Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Суперкубок УЄФА
16.08.2023 22:00 – FT 1 : 1
5 : 4 Серія пенальті Серія пенальті
Суперкубок УЄФА
| Оновлено 17 серпня 2023, 06:48
7856
2

Манчестер Сіті – Севілья. Прогноз і анонс на Суперкубок УЄФА

Поєдинок відбудеться 16 серпня о 22:00 за Києвом

| Оновлено 17 серпня 2023, 06:48
7856
2
Манчестер Сіті – Севілья. Прогноз і анонс на Суперкубок УЄФА
Getty Images/Global Images Ukraine

16 серпня на «Георгіос Караїскакіс» (Пірей) пройде матч Суперкубку УЄФА, в якому «Манчестер Сіті» зустрінеться з «Севільєю». Старт поєдинку заплановано на 22:00 за київським часом.

Манчестер Сіті

Клуб після появи близькосхідних інвесторів одразу ставив перед собою максимальні завдання, і недарма на новачків давно було витрачено мільярд. Чималу частину цих коштів інвестували вже за Гвардіоли. Але якщо на внутрішній арені за Пепа встановили майже беззастережне домінування, то в Лізі Чемпіонів, за всього фаворитизму, англійці рано чи пізно вилітали - у фіналі 2021-го, в 1/2, за величезної переваги над Реалом, через рік. Але в червні нарешті каталонець закрив гештальт, діставшись до Вухатого. А напередодні нового сезону містяни встановили черговий трансферний рекорд, зробивши Йошко Гвардіола з РБ Лейпциг найдорожчим захисником світу. Щоправда, і після цього у півзахист, з якого пішли і Марез, і, головне, Гюндоган, придбали лише іншого хорвата, Ковачича. Та й новий сезон розпочали з програшу у Суперкубку Арсеналу, втім, цей трофей гранди не цінують. В АПЛ потім стартували, впевнено перемігши Бернлі 3:0.

Севілья

Команда капітально просіла минулої темпоради Прімери. Ні Лопетегі, ні Сампаолі, що змінив його, не просто не могли повернути Білу Андалусію на звичний рівень, у топ-4 - аж до весни залишалася загроза вильоту в Сегунду. І лише за нинішнього тренера, Мендилібара, вийшло наростити відрив від небезпечної зони - щоправда, закінчили лише на 12-й позиції. Натомість іспанці повторили свій фірмовий фокус, знову вигравши Лігу Європи, вже вп'яте за останнє десятиліття, починаючи з 2014-го. Щоправда, літнє міжсезоння почалося з того, що керівництво клубу виставило на трансфер усіх футболістів - таким чином тут намагаються боротися з боргами, що роздулися. Втім, масштабного розпродажу не відбулося, більше того, нервьйоненсе змогли навіть за 10 мільйонів придбати Соу. Але з Валенсією стартували невдало, примудрившись програти вдома у меншості.

Статистика особистих зустрічей

Англійці грали з іспанцями в рамках Ліги чемпіонів у 2015-му та 2022-му році. Тоді усі 4 поєдинки виграли містяни.

Прогноз

Букмекерські контори не вірять, що матч-турнір подарує інтригу. Підопічні Гвардіоли виграють у 1-му таймі та матчі (коефіцієнт – 1,86).

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Summertime
Поздно очень.  Ясно что в Греции жарко.  Играли бы в Новой Зеландии.  Там вчера +10 было на игре Испания - Швеция женского ЧМ.
Злий Глобинець
Сподіваюсь, Севілья зможе нав'язати конкуренцію тріумфатору ЛЧ, і ми побачимо видовищний матч. Як мінімум не в одні ворота.