Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 липня 2023, 22:00
4477
4

Дебютант не підтримав своїх колег. ЛНЗ програв Чорноморцю

Команда із Черкаської області вперше зіграла в Українській Прем'єр-лізі

| Оновлено 30 липня 2023, 22:00
4477
4
Дебютант не підтримав своїх колег. ЛНЗ програв Чорноморцю
ФК «ЛНЗ»

ЛНЗ не зміг підтримати почин «Полісся» та «Оболоні», двох інших новачків УПЛ, які набрали очки у своїх перших матчах у «еліті». Однак, не можна не відзначити комбінаційний стиль підопічних Олександра Ковпака. «Чорноморець» провів поєдинок приблизно в тому ж ключі, що і більшість матчів минулого сезону: багато гри в пас, у тому числі вертикальний, і швидкі переходи з оборони в атаку.

У складах обох команд порівняно із заключними матчами минулого сезону відбулося чимало змін. Так, у стартовому складі ЛНЗ сьогодні вийшли п'ять новачків: Стасюк, Ковальов, Наумець, Прядун, Рибалка. Зі складу черкаської команди, який здобув право грати в УПЛ у перехідному матчі проти «Інгульця», у першому турі нового сезону в «основу» потрапили Самойленко, Лопирьонок, Норенков, Бойко, Хамелюк та Савін. Ще п'ять гравців, які брали участь у тому матчі, розпочали матч на лаві запасних: Копил, Насонов, Нич, Тарасенко та Шестаков. Там же залишилися новачки ЛНЗ Олійник та Пасіч.

У складі «Чорноморця» порівняно із заключними матчами минулого також відбулися серйозні зміни. Покинули команду Паст, Демченко, Політило, Авагімян і Алефіренко. З новачків цього сезону у стартовому складі з'явилися Білик, Бойчук, Шпорн і Самсон. У запасі залишилися Шевченко, Данилюк, Ситников та Грисьо.

Команди з перших хвилин матчу почали діяти у досить високому темпі. Відразу впав у вічі комбінаційний характер гри ЛНЗ. Підопічні Олександра Ковпака навіть удари від воріт розігрували через пас, а не простими виносами у район центру поля.

Перший момент у матчі створили одесити. Кузик протягнув м'яч центром майже до штрафного майданчика, відпасував праворуч на Самсона, але нігерійський нападник не був готовий до такого перебігу подій. Господарі відповіли на 17-й хвилині: Бойко після передачі з центру поля отримав м'яч біля штрафного майданчика, закрив його корпусом від Шпорна, наблизився до воріт і пробив – м'яч пролетів поряд із дальньою стійкою воріт.

ФК «ЛНЗ»

Команди продовжили обмінюватись небезпечними моментами. На 22-й хвилині Самсон у штрафному майданчику пройшов чотирьох суперників, прокинув м'яч на Шпорна, а той пробив поряд зі штангою. Через дві хвилини Бойко передачею низом приблизно на 30-40 метрів знайшов Прядуна, той відпасував ліворуч на Савіна, але Антон із меж штрафного майданчика пробив вище воріт. На 27-й хвилині Путря спробував пробити зльоту приблизно з лінії штрафного майданчика. Удар вийшов не дуже вдалим, м'яч, стрибаючи, повільно полетів у бік воріт. Самсон із меж воротарського майданчика намагався переграти Самойленка, але голкіпер продемонстрував відмінну реакцію та врятував свою команду. На 32-й хвилині класно зіграв Савін. Він на лівому фланзі прийняв передачу від партнера, змістився до центру та сильно пробив – м'яч просвистів над поперечиною.

За шість хвилин до кінця першого тайму «Чорноморець» відкрив рахунок. Бойчук виграв у Наумця боротьбу за позицію та замкнув навісну передачу на дальню штангу від Кузика. Кінець тайму пройшов за переваги «Чорноморця». Склалося враження, що пропущений гол став сильним ударом для гравців ЛНЗ.

ФК «ЛНЗ»

У другій половині зустрічі одеська команда продовжила володіти перевагою. Періодами вона була доволі відчутною. ЛНЗ намагався змінити хід зустрічі, але підопічні Романа Григорчука впевнено діяли в обороні. Гольових моментів команди створили мало. В одному з них «Чорноморець» збільшив перевагу в рахунку. На 65-й хвилині Бойчук із лівого флангу увійшов до штрафного майданчика та закинув м'яч у центр на Шпорна – словенський легіонер точно пробив головою.

Одесити впевнено довели матч до перемоги. Черкаська команда залишила приємне враження та гідно представила свій регіон в УПЛ. Раніше жодна команда з Черкаської області не забиралася так високо в ієрархії ліг чемпіонату України.

Українська Прем'єр-ліга. 1 тур.

«ЛНЗ» - «Чорноморець» - 0:2

Бойчук (39), Шпорн (65).

Савін (37), Хамелюк (49), Копил (87) - Гучек (29), Шпорн (53), Васильєв (72).

«ЛНЗ»: Самойленко, Бойко, Ковальов, Лопирьонок, Наумець (Шестаков, 46), Норенков, Прядун, Рибалка (Олійник, 82), Савін (Пасіч, 64), Стасюк, Хамелюк (Копил, 69).

«Чорноморець»: Білик, Єрмаков, Салюк, Путря, Брагару, Васильєв, Гучек (Штогрін, 62), Кузик, Шпорн, Самсон (Хадіда, 83), Бойчук.

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

«Центральний стадіон» (Черкаси).

Наші оцінки:

«ЛНЗ» (заміни): Шестаков - 6.5, Пасіч - 6.0, Олійник - 6.0.

«Чорноморець» (заміни): Штогрін - 6.0, Хадіда - 6.0.

ЛНЗ – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

65’
ГОЛ ! М'яч забив Йон Шпорн (Чорноморець).
38’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан Бойчук (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіон уже відомий, Жирона вийшла до ЛЧ. Таблиця Ла Ліги після 34-го туру
Футбол | 06 травня 2024, 15:55 0
Чемпіон уже відомий, Жирона вийшла до ЛЧ. Таблиця Ла Ліги після 34-го туру

«Реал» Мадрид достроково виграв титул, Довбик, Циганков та компанія обіграли «Барселону»

Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас
Футбол | 06 травня 2024, 16:46 42
Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас

Команда Юрія Максимова перемогла вперше за останні п'ять матчів

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
CheMP
так держать!
Віталій Ткачук
Я колись написав що ЛНЗ буде боротися за виживання в УПЛ, то так люто мінусували, ніби вони можуть ЛЧ виграти. Бачите як воно).