Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 серпня 2023, 06:19
2616
3

Три матчі поспіль без пропущених голів. Колос обіграв Верес

Підопічні Ярослава Вишняка у новому сезоні йдуть без поразок

| Оновлено 13 серпня 2023, 06:19
2616
3
Три матчі поспіль без пропущених голів. Колос обіграв Верес
ФК «Колос»

«Колос» і «Верес» досягли позитивних результатів у поєдинках попереднього туру. Команда з Ковалівки здобула першу перемогу в чемпіонаті і другий поєдинок поспіль зберегла свої ворота в недоторканності. Крім того, підопічні Ярослава Вишняка вперше з квітня забили більше одного гола у матчі. «Верес» після стартової поразки від житомирського «Полісся» у другому турі зміг відібрати очки у донецького «Шахтаря», зігравши внічию 1:1.

Тренери обох команд провели по одній заміні у стартових складах порівняно з успішними матчами другого туру. У «Колоса» Велетень вийшов замість Демченка. В основному складі «Вереса» Владислав Шарай замінив Кухарука.

Команди з перших хвилин матчу почали діяти у швидкому темпі. Футболісти активно рухалися, намагалися грати у швидкий пас, щоправда, неточних передач було чимало. Перший небезпечний момент у поєдинку виник на 12-й хвилині. «Колос» виконав штрафний удар. Богданов навісив, після відскоку від захисника м'яч відлетів до Цурікова, який зльоту пробив з кута воротарського майданчика – м'яч влучив у захисника і полетів повз ворота.

ФК «Колос»

Ближче до середини тайму «Колос» заволодів перевагою, яку не віддав до його завершення. «Верес» був змушений оборонятися, підопічним Сергія Лавриненка не вдавалося ефективно долати пресинг у виконанні господарів поля. Спроби гостей будувати атаки закінчувалися переважно трохи далі від центру поля.

На 23-й хвилині Богданов зробив навіс із кутового. М'яч метався штрафним майданчиком «Вереса». Бурда з меж воротарського майданчика намагався пробити п'ятою – Паст упіймав м'яч.

За дві хвилини господарі поля відкрили рахунок у матчі. Оріховський зробив класний навіс у центр штрафного майданчика, де захисники забули про нападника Безбородька. Денису залишалося лише влучити в кут воріт, що він успішно зробив ударом головою. Це 25-й гол форварда в УПЛ і перший результативний удар із квітня цього року.

ФК «Колос»

На 31-й хвилині огризнувся «Верес». Під час контратаки Марусич отримав м'яч у штрафному майданчику та пробив по воротах, але захисник Бондаренко у підкаті заблокував удар.

Початок другої половини зустрічі також пройшов із перевагою «Колоса». Проте створювати небезпечні моменти не вдавалося. Поступово ініціатива перейшла до гостей. Цьому сприяла їхня активність, а також той факт, що гравці «Колоса» менше вступали в боротьбу за м'яч на чужій половині поля. Як розповів після матчу Ярослав Вишняк, команді довелося відмовитись від активного пресингу через велику кількість жовтих карток.

Гравці «Вереса» проводили на половині поля суперника набагато більше часу, ніж у першому таймі, проте до гольових моментів справа не доходила. «Колос» кілька разів провів швидкі контратаки, і одна з них закінчилася призначенням пенальті. Його реалізував Оріховський, який пробив у правий від себе кут воріт. Паст вгадав напрямок удару, але не зміг дотягнутися до м'яча.

«Верес» в останні 15 хвилин матчу намагався атакувати, але гравці змогли створити лише пару напівмоментів. «Колос» здобув другу перемогу поспіль, при цьому команда в новому чемпіонаті ще не пропустила жодного голу. «Верес» програв удруге в трьох матчах. Програшна гостьова серія клубу із Рівного складає вже п'ять матчів. До речі, «Колос» обіграв «Верес» вчетверте поспіль.

Українська Прем’єр-ліга. 3-й тур.

«Колос» – «Верес» – 2:0

Безбородько (25), Оріховський (72, з пенальті).

Золотов (5), Бурда (7), Безбородько (25), Велетень (51), Мякушко (58) - Яго (35), Гакман (67).

«Колос»: Фесюн, Цуріков, Бондаренко, Бурда, Золотов, Лучкевич, Богданов (Болбат, 81), Оріховський, Мякушко (Ільїн, 68), Безбородько (Салабай, 81), Велетень (Демченко, 52).

«Верес»: Паст, Вовченко, Курко, Блізніченко (Гайдучик, 73), Дахновський (Балан, 11), Марусич (Гагун, 81), Яго (Кучеренко, 73), Кучеров, Гакман (Шестаков, 73), В.Шарай, Шевченко.

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Стадіон: «Колос» (Ковалівка, Київська обл.).

«Колос» (заміни): Демченко - 6.5, Ільїн - 6.0, Салабай - б/о, Болбат - б/о.

«Верес» (заміни): Балан - 5.5, Шестаков - 5.5, Кучеренко - 5.5, Гайдучик - 5.5, Гагун - б/о.

КОЛОС – ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

71’
ГОЛ ! М'яч забив Павло Оріховський (Колос К).
25’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Безбородько (Колос К).
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
А в Колоса нічого такий склад для УПЛ!
Summertime
Немного даже рад за Колос.  Как то быстро опустил Верес на землю. Хотя там то был допинг финансовый, а тут за просто так бегали.