Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 липня 2023, 10:07
9014
72

Чемпіонський старт. Шахтар відкрив сезон перемогою над Металістом 1925

Команда Патріка ван Леувена мала шалену перевагу за статистикою над суперниками

| Оновлено 30 липня 2023, 10:07
9014
72
Чемпіонський старт. Шахтар відкрив сезон перемогою над Металістом 1925
ФК Шахтар Донецьк

Якщо початок нового сезону української Прем’єр-ліги випадає на будній день, то певна кількість уболівальників із цілком зрозумілих причин може випустити з поля власної уваги події стартових матчів. Проте під час календарних вихідних для цього підстав було все ж таки трохи менше, а участь у обох матчах суботи провідних команд нашої країни лише підживлювала глядацьку увагу.

І якщо луганська «Зоря» увійшла в новий футбольний рік із поразки від львівського «Руха» (1:2), то донецькому «Шахтарю» тільки згодом потрібно було розпочинати гостьовий матч проти харківського «Металіста 1925». Знову гра в Києві, знову зустрічаються «жовто-сині» та «помаранчево-чорні» в рамках першого туру, проте цього разу навіть саме місце надавало грі додаткового антуражу. Арена «Лівий Берег» дебютувала в рамках «елітної» першості, і тепер ми доволі часто будемо її бачити завдяки господарюванню тут колективу Едмара.

Від самого початку протистояння «Шахтар» намагався дати нам зрозуміти, що не має наміру залишати суперникам жодних шансів зачепитись за контроль м’яча. Саме таку гру й намагається поставити «Металісту 1925» нинішній тренерський штаб, тож автоматично в господарів виникали проблеми. А далі вже була справа майстерності гравців «гірників», а особливо Олександра Зубкова, який, як здавалось, уже в першому турі хоче поставити абсолютний рекорд УПЛ за кількістю спроб завдати удару по чужих воротах.

Нападник «Шахтаря» гатив за будь-якої нагоди, тож Мозіль постійно перебував у русі, хоча й не можна стверджувати напевно, що для голкіпера це явище становить якусь проблему. У будь-якому випадку, зі своїм завданням воротар харків’ян у цій грі впорався на більш ніж 100%, тоді як партнери по захисту відверто підставили. На 31 хвилині дебютант основного складу «Шахтаря» Кащук виконав подачу кутового з лівого флангу на дальню стійку, де з гравців чомусь перебував тільки Микола Матвієнко.

Колектив Патріка ван Леувена таким чином зумів перетворити вражаючі кількісні показники переваги за статистикою на реальну для себе користь, після чого потрібно було щось робити зі спробами суперників атакувати у відповідь. А вони були ще до забитого голу, зокрема Різнику довелось витягувати з-під поперечини удар головою від Курила, тоді як Юсов під завісу першого тайму лише дивом пробачив «гірників» за помилку Матвієнка на м’ячі перед власним штрафним.

Сигнали для тренерського штабу гостей були не найбільш приємні, тож «Шахтар» спробував закріпити власну перевагу за рахунком уже після відновлення гри. І зробив це напрочуд удало, бо на 47 хвилині Криськів перед воротарським розібрався зі скиданням п’ятою на Траоре, а той зумів силою удару подолати блок захисника.

Своєчасність цього голу для команди ван Леувена було важко переоцінити, оскільки менш ніж за 10 хвилин «Шахтар» пропустив. Це була ледь не перша вдала подача з лівого флангу від Бичека за всю гру, яку на дальньому куті воротарського скинув на порожні ворота для Юсова Русин. Намагання захисту донеччан апелювати до арбітра з приводу можливого офсайду виглядали такою собі спробою виправдання власної недбалості.

Але ж перевага за грою так нікуди й не поділась! Безліч моментів створили гості в подальшому за ходом гри, а один тільки Зубков своїми ударами настільки змучив воротаря Мозіля, що той уже на кожний наступний відповідав щирою посмішкою. У цій доволі дружній атмосфері команди провели весь час до фінального свистка, який відзначився дебютними появами Невертона, Кастілло та Маркіньйоса, а також травмою Бондаря, яка виглядала дуже тривожно.

Наступними вихідними харківський «Металіст 1925» зіграє в гостях у «Олександрії», а донецький «Шахтар» посеред тижня гостюватиме у рівненського «Вереса».

Наші оцінки:

«Металіст 1925» (заміни): А. Ткачук – 6,0, Абдуллаєв – 6,0, Арі – 6,0.

«Шахтар» (заміни): Невертон – 6,0, Келсі – 6,0, Педріньйо – б/о, Кастілло – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Металіст 1925» – «Шахтар» - 1:2

Юсов, 56 – Матвієнко, 31, Траоре, 47

А. Ткачук, 71, Безуглий, 90, Русин, 90+3 – Бондаренко, 27, Траоре, 63

«Металіст 1925»: Мозіль – Безуглий, Курило, Ткачук, Жичиков – Бичек (Арі, 62), Вачіберадзе, Кравченко (А. Ткачук, 24) – Юсов, Сидоров (Абдуллаєв, 59), Русин.

«Шахтар»: Різник – Топалов (Педріньйо, 79), Матвієнко, Бондар, Гочолеішвілі – Кащук (Невертон, 73), Зубков, Бондаренко, Криськів – Траоре (Келсі, 72), Сікан (Кастілло, 87).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 8 (4) – 23 (10)
Кутові: 3 – 17
Офсайди: 0 – 0.

МЕТАЛІСТ 1925 - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Події матчу

56’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Юсов (Металіст 1925).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Матвієнко (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 72
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mist76
Полісся теж свій матч виграло, це теж чемпіонський старт?
Chicco2
Я вже не дивую цим невігласам. Ще перший тур не пройшов, а вже Шахтар - чемпіон! А якщо не стане чемпіоном? Що тоді намалює цей писака? 
8number
Такий старт, що ледь пук не вийшов 😀
Viktor Shuper
на тоненького дуже перемогли. залетів би якийсь шальний м'яч і вже нічия. таке, заголовок смішний
Remark
Судя по заголовку названия статьи "Чемпионский старт" автор этой публикации уже уверен в завоевании золотых медалей Шахтером в этом году. А зря...
Хотя, возможно, автор имел ввиду счет 2-1 чемпионским. ХЗ... Тогда что говорить о счете 7-1, к примеру, - это инопланетный старт? )))
avk2307
И правда "чемпионский старт" . я думаю после такой игры Барселону Реал даже и не надо смотреть... Мы же сегодня увидели это...
Ну а если серьёзно, то старт такой же как и в прошлом году , даже с той же командой.
Первые туры все будут такие , победа в один мяч или ничья.(думаю с Вересом будет)
Дальше интереснее будет, наберут ли к сентябрю
Владислав Антонов
Нормально. Команда ще сирувата, але на старті сезону усі такі. Новачки адаптуються, повернуться в основу Судаков, Степаненко і Конопля, і будуть більш яскраві перемоги.
AK.228
У Зубкова якась принциповість була спортивна до Мозіля)
Galex
1925  як  прапор  революції.
22 березня  1918 року ЦР в Києві затвердила державний прапор УНР –
жовто-синє полотнище.   Таке розташування кольорів було прийнято за
наполяганням М.Грушевського, прихильника німецької геральдики (згідно з
якою на прапорі зверху розташовували колір гербової фігури, а знизу –
колір поля).
Алексей
Что будет делать Заря в лиге Европе не знаю , как и Шахтёр в ЛЧ 
APL
А по грі, так Шахтар на голову вище, сам здивувався, але суддівство сьогодні на високому рівні, як би завжди так судили. Різника хочу виділити, те як він швидко вводить м'яч і розвиває цим швидкі атаки на відміну від тормоза Трубіна 
Gargantua
распиареный Сидоров кроме того, что привез первый гол в свои ворота, ничем не запомнился
Весняна Сова
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр
В слабой форме шахтер .мельтешат .играют без тактики .на авось.впечатление что до сих.пор иренер Йовичевич .а заря это провал .Рух кажется баварией в сравнении с ними 
😸
Форма в кротовні наче їх вмокнули у болото і одні номерні знаки світяться ))
bolelschik
Посмотрел последние 15 минут и пожалел - играли две дворовые команды
😸
Кроти вже по зеленіли? рижий вже не тренді
Александр
Первыми будут Динамо .Полесье вторыми.Шахтер бронза 
avk2307
Обзор игры кстати не плохой. А главное показали жену Бондаря, это и было самое важное