Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 14 серпня 2023, 00:29
17174
44

15 хвилин для Мудрика. Челсі та Ліверпуль знову зіграли внічию

П'ятий матч поспіль в АПЛ суперники не можуть визначити сильнішого поміж собою

| Оновлено 14 серпня 2023, 00:29
17174
44
15 хвилин для Мудрика. Челсі та Ліверпуль знову зіграли внічию
Getty Images/Global Images Ukraine

У провідних європейських футбольних чемпіонатах також інколи настає момент, коли команди нарешті мають повертатись до звичних справ у новому розіграші національних першостей. У Англії, зокрема, офіційно почали грати ще з пізнього вечора п’ятниці, і мають продовжувати це робити аж до останньої зустрічі першого туру на «Олд Траффорд» пізнього вечора понеділка.

Однак було зрозуміло, що вся футбольна спільнота з нетерпінням очікує лише на один матч – лондонський «Челсі» мав приймати «Ліверпуль» на «Стемфорд Брідж» у протистоянні двох команд, які багато чого нам недорозказали за ходом попереднього сезону через внутрішні негаразди. Ось тільки Юрген Клопп на своїй посаді втримався та ще й отримав чимало грошей на трансфери. Тоді як «синім» довелось запросити Маурісіо Почеттіно та вже під нього виписати чимало нових коштовних чеків.

Аргентинський керманич своїм вибором стартового складу нас засмутив, залишивши Михайла Мудрика на лаві для запасних. І при цьому Почеттіно вирішив зіграти з трьома центральними захисниками, тож поява українця на футбольному полі гарантовано відкладалась аж до завершальної фази протистояння. І, якщо чесно, нагальної потреби в Мудрику в його фірмовій зоні не було, бо Бен Чілвелл відіграв відмінну зустріч саме в атакувальному плані.

Але при цьому «Челсі» в першій половині стартових 45 хвилин узагалі не з’являвся біля чужих воріт. Ті самі вже згадані раніше три центральних захисники не витримували лінії та постійно розвалювались під час швидких атак «Ліверпуля», що призвело до чималої кількості загрози для воріт ще одного дебютанта «синіх» – Роберта Санчеса.

Голкіперу вдалось уникнути пропущеного гола під час пострілу Салаха на 12 хвилині в поперечину над правою дев’яткою, але коли той вигадав пас-цукерку з правого флангу до центру штрафного на Діаса за спини захисникам, то тут уже нікуди було подітись. І майже миттєво після того Мохамед міг робити рахунок 2:0 на користь власної команди, але з передачі Собослаї перекидав м’яч над Санчесом із крихітного офсайду.

Лише після завершення пів години ігрового часу господарі поля пригадали, у якій саме ролі виступають у цей вечір, та створили перший непоганий момент у власному виконанні. І одразу забили. Вартувало закидати штрафний майданчик «Ліверпуля» подачами з флангів, як захисники не вгледіли за Дісасі, на якого вдало скинув м’яч головою Чілвелл третім чи четвертим темпом тієї атаки.

За мить фланговий захисник і сам опинився на завершальній стадії в центрі чужого штрафного та навіть зміг обійти Аліссона й пробити по порожніх воротах, але так само, як і Салах до цього, забіг до офсайду. Варто було тільки бачити радість Почеттіно в ті хвилини, тоді як до цього його майже не було чутно з лави для запасних. Команда грала кволо, проте перед перервою повністю змінила про себе враження.

У другій половині матчу «Ліверпуль» спробував забити швидкий м’яч, однак ні ван Дейку, ні Діасу так і не вдалось спрямувати м’яч у сітку чужих воріт, після чого «червоні» втратили атакувальний темп та були змушені грати біля власних воріт решту ігрового часу. «Челсі» виконував багато флангової роботи, яку неможливо було уявити без участі Мудрика, але Почеттіно протримав його аж до 81 хвилини, а коли випустив, то відправив на правий фланг атаки.

Там Михайло себе не знайшов, тож довелось почекати на відхід Чілвелла на відпочинок та нарешті повернутись на притаманну позицію. І саме тоді в українця була найліпша нагода оформити результативну дію, і якщо від Аліссона вдалось втекти лише під незручну для виконання удару позицію, то з прострілу ще одному новачку, Маатсену, завадили пробити суперники. А потім гра завершилась. Нічиєю, як і чотири гри поміж цими командами в АПЛ до цього.

Відео супершансу Мудрика

Наступними вихідними лондонський «Челсі» проведе гостьове дербі проти «Вест Гема», а «Ліверпуль» на власному полі зустрінеться з «Борнмутом».

Англійська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Челсі» – «Ліверпуль» - 1:1

Дісасі, 36 – Діас, 18

Чуквуемека, 3, Енцо, 32, Джексон, 86, Галлагер, 89 – Жота, 32, Александер-Арнольд, 68, Конате, 85, Мак Аллістер, 89

«Челсі»: Санчес – Колвілл, Сілва, Дісасі – Чілвелл (Угочукву, 90), Чуквуемека (Маатсен, 81), Енцо, Галлагер, Джеймс (Гюсто, 76) – Джексон, Стерлінг (Мудрик, 81).

«Ліверпуль»: Аліссон – Е. Робертсон, ван Дейк, Конате, Александер-Арнольд – Гакпо (Джонс, 66), Мак Аллістер, Собослаї – Діас (Доак, 77), Жота (Нуньєс, 66), Салах (Елліотт, 77).

Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайсеншейв, Англія).

Стадіон: «Стемфорд Бридж» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 11 (4) – 13 (1)
Кутові: 4 – 8
Офсайди: 3 – 5.

ЧЕЛСІ - ЛІВЕРПУЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Оцініть матеріал
(84)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 44
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Роман Романченков
У випадку із, так званим, "запоротим" моментом - там Джексон перетримав...
Роман Романченков
Михайло зіграв нормально за відведений йому час...Здалося, що Почетіно випустив його трохи запізно...
BARA.bass
Нихрена Мудрик не запорол, он всё сделал правильно, оппонент передержал и пас отдал что пришлось догонять и голкипер выходил.
Tasha19
Челсі в порівнянні з минулим сезоном, виглядає набагато веселіше і жвавіше. По Мудрику, то має використовувати всі шанси. Списувати на адаптацію, поганих партнерів, чи не ті схеми від тренера тут вже не вийде. Єдине, що настрожує, що Мудрик, хоч і дорогий трансфер, але абсолютно непотрібний Челсі. Тому тут тільки вигризати своє місце в основі.
Микола Гуцуляк
Мудрик загострив гру, запізно вийшов, але запам'ятався, дуже легкий❤
Yass
Нічого страшного. Поки що Мудрик по забитим голам в новій команді відстає від Довбика всього на один гол
VARioR
Знову нічия, але було не нудно. Швидкості команди демонстрували непогані. Один забитий м'яч міг вирішити долю поєдинку, як на користь одного так і іншого клубу. Зміна гри Челсі вже проглядається, а це лише перший матч сезону. Мудрика, можливо, треба було раніше випускати, видно, що хотів відзначитись. Щодо Ліверпуля, то тут вже вкотре гостро розпочинають, пресинг -- потім підсіли і обов'язково пропускають. Салаха вже перетримали, треба було йому шукати заміну-- нервовий зробився.
Soler61
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Віталій Ткачук
А що Маурісіо мав кинути дитину під машину, я про Мудрика. Це Ліверпуль, не якесь гівно. Тут треба "гризти газон", а Міша поки що не може.
Привет
В целом понравился боевой и атакующий футбол. Посмотрел 80 минут интересной игры, и не пожалел. Это же АПЛ
Summertime
Буки волосы рвут на спине.)  Большинство на ничью мабуть и поставили.
Metalist1925
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Fitness.sports
Хочу заметить это третий матч  при Мудрике между этими клубами. Именно с этого матча и стартовал Мудрик.  В дебютном матче он смотрелся ярче и мне показалось на момент что он может, но его уже изучили. В АПЛ надо совмещать скорость с командной игрой. Увы, у него одно точно есть, а вот второе он не успевает, плюс конечно оборона. Он как вышел, все, фланг просел. Немного конечно атаковали через его фланг. А потом начались атаки на половине Челси. И все.
Vitason
Да,Мудрык должен был забивать, момент очень хороший у него был!!
Привет
Украинец запомнился только тем, что запорол момент после отличного забегания партнёра, и хорошего паса. Также чуть-чуть пытался чуть-чуть финить