Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 серпня 2023, 19:30
942
0

Колос – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Подейкують, що в Ковалівці буде дуже сухий день

| Оновлено 12 серпня 2023, 19:30
942
0
Колос – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Колос Ковалівка

У суботу, 12 серпня, у с. Ковалівка на стадіоні «Колос» відбудеться матч третього туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють ковалівський «Колос» та рівненський «Верес». Стартовий свисток рефері Андрія Коваленка із Полтави прозвучить о 17:00 за київським часом.

Колос


Минулий сезон для ковалівського «Колоса» завершився в середині турнірної таблиці, що цілком відповідало виступам команди за ходом футбольного року. Колектив Ярослава Вишняка напевно ще пам'ятає свій короткочасний досвід виступів у кваліфікації до єврокубкового турніру, але повторити його найближчим часом видається просто неможливим. Амбіції керівництва клубу при цьому нікуди не зникли, але щось не працює в механізмах «чорно-білих» належним чином, із чим вони безуспішно борються й у новому сезоні.

Свій перший матч у поточній кампанії «Колос» звів до вже «фірмової» безгольової нічиєї проти «Оболоні» (0:0), а оскільки саме з цього дербі Київської області й розпочинався чемпіонат, то враження від гри були додатково зіпсовані. Але вже через тиждень після цієї події ковалівський клуб обіграв одеський «Чорноморець» (2:0) і ось це вже була справді гучна заявка. По-перше, футболісти Вишняка забили аж двічі, що взагалі не властиво для них. По-друге, це, усе ж таки, «Чорноморець» Григорчука, який до цього неприязно зустрів ЛНЗ в «еліті» (2:0).

У сухому залишку ці дві гри принесли «Колосу» чотири набрані очки, тож «чорно-білі» зараз можуть тішити себе компанією донецького «Шахтаря» у верхній частині турнірної таблиці. А краща різниця м'ячів ще й дає невеликий привід для гордості, бо лише дві команди за стартову пару тижнів не пропускали – «Колос» та «Олександрія». Напевно, у цьому плані почала позначатися літня трансферна політика клубу – Андрій Цуріков, Олександр Демченко, Валерій Бондаренко, Микита Бурда, Валерій Лучкевич – усе це досить серйозні імена для і без того сильної команди саме в плані оборони. Можливо, саме у «стилі черепахи» і доставлятиме найбільші проблеми ковалівський клуб своїм суперникам цього сезону.

Верес


Але в майбутньому турі «Колосу» належить зіграти проти рівненського «Вереса». І якби Юрій Вірт досі залишався біля керма клубу зі статусом «народний», то ми б гарантовано побачили чи не найбільш посушливий матч у розпал цього мінливого в плані погоди літа. Але «червоно-чорними» нині управляє інший фахівець – від Сергія Лавриненка можна очікувати чого завгодно.

Ось, наприклад, минулий матч «Вереса» проти чинного чемпіона України, донецького «Шахтаря». «Гірники», напевно, подумали, що зараз посеред тижня зроблять швиденько свої справи в чемпіонаті, і поїдуть отримувати 1:5 з покером від Гаррі Кейна в товариському матчі проти лондонського «Тоттенгема». Але ж ні! «Верес» учепився зубами в нічийний результат (1:1), повністю розібрав суперників у тактичному плані і скористався можливістю вперше для свого тренера набрати очки в грі проти «помаранчево-чорних».

Погодьтесь, непоганий результат для команди, яку після всіх цих нікому не потрібних розборів брудної білизни всередині колективу наприкінці минулого року, які супроводжували боротьбу за виживання в УПЛ, ледь не записали в аутсайдери. А вийшло в підсумку так, що Лавриненку було достатньо за старими зв'язками запросити до команди Андрія Кухарука, Олександра Кучеренка та Максима Марусича, і якось воно все почало працювати. «Верес» став дуже добре підкованим у тактичному плані, а тому й небезпечнішим навіть для грандів. Хоча й програв на початку окриленому «Поліссю» (0:2).

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Колоса» та «Вереса» раніше перетиналися 9 разів у рамках Прем'єр-ліги, Першої та Другої ліг, а також Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «Колоса» – 7 проти однієї, за однієї нічиєї. Команди востаннє грали між собою в травні 2023 року, коли на рівненському «Авангарді» автогол Дениса Балана приніс перемогу «чорно-білим».

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 35-річний Андрій Коваленко з Полтави, який має вже 31 матч у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Петро Котубей та Василь Остапчук, а резервним арбітром відпрацює Дмитро Кубряк. На матчі буде відсутня система VAR. Коваленко має досвід проведення матчів за участю «Колоса» – 1 перемога, 1 нічия та 2 поразки, тоді як з «Вересом» він не перетинався.

Орієнтовні склади


«Колос»: Фесюн – Золотов, Бурда, Бондаренко, Цуріков – Оріховський, Демченко, Мілько – М'якушко, Безбородько, Лучкевич.

«Верес»: Паст – Шевченко, Вовченко, Курко, Гакман – Кухарук, Кучеров – Дахновський, Яго, Близниченко – Марусич.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі команди виявляться скупими на голи. Нашою ставкою буде позиція – ТМ2.

12 серпня, субота

«Колос» – «Верес»
с. Ковалівка. «Колос». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
КОЛОС – ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua – 0:0
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.