Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 серпня 2023, 06:19
13311
114

Веселе київське дербі з купою голів. Динамо переграло Оболонь

Ярмоленко забив сотий гол у кар'єрі, Ванат теж відзначився, були також вилучення та два пенальті

| Оновлено 09 серпня 2023, 06:19
13311
114
Веселе київське дербі з купою голів. Динамо переграло Оболонь
УПЛ

У рамках 2-го туру Української Прем'єр-ліги відбулося київське дербі між «Оболонню» та «Динамо». Незважаючи на спеку (на момент початку матчу у Києві було +34 градуси), команди розпочали зустріч у інтенсивному темпі, при цьому спостерігався активний пресинг обох суперників. Динамівці більше володіли м'ячем, намагаючись позиційними атаками розкрити оборону господарів поля. «Пивовари» розраховували на закидання м'яча за спини захисників «Динамо», і така тактика не була малоперспективною. Одну з атак навіть завершив влучним ударом Мединський, але арбітр зафіксував офсайд у Таранухи, який брав участь у епізоді. VAR підтвердив рішення Юрія Іванова.

Незабаром ситуація повторилася біля протилежних воріт. Ну, майже повторилася. Після скидки на хід від Буяльського Ванат відправив м'яч у ближню «дев'ятку», але Іванов зафіксував офсайд у форварда. Знову відеоасистенти довго розглядали момент, і вдруге у матчі рішення було ухвалено не на користь «Оболоні»: арбітр вказав на центр поля.

«Пивовари» відреагували активними атаками, внаслідок чого Бущану довелося демонструвати реакцію після ударів Черненка та Суханова. А після короткої паузи, пов'язаної із освіжаючими процедурами, той же Суханов здалеку пробив поруч зі стійкою. Але потім господарів поля спіткала ще одна неприємність. Мороз у штрафному майданчику наступив на ногу Буяльському, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Ярмоленко з «точки» не залишив шансів Федорівському, забивши свій 100-й гол в Українській Прем'єр-лізі.

Футболісти «Оболоні» продовжили активно атакувати, але «біло-сині» ледь не забили ще один гол. Ярмоленко технічно зіграв у штрафному майданчику суперників і несильно пробив повз голкіпера, а Черненко встиг з лінії воріт вибити м'яч. За кілька хвилин Ярмоленко з-за меж штрафного влучив у стійку. А наприкінці тайму знову арбітри дивилися відеоповтор. Черненко пробив зі штрафного з лівого флангу і м'яч опинився у воротах «Динамо». Іванов зафіксував офсайд у Мороза, котрий намагався підправити м'яч у ворота, але після роботи VAR зарахував гол.

Перед перервою рахунок ледве не став рівним, коли після зрізки від Сироти м'яч пролетів над поперечиною. Але на цьому було ще не все. На п'ятій компенсованій хвилині простріл Дубінчака з лівого флангу влучним ударом замкнув Буяльський.

На початку другої половини зустрічі інтрига знову відродилася. Карась зіграв на випередження і головою замкнув навіс зі штрафного. Динамівці одразу відповіли своїм гольовим моментом: Ярмоленко зі штрафного влучив у «стінку», а після відскоку Сидорчук пробив у штангу. Добивав Ярмоленко, і ще раз «Оболонь» врятував каркас воріт.

У середині другого тайму м'яч знову опинився у воротах «Динамо», і знову арбітр зафіксував офсайд у футболіста «Оболоні». На цей раз для перегляду відеоповторів багато часу не знадобилося: положення поза грою було очевидним. А незабаром ситуація для «пивоварів» зовсім погіршилася. Віталій Груша протягом кількох хвилин отримав дві жовті картки (причому першу – за симуляцію), залишивши свою команду у меншості.

«Біло-сині» одразу реалізували свою чисельну перевагу. Лук'янчук у штрафному майданчику збив Ваната, і Ярмоленко знову холоднокровно реалізував пенальті. У більшості підопічні Мірчі Луческу спокійно довели матч до переможного закінчення.

Наступного тижня «Динамо» стартує у кваліфікації Ліги конференцій та зіграє у Салоніках з «Арісом», а потім «біло-сині» зустрінуться з «Металістом 1925». «Пивовари» у наступному турі зіграють із «Чорноморцем».

Наші оцінки:

Заміни Оболоні: Карась - 6,0, Краснопір - 5,5, Груша - 3,0, Осман - б/о, Нагієв - б/о.

Заміни Динамо: Волошин - 5,5, Бражко - 5,5, Шепелєв - 5,5, Вівчаренко - б/о, Діалло - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 2 тур.

«Оболонь» - «Динамо» - 2:4.

Черненко, 42, Карась, 50 - Ванат, 17, Ярмоленко, 31, пен, 76, пен, Буяльський, 45+5.

Мороз, 30, Груша, 69, Мединський, 79 - Кабаєв, 22, Сидорчук, 58, Шепелєв, 78, Дубінчак, 79, Вівчаренко, 89.

Груша, 73 (дві ЖК).

«Оболонь»: Федорівський - Лук'янчук, Приймак, Черненко, Прокопенко, Слободян (Осман, 84), Мединський (Нагієв, 84), Вовкун (Карась, 32), Мороз, Суханов (Краснопір, 65), Тарануха (Груша, 65).

«Динамо» Київ: Бущан – Дубінчак (Вівчаренко, 82), Сирота, Дячук, Тимчик, Сидорчук (Бражко, 65), Шапаренко (Шепелєв, 65), Буяльський, Кабаєв (Н. Волошин, 46), Ярмоленко, Ванат (Діалло, 82).

Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

ОБОЛОНЬ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

76’
ГОЛ ! З пенальті забив Андрій Ярмоленко (Динамо Київ).
73’
Віталій Груша (Оболонь) отримує червону картку.
50’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Карась (Оболонь).
45’ +5
ГОЛ ! М'яч забив Віталій Буяльський (Динамо Київ).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Руслан Черненко (Оболонь).
31’
ГОЛ ! З пенальті забив Андрій Ярмоленко (Динамо Київ).
20’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(90)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 114
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ZvychainyiFanat
Якщо вже й проводити дербі, то тільки такі. У цьому матчі було все, що потрібно вболівальнику: 6 голів, гострі моменти у виконанні обох команд, фантастичні сейви, червона картка, голи з офсайдів та інше. Величезне дякую командам за таку гру, її було надзвичайно цікаво дивитися. Окремо хочу відзначити вболівальників, без них цей матч не був би настільки сильним. Буду вірити, що це не остання така хороша гра у цьому сезоні УПЛ. Слава Україні!
Rollins994
настоящее киевское дерби. респект.
FunnyCat_____
крутой матч по накалу страстям и эмоциям .
Хорошо что был ВАР, и с ним вопросы остались, но без него это был бы очередной скандал
Защита ДК -  ужас. особенно центр, не представляю что себе думает Суркис
Оболонь крутая команда, которая добирает желанием !!! 
Удачи обоим командам в дальнейшем !
🔱Avtoigor🔱
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
No name
От таким і має бути дербі, в не всякі пародії за участю кротів...
Darkness1984
Цікава була гра) 
Динамо з перемогою..
FunnyCat_____
Кстати, Злой Голубец, то есть Глобинец, ты ж до игры тут рассказывал что Обоонь сольет сама, а уже у тебя судейский скандал?
Когда вас бурбас научит придерживаться одной версии бреда который вы черпаете из ваших методичек 
DK1961
Дерби веселое из-за ляпов центра защиты Динамо и Бущана
PUMA
Всех с победой.
Jaime_Lannister
Тренер Оболоні: не хочу і не буду говорити про суддів .. І відразу ж купа слів про суддів та спірні моменти ))))))
avk2307
Пока по игре Динамо намного ярче Шахтера играет . Но это ж не значит, что в октябре не наступит спад. Я надеюсь в этом году ДК будет чемпионом , ну и с защитой что то надо решать, проходной двор.
Rollins994
12/10 матч. лучше в этом сезоне не будет в упл уверен
FunnyCat_____
Бедный ВаДо, все так ждал что кто то начнет набрасывать по поводу судейства, но так и не дождавшись сам выплеснул всю методичку с чистой совестью!
Все голы Динамо -  не честные
Все голы в ворота ДК -  честные 
Вадо не тот человек который будет врать !
Remark
Статья должна называться "Чемпионский старт 2.0"
tato88
Гра - клас!
пс Кожен, практично, матч дивуюсь, як можна було, такого гравця як Буяльський не брати до збірної стільки років...
Перець
Матч по інтризі вартий ліги чемпіонів, шахтар в цьому сезоні чемпіонство під великим сумнівом 
Summertime
Ярмоленко - с возвращением!  Я надеялся что он сорвётся с 99 и это произошло.   А пенальти все звёзды любят исполнять.  Так что - зачёт.  Интересно как это событие отметит Селезнёв.
FunnyCat_____
кстати, а кто и зачем додумался ставить матч на 17.00 в 35 градусную жару?
 или это уже околофутбол вов всю от ффу павелковского?
Remark
Даже если и были нарушения в этом матче, то они на тоненького, очень спорные и дискуссийные! Это и рядом не стоит с тем, когда судья показывает, что удар будет производится по свистку, все это видят, на расслабоне выстраивают стенку, воротник вообще к пошел к центру поля, и тут бац удар в пустые ворота и судья как ни в чем не было засчитывает гол! Вот такое может быть только с одной командой в чемпионате Украины.
BigDean
Молодці Динамо, цілком заслужено виграли