокович вів із брейком (5:3 та 5:4), але не зумів подати на матч. Сумарно він втратив 4 матчболи у 9-му та 10-му геймах.

Гра перейшла в тай-брейк вирішального 3-го сету, де Джокович зумів дотиснути гру на свою користь – 7:6 (7:4).

Три години 50 хвилин – це найдовший матч в історії турніру. Загалом, ці тенісисти грали між собою 4 рази. Рахунок особистих зустрічей став нічийним (2:2).

Це 95-й трофей Джоковича у кар'єрі, у Відкритій ері більше лише у Джиммі Коннорса (109) та Роджера Федерера (103).

АТР 1000. Цинциннаті (США). Хард. Фінал

Карлос Алькарас (Іспанія) [1] – Новак Джокович (Сербія) [2] – 7:5, 6:7 (7:9), 6:7 (4:7)

Оцініть матеріал
(72)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Volodymyr Kolos
Дивився до кінця. 3 год. 50 хв. Просто пздц що то було. Матч року однозначно. Шкода Карлітоса, який дивом повернувся в третьому сеті, коли вже був майже кінець. Вкотре переконуюся, що ніколи не варто вірити сербу, який постійно симулює біль і страждання в потрібний момент, щоб потім включитися на повну. 
Так, він ментальний монстр як спортсмен, але як людина - це огидний, брехливий клоун, любитель русского міра до якого ніколи не буде поваги. 
ptolemeus
Ну все-таки, цей матч більше значив для Джоки, ніж для Карлітоса. Для іспанця це просто круте тренування перед US Open. А для Джоки це був принциповий матч, в якому він мав взяти реванш за Уімблдон. Бо програти Карлітосу другий раз підряд - це вже був би дуже великий удар по його амбіційності і самолюбству. Якщо зійдуться на якійсь стадії на US Open це вже буде супер заруба, принципова гра для обох.
Первый Среди Равных
Як він уже дістав!!!
KirTheKing
никакого теплового удара у жоры не было. матч начался в 16.40 по местному времени, поэтому сильной жары не было. к тому же жора играл в кепке в первом сете.. феномен жоры в том, что кроме мастерства он любитель применять разные хитрости, если матч идет не по его сценарию.. "умный в гору не пойдет, умный гору обойдет". в этом матче жора притворился что ему плохо со здоровьем )) в других матчах (например на траве) он вдруг начнет неожиданно подскальзываться. или может начать кричать на судью или на свою команду, или просто громко кричать. или начнет падать и кувыркаться, типа получил травму.. и такими психическими атаками он выводит соперника из равновесия и выключает его из игры.. жорик стоит на несколько ступенек выше чем все остальные и равных ему пока нет ..
Nostradamus
Матч бімба!) І я сказав би шо там не просто триллер, а ще й ніх..ий спектакль. 
Перший сет, +34 у тіні, корт на той момент на 80% покритий сонцем. Новак виходить вперед з брейком 4-2 і отримує тепловий удар... В тренерському ложе серба суєта, фізіотераревт тримтячими руками робить тонізуючий напій, підмішуючи анальгетики. І Карлос сповна користується шансом. Повертає брейк 4-3, зрівнює рахунок 4-4, причому по виграшним очкам 10-2. Серб горить у прямому і в переносному.. Перекликається зі своїми тренерами і чіпляється за свою подачу, шоб залишатися у сеті 5-4, а Алькарас дотискає взявши 3 під ряд гейми і сет 5-7. Ривок 1-5 від іспанця! Джокович горить, в його ложе паніка, туалетний тайм-аут... 
Партія 2, тінь повільно сповзає на центральний корт Цинцинатті, закривши його вже на 60%. Подавати починає Ноле, але вже в 3 геймі віддає свою подачу. Карлос тисне! Проблеми серба нікуди не поділися, він плавиться від сонця. Бере медікал тайм-аут і починає затягувати гру, шоб скоріше то кляте сонце зникло. За рахунку 4-2, коли корт накрила тінь на 90%,  Джокович, як Дракула, почав відновлювати HP, і повертати гру під свій контроль. 7 гейм сету классично став переломним і більш того дзеркальним камбеком першого сету, коли зрівнював Алькарас. Своя подача, брейк, підтвердження брейку і Ноле попереду 5-4, переломивши суперника на тай-брейку. Просто ментальний монстр! Якийсь босс-монстр з комп'ютерної гри, якого їб..иш, а він регенерує хілс павер) 
Він легендарний! І дуже круто шо він ще є в Турі, як би ми до нього не відносились. 
Анатолий Кирпичев
Чудовий результат, чудовий матч, з нетерпінням очікуємо подібний триллер на юс-опен, Ноле вперед, також порадувала жіноча збірна Іспанії з футболу, Інтер Маямі з Мессі, а от Челсі знову розчарував.
vvm2068
Нолле!!!!!!!!!! Браво, маестро!!!! Алькарас молодець, мабуть це наступний одноосібний лідер світового тенісу. Всім, хто пише якусь гидоту про Джоковича - краще нічого не пишіть.