Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Фехтування
| Оновлено 03 сiчня 2024, 15:04
2333
22

Ольга ХАРЛАН: «Міжнародна федерація вбиває всіх»

Українка пояснила ситуацію з її дискваліфікацією на ЧС

| Оновлено 03 сiчня 2024, 15:04
2333
22
Ольга ХАРЛАН: «Міжнародна федерація вбиває всіх»
Getty Images/Global Images Ukraine. Ольга Харлан

Українська шаблістка Ольга Харлан відновила хронологію всіх подій, які призвели до її дискваліфікації на чемпіонаті світу з фехтування, коли вона відмовилася потискати руку нібито нейтральній суперниці Анні Смірновій.

«Я запропонувала їй віддати честь клинком, але вона цього не захотіла, і суддя разом із кимось із дирекції турніру велів мені піти. Я вже розігрілася до наступного матчу і була на збройовому контролі в переговорній, коли мене викликали. Директор турніру і суддя сказали, що мені дадуть чорну картку.

Ми всі – Ольга Харлан
Читайте також:
Ми всі – Ольга Харлан

Це не було рішенням рефері. Я так не думаю, цього не сталося під час бою. Суддя був дуже засмучений. Це дуже жорстоко і по відношенню до нього, це дуже жорстоко по відношенню до всіх. Ця федерація вбиває всіх, навіть суддів. Він не присуджував мені чорну картку на помості, просто відпустив готуватися до наступного бою. Рефері плакав, коли його змусили дати мені чорну картку. Наша федерація протестує, тому що FIE змінили рішення судді».

Усі ці місяці в нас не було новин, чи зможемо ми брати участь у змаганнях, чи ні, а це змагання необхідне для Олімпіади. Мені не терпілося почати турнір, я була щаслива, але водночас я почала відчувати сильний тиск. Це було дуже складно. Я вирішила, що не буду брати участь у змаганнях, тому що росія - терористична держава, але потім сказала собі, що в мене немає вибору. Наші військові повинні захищати нас, і вони стикаються з ворогами віч-на-віч, а це мій ворог, це моя війна», – заявила Ольга Харлан.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олексій Коваль
Тримайся, Олю, вся Україна за тебе
ALKOSruLKA
Оля, ти - наша гордість! А медальок ти ще завоюєш достатньо! Дякую за позицію!
fedd1979
Президент Міжнародної федерації фехтування - підсанкційний росіянин Усманов. Совпадєніє? Не думаю... Просто дивно, що відбувається у світі. Але це зайвий раз доводить, що нікому ми не потрібні з нашою війною. І то дивно, що нам ще якось допомагають. Цю проблему можна було вирішити одним махом: представникам 10-15 федерацій гуртом заявити, що битися далі не збираємося і такому керівництву виражаємо протест. Все, чемпіонат зірваний. Назавтра турнір би відновився з Харлан, а післязавтра - новий конгрес федерації і нове керівництво. Все. Але кому воно тре? Мню, що їх би й взагалі могли б від спорту не відсторонити, якби суперники по плей-оф на ЧС по футболу не відмовилися грати
Andrey_1992
ох я дивлюсь купа ботів понабігала, буквально за хвилин 10 фура дизлайків, добре працює прокацапська ботоферма
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Міш Міш
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SolidQ
Кто-нибудь знает как Израильские фехтовальщики завершают бой с Арабскими?