Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 серпня 2023, 07:13
5150
19

Оболонь – Динамо Київ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Призабуте столичне дербі

| Оновлено 09 серпня 2023, 07:13
5150
19
Оболонь – Динамо Київ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Динамо Київ

У п'ятницю, 4 серпня, у Києві на стадіоні «Оболонь-Арена» відбудеться матч другого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють київські «Оболонь» та «Динамо». Стартовий свисток рефері прозвучить о 17:00 за київським часом.

Оболонь


Київська «Оболонь» у новому сезоні нарешті повернулася до переліку команд-учасниць Прем'єр-ліги і цю подію дійсно варто відзначити, оскільки рідкісному колективу в наших реаліях удається вилетіти в нижчий дивізіон, пережити процес розформування, але потім відродитись під тим же брендом і зрештою повернутись назад до «еліти». Друге місце у Першій лізі за підсумками минулої кампанії дозволило завершити цей виснажливий процес, але потім настало літо й треба було щось вирішувати щодо формування більш вагомого кістяка.

І ось тут «пивовари» показали себе не з кращого боку в плані скаутингу, оскільки поки «Полісся» та «ЛНЗ» хапали статусних виконавців, «Оболонь» обмежувалася підписанням вільних агентів, нехай і з відомими іменами для УПЛ, але все-таки не такого статусу, як у колишніх суперників у Першій лізі. Виокремимо, можливо, досвідченого голкіпера Олександра Рибку та екс-захисників «Інгульця» Дмитра Нагієва й «Львова» Артема Вовкуна – вони хоч мають досвід виступів в УПЛ. Про Владислава Приймака та Ростислава Таранухи з «Карпат» також не забуваємо.

У результаті вся ця компанія під керівництвом Валерія Іващенка у першому турі боролась з одним із найбільш неприємних для суперництва колективів нашої країни – ковалівським «Колосом». Це була перша гра нового сезону і вона, на жаль, не потішила нас забитими м'ячами (0:0). Ба більше – «пивовари» дуже нервували, як здавалось за загальним планом, і в підсумку дебютним записом у протоколі арбітрів цього футбольного року стало попередження для Тараса Мороза – теж до певного ступеня подія. Сам футбол був досить посередньої якості, простіше кажучи – не вразили новачки. Але й не розчарували, треба визнати.

Динамо Київ


А ось київське «Динамо» вже з перших хвилин своєї зустрічі проти закарпатського «Минаю» було дуже близьким до того, щоб зіпсувати настрій своїм уболівальникам. «Біло-сині» пропустили швидкий гол через помилку юного Крістіана Біловара, але потім зуміли перевернути гру дублем Владислава Ваната й навіть підійти впритул до розгрому суперників (4:1). І все це вмістилося у перший матч Андрія Ярмоленка після повернення до українського футболу. Хоча чи не більше, аніж досвідченого форварда, обговорювали саме невдалі виступи молодого центрального захисника.


А що ще залишається робити Мірчі Луческу, окрім як йти на такий відвертий ризик? «Динамо» зайшло у сезон із травмою в Максима Дячука і тепер уже вилученням у Дениса Попова, остаточного рішення щодо терміну дискваліфікації за пряму червону картку якого ще ніхто не ухвалив. Як підсумок, Олександр Сирота в неоптимальних кондиціях та Крістіан Біловар – пара для центру оборони киян на найближчий час, із чим доведеться, мабуть, миритись уболівальникам.

У такій ситуації залишається лише знизати плечима, як «Динамо» примудрилося віддати молодого Артема Боля в оренду луганській «Зорі»? Враховуючи, що трансферну кампанію за рахунок підписання Ярмоленка як вільного агента й безліч гравців, що повернулись з оренд, можна вважати справді непоганою, четверта команда за підсумками минулого сезону все одно не посилилася настільки, щоб згодом витримати ще й темп осінньої частини єврокубків. А там ще грецький «Аріс» на шляху до кваліфікації Ліги Європи УЄФА незабаром, тож «Динамо» фактично з дверей входить до режиму турбулентності.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Оболонь» та «Динамо» раніше перетиналися 14 разів у рамках Прем'єр-ліги та Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «Динамо» – 11 проти однієї, за двох нічиїх. Команди востаннє грали між собою у листопаді 2011 року, коли на «Оболонь-Арені» гол Андрія Ярмоленка приніс перемогу «біло-синім».

Орієнтовні склади


«Оболонь»: Федорівський – Осман, Лук'янчук, Приймак, Фатєєв – Косовський, Черненко – Прокопенко, Слободян, Мединський – Краснопір.

«Динамо» Київ: Бущан – Дубінчак, Сирота, Біловар, Тимчик – Сидорчук, Шапаренко – Кабаєв, Буяльський, Ярмоленко – Ванат.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що гості здобудуть упевнену перемогу. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Динамо» Київ (-2) з коефіцієнтом 2.18.

4 серпня, п'ятниця

«Оболонь» – «Динамо» Київ
Київ, «Оболонь-Арена». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ОБОЛОНЬ – ДИНАМО КИЇВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка)
Прогноз Sport.ua – 0:3
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді
Теніс | 30 квітня 2024, 07:01 4
Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді

Свьонтек вибила Соррібес-Тормо, Даніель програла Соболенко, Коко вилетіла від Кіз

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій
Футбол | 30 квітня 2024, 06:30 99
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій

Команда Юрія Вернідуба входить до топ-3, значно відірвавшись від Дніпра-1

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FunnyCat_____
кстати готов поспорить, что всяк кротостая будет под микроскопом смотреть матч, чтобы найти хоть какой то спорный момент и попытаться отвлечь внимание от позавчерашнего позора в матче с Вересом 
Перець
Нащо ставити 2 тормоза в команду Сидорчука і Болівара (мабуть майбутній зять Суркіса) одні обрізки і паси назад
APL
Бущан — 24.Тымчик, 34.Сирота, 25.Дячук, 44.Дубинчак — 5.Сидорчук (К), 10.Шапаренко — 7.Ярмоленко, 29.Буяльский, 22.Кабаев — 11.Ванат.
🔱Avtoigor🔱
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FunnyCat_____
Удачи самому титулованному клубу Украины!
avk2307
Як на мене то краще в захисті : Дячук Сирота було б. 
Xvalenok03
Давно дерби не было в киеве.
Надо сказать спасибо оболони.
Злий Глобинець
Тут і до гадалки не ходи, і так зрозумілий "ісход" матчу. Два київські клуби, два хитрозроблені їх президенти... якось домовляться. Шуби, пиво... що ще для повного щастя треба
anatoly gaidai
Саутхенд - Олдхем Победа 2 коф 2.4. Англия. Подписывайтесь на телеграм канал Как обмануть букмекера. 
anatoly gaidai
Динамо за уши вытянули с Минаем. Оболонь +2 смотрится.