Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Друга ліга
| Оновлено 20 серпня 2023, 17:02
1521
0

Бразильська «магія» у Другій лізі

Новачки ФК ЮКСА шокували Чайку результативним дебютом

| Оновлено 20 серпня 2023, 17:02
1521
0
Бразильська «магія» у Другій лізі

В українському футболі нечасто можна побачити легіонерів, тим паче із далекого зарубіжжя, у клубах нижчих дивізіонів. Зазвичай іноземці виступають за команди вітчизняної Прем'єр-ліги, а у Першій та Другій лігах грають переважно українці. Ускладнює ситуацію повномасштабна війна з росією: число виконавців з інших країн, готових працювати в небезпечних умовах, значно скоротилося у порівнянні з попередніми роками.

Тому підписання футбольним клубом ЮКСА, що проводить дебютний сезон на професійному рівні, одразу трьох бразильців – це у певному сенсі трансферна бомба для українського ринку. Тим паче агентом перспективних легіонерів є сам Пабло Буено, який допоміг вийти на топ-рівень висхідній зірці європейського футболу Тете. Звісно, дорости до цінника в десятки мільйонів євро вдається лише одиницям навіть у Бразилії, однак кейс Тете підтверджує професіоналізм Буено.

Часу на розкачку не знадобилося. Вже в дебютному матчі за «хрестоносців» Гоуларт Габріель, Матеус Пальяріні та Геррейро Рібейро Дос Сантос Венді були на провідних ролях і допомогли своїй команді перемогти одного з лідерів чемпіонату – Чайку, яка не лише набрала максимальну кількість очок на старті сезону, а й зуміла при цьому зберегти власні ворота в недоторканності. Однак бразильське підсилення допомогло U.C.S.A шокувати чинного бронзового призера Другої ліги.

Вже на 8-й хвилині Гоуларт неперевершеним обвідним ударом поклав м'яч у дальній кут воріт Чайки, відкривши рахунок у матчі. Згодом чудово зіграв Матеус: отримавши передачу спиною до воріт, колишній гравець збірної Бразилії U-15 розвернувся і потужно пробив з-за меж штрафного майданчика. Голкіпер ледь-ледь відбив постріл «десятки», однак Антон Євдокимов, вчасно опинившись у потрібному місці, добив м'яч у порожні ворота.

На відміну від співвітчизників, 25-річний Венді в дебютному матчі не зумів відзначитися результативною дією, однак його вклад у досягнення переможного результату (3:1) теж колосальний. Протягом поєдинку потужний форвард виснажував захисників суперника, добре грав спиною до воріт, виконавши величезний об'єм корисної роботи. За свій попередній клуб, іспанський Таранкон, Вава забив 15 м'ячів протягом сезону, ставши найкращим бомбардиром команди, тому попереду у нього має бути чимало голів в Україні.

Матеус – найбільш іменитий у цьому тріо латиноамериканців. У складі юнацької збірної Бразилії він виступав пліч-о-пліч із нинішньою зіркою Реала Родріго. А те, що тренерський штаб «Селесао» довіряв йому грати у футболці з номером 10, свідчить про те, що Пальяріні вважався чи не найбільш талановитим серед свого покоління. Зараз йому 22 роки, від колишніх партнерів по національній команді в плані розкрученості Матеус поки відстає, однак у нього ще є час надолужити згаяне.

Гоуларт є наймолодшим серед бразильців ЮКСА. Саме цей 21-річний виконавець створив чи не найбільше небезпечних моментів у дебютній грі, постійно загрожуючи воротам суперника. Очевидно, що мотивації йому, як і двом іншим клієнтам Буено, не позичати. Вони готові з місця в кар'єр показувати результат в Україні, після чого рухатися далі, аби швидше отримати шанс заявити про себе в єврокубках.

З усіма легіонерами керівництво клубу підписало довгострокові контракти. Клуб бачить у них неабияку перспективу та сприятиме їхньому подальшому прогресу та розвитку кар'єр.

Головний тренер ЮКСА Микола Цимбал, який має досвід роботи в Минаї на рівні Прем'єр-ліги, а також попрацював за кордоном у кіпрському Іпсонас, видав бразильцям максимальний кредит довіри, виставивши їх на надважливий поєдинок проти Чайки одразу в стартовий склад. Для цього наставник залишив на лаві запасних гравців, які до того також давали хороший результат – ЮКСА в дебютному розіграші Кубка України дійшла до третього раунду, пройшовши на своєму шляху чинного чемпіона Другої ліги і претендента на вихід в УПЛ Ниву Бузову.

«На попередній грі я бачив їхні погляди з трибуни, як вони рвалися на футбольне поле. І ось настав цей час. Ми вирімо, що кожен із них вийде і отримає задоволення, зробить нас щасливими своєю грою», - говорив Цимбал перед матчем проти Чайки.

Очевидно, Цимбал не шкодує про своє рішення і тепер стабільно випускатиме «чарівників м'яча» з перших хвилин. По одному матчу робити висновки про першокласні перспективи співвітчизників легендарного Пеле трохи зарано, тому чекатимемо наступних ігор «хрестоносців», аби побачити, чи матиме їхня «магія» системний характер.

Перше враження Гоуларт, Матеус та Венді залишили дуже приємне, спостерігати за їхньою грою із позиції глядача – як «мед на душу». Сподіваємося, ці футболісти продовжуватимуть радувати якісною грою та стануть родзинкою матчів Другої ліги.

Події матчу

70’
ГОЛ ! М'яч забив Антон Євдокимов (ЮКСА).
21’
ГОЛ ! М'яч забив Антон Євдокимов (ЮКСА).
16’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Шакун (Чайка).
8’
ГОЛ ! М'яч забив Габріель Гоуларт (ЮКСА).
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Мессі – гравець місяця у MLS. Аргентинець забив 6 голів за 4 гри
Футбол | 03 травня 2024, 01:38 2
ОФІЦІЙНО. Мессі – гравець місяця у MLS. Аргентинець забив 6 голів за 4 гри

Лідер «Інтер Маямі» на високому рівні провів квітень у Major League Soccer

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 7
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.