Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 липня 2023, 16:50
2426
12

Металіст 1925 – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Другий рік поспіль донецький та харківський клуби відкривають сезон очним протистоянням

| Оновлено 29 липня 2023, 16:50
2426
12
Металіст 1925 – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Рідко таке зустрічається, коли ті самі команди грають у першому турі нового чемпіонату країни два роки поспіль. Але саме це трапилося з харківським «Металістом 1925» та донецьким «Шахтарем». Ось тільки у 2022 році, коли номінальними господарями поля були гірники, поєдинок проходив у Києві на НСК «Олімпійський», а найближчої суботи суперники зіграють на стадіоні «Лівий берег» Бориспільського району Київської області.

Металіст 1925

Харків'яни втретє стартують в Українській Прем'єр-Лізі. У дебютному сезоні 2021-2022 років, який не був дограний до кінця через російську агресію, «Металіст 1925» посів 10 місце, а на початку літа цього року фінішував на 12 місці, з великими труднощами уникнувши перехідних матчів з представниками першої ліги.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Підготовку до нового чемпіонату України підопічні Едмара розпочали 26 червня на базі у селищі Щасливе Київської області і провели п'ять контрольних матчів. Клуб другої ліги «Чайка» вони обіграли з рахунком 2:0 (голи забили Бичек та Дмитренко), також перемогли аматорів зі Львівської області команду «Мостиска» 4:0 (два рази відзначився Абдуллаєв, по одному голу забили Кравченко та Островський) і завдали поразки першоліговому «Агробізнесу» 1:0 (автором голу став Дмитренко). А ось двом клубам УПЛ харків'яни програли – «Вересу» 0:1 і «Руху» 0:2.

Щодо змін у складі, то команду залишили захисник Михайло Шершень і нападник Віталій Пономар. А на їхнє місце прийшли – гравець оборони Вадим Червак, останнім клубом якого було «Полісся», бразильський вінгер Арі Моура та два форварди: Дмитро Юсов із «Чорноморця» і Олексій Сидоров, який виступав раніше за запорізький «Металург».

Шахтар

Чинні чемпіони країни футболісти донецького «Шахтаря» новий сезон розпочинають під керівництвом нового наставника. Замість Ігоря Йовічевіча, який привів команду до золотих медалей, посаду головного тренера обійняв Патрік ван Леувен. Він, до речі, у сезоні 2022-2023 років теж потрапив до трійки призерів Української Прем'єр-Ліги, але разом із «Зорею». Тепер керівництво «Шахтаря» чекає від нідерландського фахівця не лише повторення досягнення, а й більш якісної гри, яка також допоможе успішніше виступити й у Лізі чемпіонів.

Але поки що про це говорити зарано, оскільки контрольні матчі «Шахтаря» у нинішньому міжсезонні, м'яко кажучи, не вразили. Чого тільки варті поразки від грецького клубу «АЕК» 0:5 та нідерландського «Аякса» 0:3. Щоправда, були ще два матчі з командами з Нідерландів, у яких гірники виглядали значно краще. З «АЗ Алкмаар» вони зіграли внічию 3:3 (голи забили Зубков, Бондар та Келсі), а у «Утрехта» виграли 4:2 (тут ворота суперників вразили Траоре, В'юнник, Судаков та Ракицький). Цікаво, що у переможному матчі наставник гірників задіяв усіх 27 футболістів, які були у його розпорядженні.

І трохи про зміни серед гравців «Шахтаря», порівняно з минулим сезоном. Завершив кар'єру футболіста досвідчений воротар Андрій Пятов, котрий перейшов на тренерську роботу. Не буде також у складі Богдана Михайліченка, Тейлора та Джурасека. З новачків відзначимо бразильського захисника Педріньйо і його співвітчизника крайнього півзахисника Невертона.

І ще. У стартовому матчі нового чемпіонату не зможуть взяти участь через дискваліфікацію Анатолій Трубін, Ярослав Ракицький, Віктор Корнієнко та Єгор Назарина. Усі вони взяли участь у масовій бійці в поєдинку 29-го туру минулого сезону з «Дніпром-1» й отримали різні терміни покарання.

Статистика матчів

«Металіст 1925» та «Шахтар» зіграли один з одним в українській Прем'єр-Лізі 3 матчі. Дві перемоги у гірників 2:0 та 7:0 (у другому колі минулого сезону). А ось стартовий матч попереднього чемпіонату країни завершився внічию 0:0. Як бачимо, харків'яни ще не забили у ворота суперників жодного м'яча.

Орієнтовні склади:

«Металіст 1925»: Мозіль, Жичиков, Є.Ткачук, Курило, Безуглий, Мартинюк, Русин, Вачіберадзе, Дмитренко, Бичек, Сидоров

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Бондар, Матвієнко, Топалов, Степаненко, Бондаренко, Криськів, Судаков, Зубков, Траоре

Прогноз на протистояння:

Враховуючи нестабільність обох команд у контрольних матчах, навряд чи варто очікувати великої кількості голів у цьому поєдинку. Швидше за все, «Шахтар» переможе з мінімальною перевагою 1:0.

29 липня, субота

«Металіст 1925» – «Шахтар»
Київська область. Урочище «Млиново». Стадіон «Лівий берег». 17:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТВ
МЕТАЛІСТ 1925 ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua – 0:1
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 149
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини
Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 9
Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BigDean
Скоріш за все розгром на користь Шахтаря
Злий Глобинець
Ну. з таким суперником чемпіон по ідеї не повинен мати якихось проблем і складнощів. Це на перший погляд. Однак є нюанси! Трубін (а це, образно кажучи, пів-команди) дискваліфікований. І якщо дискваліфікованих польових гравців є ким повноцінно замінити, то Анатолія - нема ким. На зборах і Різник, і Твардовський наочно показали, що вони з Анатолієм "і поряд не стоять". Крім того, тренерський фактор. Ван Леувен ще тільки "притирається" до існуючого складу і може "начудити" як зі стартовим, так і з замінами.
Сподіваюсь, що все буде добре, і Шахтар переможе в першому матчі сезону. Мій прогноз 1-2.
apepa
У Габелка дисквалификация. Ау редакция!
Summertime
Прогноз такой, что будет  воздушная тревога на 75%.    У нас уже воет  
 .Играли бы в Ужгороде, что ли...
FunnyCat_____
интересно, снова спектакль будет?
Guru
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Міш Міш
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил