Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 серпня 2023, 06:06
20891
14

Мирон МАРКЕВИЧ: «Дніпро-1 може вже готуватися до кваліфікації Ліги Європи»

Відомий тренер – про перспективи команди Олександра Кучера в єврокубках

| Оновлено 02 серпня 2023, 06:06
20891
14
Мирон МАРКЕВИЧ: «Дніпро-1 може вже готуватися до кваліфікації Ліги Європи»
СК Дніпро-1

В словацькому місті Кошице футболісти «Дніпра-1» приймали грецький «Панатінаїкос» в кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів і поступилися (1:3).

Заслужений тренер України Mирон Mаркевич в бесіді з кореспондентом Sport.ua оцінив шанси підопічних Олександра Кучера на вихід до наступного раунду цього найпрестижнішого європейського турніру:

- «Дніпро-1» виявився не готовим до протистояння з «Панатінаїкосом». І не тому, що пропустив швидкий гол. Як на мене, дніпряни стратегічно помилилися з вибором спаринг-партнерів в підготовчий період. Ліга чемпіонів диктує значно вищі вимоги . Тут кожну дрібницю треба враховувати.

- Вважаєте, що в Ужгороді в липні не треба було грати з опонентами рівня «Хуста», «Севлюша», «Mеталіста»?
- Головне, аби серед візаві було кілька сильних, аби мати уяву, чого ти насправді вартий. Тому й треба було шукати спаринги в сусідніх країнах. А вчора в деяких ігрових ситуаціях було просто жахіття. Ну не можна так безглуздо діяти, як в епізодах, коли греки забивали два перші голи. Ні відбору, ні підстраховки. Повторюю, в Лізі чемпіонів таке не проходить.

- Вже в семи офіційних матчах поспіль не забиває лідер нападу дніпрян Артем Довбик.
- Вже оскому набили розмови, що Довбика хочуть бачити в своїх лавах десятки європейських команд. Не виключено, що саме це збиває з пантелику Артема, але факти вперта річ: в «Дніпрі-1» він – деградує. Ось і вчора з близької відстані примудрився схибити. Навіть не знаю, що в цій ситуації порадити керівництву дніпровського клубу.

- Тоді наостанок скажіть, чи зможуть підопічні Олександра Кучера декласувати «Панатінаїкос» в повторному протистоянні і пройти далі?
- Треба бути реалістом. «Панатінаїкос» сильніший і свого вже не упустить. Тим паче, в рідних стінах, де йому забезпечена підтримка вболівальників. Так, не виключено, що в Афінах дніпрянам зможе допомогти Олександр Піхальонок, який в Кошице через травму не грав. Проте цього недостатньо, щоб схилити шальки терезів на свій бік. Ось чому «Дніпро-1» сміливо може готуватися вже до кваліфікаційного раунду Ліги Європи, де на нього чекає празька «Славія» – також дуже непростий суперник.

Оцініть матеріал
(155)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Перець
Все правильно каже Мирон, немає шансів
vitaha33
Я б сказав що до кваліфікації лк
Владимир  одесский
Дніпро може готуватись до ЧУ а про Єврокубки забувати! З такою грою їм і Славія грандом буде здаватися!
232121
Цій команді, якщо це можна назвати командою, грати з левами з Києва, і т, п в нашій упл, яка ліга чемпіонв, чи Європи, позорище.... ⚽⚽⚽
vazazh
Готовиться только к обсеру всеми.
Выталкиватель парашутистов
Мечтать не вредно... Какие еврокубки, очнитесь товарищи... Днепр-1 не та сейчас команда, чтобы играть в Европе, посмотрите на главного тренера, он скорее на цыгана-бомжа похож на бровке поля, чем на тренера приличного клуба....
Микола Унгурян
все вірно сказав Маркевич.
і дивно чому Дніпро-1 обрав таких спаринг-партнерів (швидше всього бабло зажали за нормальних)
або, вони одразу розуміли що в наступному раунді вилетять і вирішили одразу вилетіти на слабші команди в ЛЄ та ЛК (але в такому варіанті є великий шанс взагалі залишитись без євроосені)
antt
Це не треба Америку відкривати  щоб дійти такого висновку.  Хоча те що свого не віддасть - якось надто однозначно.  Ніби маркевич це вирішує. І можна припустити що Дніпро може забити один гол і навіть другий в гостях.  Але ж очевидно що пропустить - і треба буде відігравати більше, що вже нереально. 
Summertime
Зря перенесли матч с Ворсклой.
nicksaf
Чим менше очок у еврокубках, тим менше грошей у ШД.