Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 липня 2023, 15:00
2645
1

ЛНЗ – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Третій новачок проти колективу, який був близьким до вильоту

| Оновлено 30 липня 2023, 15:00
2645
1
ЛНЗ – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Чорноморець Одеса

У неділю, 30 липня, у Черкасах на стадіоні «Центральний» відбудеться матч першого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють черкаський «ЛНЗ» та одеський «Чорноморець». Стартовий свисток рефері Анастасії Романюк із Івано-Франківська прозвучить о 15:00 за київським часом.

ЛНЗ


За підсумками минулого розіграшу Першої ліги черкаський «ЛНЗ» так і не зміг належним чином поборотися за пряму путівку до «елітного» дивізіону проти житомирського «Полісся» та київської «Оболоні». Проте третій рядок від колективу Олександра Ковпака все ж нікуди не подівся, а за підсумками перехідних матчів проти петрівського «Інгульця» кількість колективів із центральної частини України в УПЛ не зменшилася. Звісно, на користь представників Черкас.

Потім настав досить складний для будь-якої української команди зразка воєнних років період року – літнє трансферне вікно, за час якого залучити виконавців високого рівня навіть нашої футбольної школи не жоден колектив виявляється здатним, а тим паче нині захмарною забаганкою виглядають легіонери. «ЛНЗ» вирішив зупинитися на «патріотичному» векторі і, здається, не помилився.

Клуб із Черкащини не пішов стопами «Оболоні», учасно схаменувшись домовлятись із новачками, поки інші клуби не встигли підвести голову. А коли пішли перші анонси трансферів, то українська футбольна громадськість навіть трохи здивувалася – не кожен старожил «елітного» дивізіону може залучити до свого проекту такі гучні для нашого ринку імена, як Денис Олійник, Євген Банада, Геннадій Пасіч чи Сергій Рибалка. Причому подивіться на клуби, із яких переходили ці футболісти – «Ворскла», «Кривбас», «Верес» та «Олександрія» – далеко не останні колективи в нашій країні.

І це ми ще не беремо до уваги «врятованих» від вильоту гравців «Львова» Назарія Муравського, «Інгульця» Максима Ковальова, «Металіста» Владислава Наумця та Максима Прядуна. За останнього навіть заплатили 150 тис. євро, що вже має виглядає непогано. Та й воротар Герман Пеньков із «Миная» також зайвим не буде. Загалом, із урахуванням відходу вікових виконавців, команда у Ковпака зібралася дуже амбітна, і якщо «Полісся» до виконання свого плану вже приступило, то «ЛНЗ» тільки має зробити перший крок.

Чорноморець


Повернення Романа Григорчука на керівну посаду в одеському «Чорноморці» перед Новим роком-2022 було чи не найкращим подарунком, який могли б собі побажати справжні вболівальники «моряків». Однак початок повномасштабної агресії зламав безліч планів, у тому числі – повернення «Чорноморця» на більш-менш стабільний рівень. Як результат, половину минулого футбольного року команда намагалася зрозуміти, чого взагалі від неї хоче досвідчений український наставник.

Але в другому колі одесити заграли в такий футбол, що їхнє підсумкове десяте місце в турнірній таблиці і всього чотири очки від зони вильоту виглядали швидше глузуванням із здорового глузду. «Чорноморець» тоді справді вразив, але потім розпочалося горезвісне трансферне вікно, за підсумками якого до комплектації клубу з Одеси все одно виникають певні питання.

Удалось забрати зі «Львова» Максима Грисьо та Олега Білика з «Інгульця» – це великий плюс. Прийшов також і Олексій Шевченко із «Шахтаря» – а це взагалі супернадбання у контексті відходу Євгена Паста до «Вереса». У атаці також з'явився Богдан Бойчук із «Металіста», а словенець Йон Шпорн, бразилець Вандерсон та нігерієць Самсон Ієде взагалі стали рідкісними легіонерами на нашому сучасному трансферному ринку.

Усе це підштовхує до думки, що «Чорноморець» дуже не хоче повторення сценарію минулого сезону. І добре в цьому контексті, що Зіґі Бадібангу таки вдалося втримати в Україні. Втрата Данила Алефіренка в атаці точно позначиться на грі команди, тому що слідом із ним пішов у «Металіст 1925» Дмитро Юсов, тому на позиції центрального нападника знову доведеться шукати відповідний варіант. «Хибна дев'ятка» Гай Хадіда – така собі опція, як показав досвід минулого сезону.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «ЛНЗ» та «Чорноморця» раніше перетиналися один раз у товариській грі. Команди зіграли на початку цього місяця внічию без голів (0:0).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 39-річна Анастасія Романюк з Івано-Франківська, яка має вже 13 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Дмитро Оганесян та Олександр Жуков, а резервним арбітром відпрацює Денис Рєзніков. На матчі буде відсутня система VAR. Романюк має досвід проведення матчів за участю «Чорноморця» – 3 перемоги, тоді як з «ЛНЗ» вона не перетиналась.

Орієнтовні склади


«ЛНЗ»: Пеньков – Норенков, Тарасенко, Ковальов, Насонов – Рибалка – Олійник, Копіл, Банада, Наумець – Прядун.

«Чорноморець»: Шевченко – Брагару, Єрмаков, Салюк, Путря – Кузик, Васильєв, Хадіда – Штогрін, Ієде, Бадібанга.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що команди розпочнуть сезон з обопільної втрати очок. Нашою ставкою буде позиція – Нічия із коефіцієнтом 3.40.

30 липня, неділя

«ЛНЗ» – «Чорноморець»
Черкаси, «Центральний». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ЛНЗ – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Динамо – Колос – 5:0. Потужний другий тайм від киян. Відео голів та огляд
Футбол | 05 травня 2024, 17:58 1
Динамо – Колос – 5:0. Потужний другий тайм від киян. Відео голів та огляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу 27-го туру УПЛ

«Дурна заява». Сабо прокоментував можливу відставку Максимова з Дніпра-1
Футбол | 06 травня 2024, 11:21 1
«Дурна заява». Сабо прокоментував можливу відставку Максимова з Дніпра-1

Колишній головний тренер збірної України не вважає вчинок коуча розумним

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Дмитрий Вердыш
Дякую за анонс.