Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 27 липня 2023, 23:16
17486
38

Камбек в Тихи. Ворскла у компенсований час вирвала перемогу у Діли

Усі голи команди забили у другому таймі

| Оновлено 27 липня 2023, 23:16
17486
38
Камбек в Тихи. Ворскла у компенсований час вирвала перемогу у Діли
ФК Ворскла

Літнє футбольне міжсезоння є доволі цікавим періодом року, коли вболівальники начебто й не дуже залучені до постійного перебування в руслі подій, проте все одно не забувають відслідковувати всі новини довкола власних улюблених команд. А коли цим колективам ще й доводиться розпочинати футбольний рік раніше за інших суперників за внутрішньою першістю, то й робота на цьому фронті починається значно раніше.

Звітній тиждень обіцяє стати справжнім випробуванням для наших поціновувачів великої гри, оскільки спочатку ми вболівали за «Дніпро-1» у матчі другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА, але в підсумку отримали тільки розчарування у вигляді поразки від грецького «Панатінаїкоса». А вже згодом до бою долучилась полтавська «Ворскла», якій цього року випала нагода торувати собі шлях до основного раунду Ліги конференцій.

Першими суперниками колективу Віктора Скрипника стала грузинська «Діла» – дуже цікавий колектив із міста Горі, безпосередньо пов’язаний з Україною через одразу кількох гравців основного складу та головного тренера Андрія Демченка, який посів підсумкову третю сходинку попереднього розіграшу Ліги Еровнулі. І саме тут приховувалась найбільша загроза від суперників – вони не тільки встигли зіграти пару невдалих матчів за Суперкубок Грузії та стартувати у відборі до єврокубків, а й мали за плечима сезон у повному розпалі.

«Ворсклі» від того точно не було легше, оскільки наш чемпіонат ще взагалі не стартував, тож і очікувати на диво від «зелено-білих» не доводилось. І справді, початок гри в підсумку виявився доволі важким. Суперники легко знаходили простір на флангах, після чого робили передачі на загострення, а там уже трохи щастило полтавцям. Той-таки українець Ковталюк отримав непоганий момент перед воротами Ісенка посеред першого тайму, але голкіпер вчасно кинувся блокувати удар у ноги супернику.

Єдиним позитивним сигналом у той момент була реакція «Ворскли» – миттєва контратака розгорнулась через правий фланг, а на її завершення Кане з меж штрафного з гострого кута поцілив у ближню стійку. «Діла», вочевидь, тоді перелякалась настільки, що подібних прогалин у захисті грузинського колективу ми не бачили більше ледь не до самого фінального свистку. Що ж до української команди, то все було дуже неоднозначно в питанні втримання атакувального темпу, тож перший тайм вийшов «сухим».

У другій половині ми сподівались побачити якісно інший футбол, проте не від суперників. На 57 хвилині лівий фланг захисту команди Скрипника дав Жеану Віктору виконати простріл на Миколу Ковталюка, а той засмутив колектив із Батьківщини. Це було дійсно поганою новиною, оскільки подальших спроб полтавців хоча б дійти до чужих воріт довелось чекати дуже довго.

Фактично, аж до завершальної чверті ігрової години «Ворскла» майже не наближалась до чужого штрафного. Але у вирішальний момент крига скресла. Спочатку Степанюк на 73 хвилині якісною боротьбою дав змогу Юрченку запустити передачу на хід Феліпе до правого флангу штрафного, де бразилець майстерно підсік м’яч повз воротаря в дальній кут. На цьому грузинський колектив удалось притиснути до чужих воріт, підсумком чого став ключовий момент гри.

Аж на 90+3 хвилині чергова спроба завантажити м’яч до чужого штрафного з правого флангу від Феліпе призвела до вдалого для Кане відскоку від голкіпера на протилежний бік чужих володінь, де малієць у два дотики розібрався з видовищним ударом у праву дев’ятку чужих воріт. У підсумку – перемога, до якої за ходом гри українська команда навряд чи помітно наближалась.

Грузинська «Діла» та полтавська «Ворскла» зіграють матч-відповідь 3 серпня.

Ліга конференцій. 2-й кваліфікаціонний раунд. Перший матч.

«Ворскла» – «Діла» – 2:1

Феліпе (73), Кане (90+3) – Ковталюк (57)

Чеснаков (34), Феліпе (39), Павлюк (90+5) – Тевзадзе (56), Ковталюк (90+5)

«Ворскла»: Ісенко, Крупський, Де Сантана (Хрипчук, 83), Чеснаков, Пердута, Кане, Юрченко (Нестеренко, 74), Павлюк, Феліпе, Челядін (Скляр, 74), Степанюк

«Діла»: Кучеренко, Вандерсон, Тевзадзе, Дзоценидзе, Читеїшвілі, Парулава (Сардалішвілі, 69), Сантос, Жеан Віктор (Андронікашвілі, 69), Гейл (Мзвакалі, 74), Ковталюк, Гоміс

Арбітр: Нікола Попов (Болгарія)

«Tychy City Stadium» (Тихи, Польща)

ВОРСКЛА – ДІЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +3
ГОЛ ! М'яч забив Ібрахім Кане (Ворскла).
73’
ГОЛ ! М'яч забив Феліпе (Ворскла).
57’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Ковталюк (Діла).
Оцініть матеріал
(82)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 38
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Задачу мінімум виконали, питань багато до гри та підготовки. Але перші бали в таблицю коефіціентів УЄФА Ворскла для України заробила.
З Перемогою Ворсклу!!!
Sunrise
Гуд! Дуже добре що дотиснули. Шкода що годину дрiмали, але може ще не вiдiйшли вiд сборiв. Банально, але це правда.
Кожна перемога зараз важлива для нас, незважаючи хто суперник. 
Вiдчуття, трансляцiя, коментатори - все нагадало чомусь 90-тi I я дуже радiв, як тодi) 
Злий Глобинець
З перемогою! Півсправи зроблено, тепер через тиждень треба повторити результат. Для Ворскли це перша офіційна гра, тому команда має лише додавати і виходити на пік форми вже до наступних матчів кваліфікації.
Гол Кане - шедевр!
FunnyCat_____
гол Кане конечно красота, удачи в ответке 
VARioR
Перша перемога і перші бали в новому сезоні є. В Грузії буде нелегко, але потрібно проходити далі. Кіпріоти теж зіграли 2:1. Ну і Кане, звичайно, молодчага.
Andrey_1992
словаки також виграли 2-1 у грузинів, тому сподіваюсь, що Ворскла тільки додасть і пройде в наступний раунд
Mr Voevudskiy
Вот и доказательство, зачем же наши берут ноунейм-легионеров. Они берут и вывозят)
Viktor Shuper
хоч хтось вірив у таке після першого тайму? 
дуже приємна несподіванка, як на мене
Yura Юрий
Филипе хорош, при таких  габаритах оч техничный и быстрый
bonv
Респект Ворсклі!
Умник
Молодцы.
RomeoBoss
Я вже був у розпочі після 0:1,але
наши Бразильці зуміли надати радисти в цей сумний час!
Молодці хлопці! Скарбничка коєф-
фіцієнтів ФІФА поповнилась!
Д О Б Р Е !Це для ЗСУ теж!
apepa
Ворскла молодец порадовала! Желаю им пробицца в следующий раунд!
andre_lui
Чуйченко спрогнозировал правильный счет!
Swed
57,41%  (аж 62 человека!)  угадали про минимальную победу  Ворсклы.
apepa
Кане когда завалили на газон после забитого победного мяча прическу там не испортили? А то он на нее 100 баксов потратил. А это деньги между прочим!
Iigor6583
Старання було, а майстерність, техніка підводила при передачах. Неточноті, обрізки нервували. Добре що організація гри в "Діли" шкутильгала, а то було б непереливки?  Щоб пройти дальше, потрібно гризти граніт футбольної техніки і думки.
u6464u
по грі , дві рівні команди .
Summertime
Победуны динамов и шахтарей любят такие клатчи.  Ходят-бродят, а потом  догоняют трамвай.   Иногда вырывают в свою пользу.