Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 серпня 2023, 08:56
1789
4

Оболонь – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Пивовари» повернулися до еліти вітчизняного футболу

| Оновлено 01 серпня 2023, 08:56
1789
4
Оболонь – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Колос

В п'ятницю, 28 липня, відбудеться матч-відкриття 1 туру і взагалі сезону Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть київська «Оболонь» та ковалівський «Колос». Гра пройде в Києві на полі стадіону «Оболонь-Арена», початок - о 17:00.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Оболонь

«Оболонь» в минулому сезоні двічі займала друге місце - на обох етапах Першої ліги. Такого результату вистачило, щоб уникнути перехідних матчів і разом з житомирським «Поліссям» отримати прямі путівки в УПЛ.

Київська команда третій раз спробує підкорити найвищий український футбольний дивізіон. Ну, як третій - юридично це зовсім не так команда, яка грала тут в сезонах 2002/03 – 2004/05 і 2009/10 – 2011/12. Але для нашого футболу це вже, мабуть, не те що типова, але й не незвична ситуація - ребрендинг з «обнуленням» боргів.

На відміну від інших двох новачків - «ЛНЗ» та «Полісся» - «Оболонь» на трансферному ринку була значно скромнішою. Мабуть, найвідомішим гравцем, який поповним лави «пивоварів», став голкіпер Олександр Рибка. Крім нього, футболку клубу приміряли захисник Дмитро Нагієв з «Інгульця», з «Карпат» прийшли опорник Владислав Приймак та форвард Ростислав Тарануха, з хорватського «Карловаца» - вінгер Ігор Мединський, також підсилив команду центрбек з ФК «Львів» Артем Вовкун.

В передсезонній підготовці команда провела вісім матчів - перемогла якраз «Колос» (4:2), а також «Вікторію», «Діназ», «Чернігів», «Звягель» «Ниву» з Бузової, зіграла внічию з «Чайкою» та поступилася «Лівому берегу».

Колос

«Колос» в минулому сезоні посів восьме місце в УПЛ. На фініші сезону команда пробуксовувала і виникала навіть ймовірність потрапляння в стикові матчі, але в чемпіонаті було досить багато команд, рівнем нижчих за ковалівців, тому питання збереження прописки було вирішене досить спокійно. Хоча, звісно, команда мала (і, мабуть, має) значно амбітніші цілі.

Після відставки одіозного Руслана Костишина з посади головного тренера досить вже довго керує командою Ярослав Вишняк, який, мабуть, витискує з команди все, що може.

В міжсезоння Ковалівку залишили два воротарі - Волинець пішов на підвищення в «Дніпро-1», а Маханьков перебрався в «Кривбас». Також вже не є футболістами «Колоса» Сергій Чоботенко, Микита Кравченко (обоє гратимуть за «Полісся»), Кирило Попов та Олексій Зозуля, а також півзахисник Євген Смирний і форвард Євген Ісаєнко, які повернулися в клуби, які їх давали в оренду (Зозуля пішов вільним агентом). Крім того, кар'єру завершили центрбек Євген Новак та нападник Володимир Лисенко.

Підсилення в команди досить значне - прізвища Цурікова, Бурди, Бондаренка, Лучкевича говорять самі за себе, та й кіпер Горох, півзахисники Демченко (з «Чорноморця») та Дієго (повернувся з оренди) теж зайвими не будуть. Крім того, підписаний молдаванин/румун Каталін Кукош з молдовського «Зімбру».

Історія зустрічей

Між собою команди зіграли 6 матчів: +1=1-4, різниця м’ячів 7-12 на користь «Колоса». Звітний матч буде першим між командами саме в УПЛ.

Орієнтовні склади

«Оболонь»: Рибка - Нагієв, Вовкун, Карась, Фатєєв - Приймак, Мороз - Прокопенко, Груша, Мединський - Тарануха.

«Колос»: Горох - Лучкевич, Бурда, Бондаренко, Цуріков - Богданов, Мілько - Ільїн, Оріховський, Болбат - Безбородько.

Прогноз на протистояння

Припустимо, що досвідчені футболісти «Колоса» реалізують свою перевагу в досвіді та класі, хоча цілком ймовірно, що не збережуть ворота «сухими».

28 липня, п'ятниця

«Оболонь» – «Колос»
Київ. «Оболонь-Арена». 17:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ОБОЛОНЬ - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
Такий собі матч-відкриття, якщо чесно. Залізобетонний тотал менше, а рахунок 0:1 чи 1:1.
Galex
Рыбка уже гулял за Оболонь и пропускал между ног.  Так что Колос выиграет.
олег григор
Оболонь вперед!
Злий Глобинець
Не зовсім вдало обрали матч-відкриття. Сезон відкривати має Чемпіон! Сьогодні Шахтар - Металіст1925 мав би бути.