Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 27 липня 2023, 20:30
11968
11

Ворскла – Діла. Прогноз і анонс на матч Ліги конференцій

Команда Віктора Скрипника розпочинає новий сезон у Польщі

| Оновлено 27 липня 2023, 20:30
11968
11
Ворскла – Діла. Прогноз і анонс на матч Ліги конференцій

Свій перший офіційний матч у новому клубного сезоні «Ворскла» проведе в єврокубках. У четвер, 27 липня команда Віктора Скрипника в польському місті Тихи проведе формально домашній поєдинок другого раунду кваліфікації Ліги конференцій проти грузинської «Діли». Стартовий свисток болгарського Рефері Ніколи Попова пролунає о 20:30 за Києвом.

Переможець у цій парі в третьому раунді кваліфікації зіграє з найсильнішим у протистоянні між кіпрським АПОЕЛом і сербською «Войводіною».

Ворскла

Перед стартом минулого сезону від «Ворскли» чекали дуже багато чого, навіть боротьби за медалі в УПЛ. Під такі завдання був запрошений один із найкращих вітчизняних тренерів – Віктор Скрипник. Однак виправдати очікування у «Ворскли» не вдавалося. Полтавчани жахливо дебютували (лише 1 очко в 4 стартових матчах), і довгий час бовталися в нижній частині турнірної таблиці.

По ходу сезону на «Ворсклу» чекало суттєве скорочення бюджету, і тоді здавалося, що єврокубкові амбіції доведеться відкласти до більш вдалих часів. Однак, всупереч логіці, у весняній частині сезону команда Скрипника додала, і буквально на фінішній стрічці вирвала путівку в Лігу конференцій. Хоча, будемо відверті, це скоріше не заслуга «Ворскли», а провал «Олександрії», яка втратила дуже комфортну перевагу в турнірній таблиці.

За літнє міжсезоння «Ворскла» точно не стала сильнішою. На статус вагомого підсилення може претендувати хіба що ганський захисник Наджиб Якубу, який повернувся з оренди у фінському «Ільвесі». Натомість втрати відчутні – основного захисника Василя Кравця продано до «Дніпра-1», а лідера атак команди Таулянта Сефері, третього бомбардира УПЛ минулого сезону, було віддано в оренду до «Бані Яс» з ОАЕ. Також команду залишили бразилець Марлісон і досвідчені Сергій Яворський та Денис Олійник. Загалом склад «Ворскли» зараз укомплектований далеко не оптимально, і вибір у Скрипника залишає бажати кращого.

Діла

«Діла» отримала право брати участь у Лізі конференцій завдяки третьому місцю в чемпіонаті Грузії 2022 року (місцева першість розігрується за системою весна – осінь). У першому раунді кваліфікації «Діла» з мінімальною перевагою переграла словацьку «Дунайську Стреду» – 1:2, 2:0.

У чемпіонаті Грузії 2023 року «Діла» поки що посідає п'яте місце, але відстає від третьої позиції лише на три очки, при тому, що від шостого рядка відірвалася аж на 10 балів. У суперника «Ворскли» сезон у самому розпалі, що дає грузинам очевидну перевагу в ігровому тонусі.

Очолює «Ділу» не чужа для українського футболу людина – Андрій Демченко. Він працює з командою з 2021 року, до цього в його тренерській біографії були рівненський «Верес» і «Металіст 1925».

Прогноз на протистояння

Букмекери вважають «Ворсклу» фаворитом і першого матчу, і протистояння загалом. Але фактор ігрового тонусу, а також ослаблення складу «Ворскли» під час літнього трансферного вікна змушують нас бути обережними. Наша ставка – 1Х, коефіцієнт – 1,22.

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Чеснаков, Бацула, Павлюк, Челядін, Юрченко, Скляр, Нестеренко, Кане, Степанюк

«Діла»: Кучеренко, Вандерсон, Тевзадзе, Дзоценідзе, Чітейшвілі, Парулава, Сантос, Жан Віктор, Гейл, Ковталюк, Гоміс

27 липня, четвер

«Ворскла» – «Діла»
Тихи. Стадіон «Tychy City Stadium». 20:30
Арбітр: Нікола Попов (Болгарія)
ВОРСКЛА – ДІЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:1

Опитування

Голосів 108
Спрогнозуйте результат ⚽️ першого матчу 2-го раунду кваліфікації 🏆 Ліги конференцій між командами Ворскла та Діла, який пройде 27 липня у польському Тихи

Велика перемога Ворскли

8 голосів 7.41 %

Мінімальна перемога Ворскли

62 голоса 57.41 %

Нічия

23 голоса 21.3 %

Мінімальна перемога Діли

11 голосів 10.19 %

Велика перемога Діли

4 голоса 3.7 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(82)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Нарівні з Арсеналом і Ман Сіті. Челсі з Мудриком домігся дивовижного
Футбол | 06 травня 2024, 08:16 0
Нарівні з Арсеналом і Ман Сіті. Челсі з Мудриком домігся дивовижного

«Пенсіонери» в 36-му турі АПЛ вдома розгромили «Вест Гем»

Баєр знову переміг. Банда Алонсо повторила абсолютний рекорд усіх часів
Футбол | 05 травня 2024, 21:13 2
Баєр знову переміг. Банда Алонсо повторила абсолютний рекорд усіх часів

Леверкузенці у матчі 32-го туру розгромили «Айнтрахт» Франкфурт

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Якщо по іменах, то Ворскла має проходити цього суперника. Але вже скільки разів ми пережили неприємних сюрпризів від полтавців - вже і порахувати важко. Скільки разів вилітали в стартових раундах... Однак, повболіваємо за наш колектив, за земляків! Може ж таки Скрипник чогось вартий як тренер і відповідно настроїть команду та не повторить помилок попередників.
Микола Унгурян
сподіваємось на перемогу, хоча б цей рівень Ворксла мала б пройти
sergrom70
Був забивний Сефері, навіщо було його в аренду віддавати, якщо Ворскла збиралась грати в єврокубках? Хто тепер буде забивати?
Виктор Коробка
Досі не можу зрозуміти, навіщо Скрипник пішов з Зорі у Ворсклу. Якщо б у Шахтар, або Динамо - логічно, але йти в клуб, нижчий за рангом, з тими ж фінансовими можливостями... 
Summertime
Не хотелось бы что б наш бывший металлурговец  Демченко опечалил бывшего одноклубника Скрипника.  Как это было в случае с бывшим металлурговцем Вернидубом против запорожцев Шахтёра.Хотя для казаков это было свойственно всегда - выступать (и воевать) за чужих. ((
Mr Voevudskiy
Всё настолько плохо, что даже трансляцию запилить не могут!? 
Ппц
BekXan
У Ворскли зараз відсутня лінія захисту і забивний нападник.Це буде диво якщо ми виграємо  і диво якщо далі підемо.
Александр
Не помню.чтобы ворскла кому то не проиграла в квалификации