Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 серпня 2023, 03:25
13695
107

Шансів залишилося мало. Дніпро-1 програв Панатінаїкосу

Дніпряни поступилися у першому матчі грецькому клубу

| Оновлено 02 серпня 2023, 03:25
13695
107
Шансів залишилося мало. Дніпро-1 програв Панатінаїкосу
СК Дніпро-1

У стартовому складі «Дніпра-1» вийшли троє новачків: захисник Василь Кравець, який прийшов із полтавської «Ворскли», а також півзахисники Денис Мірошниченко та Максим Третьяков, котрі перейшли з «Олександрії». Несподівано місце у воротах зайняв 19-річний Яків Кінарейкін. Для голкіпера, який викликався до молодіжної збірної України, матч проти «Панатінаїкоса» став першим офіційним за «Дніпро-1». У основного в минулому сезоні голкіпера Макса Валефа було пошкодження. Новачок команди Євген Волинець, який на хорошому рівні відіграв минулий сезон за ковалівський «Колос», залишився в запасі. Через пошкодження також не зміг взяти участь у матчі основний півзахисник Олександр Піхальонок. Його позицію на полі зайняв Бланко.

«Основа» грецької команди складалася переважно з досвідчених футболістів віком близько 30 років та більше. Вийшов у стартовому складі добре знайомий українським уболівальникам Бернард, який свого часу приходив до донецького «Шахтаря» як майбутня зірка світового футболу. Проте бразильський півзахисник так і не виправдав виданих йому авансів. На лаві запасних залишився словенець Беньямін Вербич, який кілька сезонів провів у київському «Динамо». Цікавий факт: у стартовому складі «Панатінаїкоса» вийшов лише один грек. У складі «Дніпра-1» – лише один легіонер.

На жаль, уже на 10-й хвилині матчу український клуб пропустив гол. Хуан Карлос отримав м'яч на лівому фланзі, зблизився з Мірошниченком, легко пройшов його і зробив простріл у воротарський майданчик. Там Шпорар виграв боротьбу у двох футболістів «Дніпра-1» і зблизька переправив м'яч у ворота.

СК Дніпро-1

З перших хвилин матчу «Панатінаїкос» діяло активно та агресивно як в атаці, так і в обороні. Складалося враження, що дніпряни виявилися не готовими до цього. У нападі підопічні Івана Йовановича грали широко, часто використовували довгі передачі з одного флангу на інший. Саме після такого переведення м'яча «Панатінаїкос» і забив гол.

«Дніпро-1» у першому таймі зустрічав суперників на своїй половині поля – одразу за центральною лінією. Однак футболісти грецького клубу за рахунок якісної гри в пас досить легко проходили оборонні побудови підопічних Кучера. При втраті м'яча гравці «Панатінаїкоса» застосовували пресинг, який було важко долати дніпрянам. У діях гравців «Дніпра-1» явно не вистачало агресії.

За перший тайм запам'яталися три моменти у виконанні підопічних Кучера. Перший вони створили одразу після пропущеного голу, але Довбику не дали нормально вдарити з меж штрафного майданчика. На 18-й хвилині Довбик знову отримав м'яч у штрафному майданчику та пробив приблизно з 14-15 метрів, але удар вийшов невдалим - м'яч пролетів повз ворота.

СК Дніпро-1

Атака «Дніпра-1» на 41-й хвилині розпочалася з того, що Кінарейкін під тиском суперника вибив м'яч на лівий фланг на Рубчинського. Молодий півзахисник у русі прийняв м'яч, завдяки чому відразу пройшов гравця «Панатинаїкоса». За рахунок цього дніпрянам вдалося подолати пресинг та отримати вільні зони. На завершальній стадії Кравець віддав пас у штрафний майданчик на Довбика. Гравець збірної України прийняв м'яч спиною до воріт і хотів віддати пас під удар партнерові, але зробив це дуже невдало, захисник перехопив передачу.

Із самого початку другого тайму підопічні Кучера почали грати агресивніше. Це відразу позначилося на діях як в обороні, так і в атаці. Гравці «Панатінаїкоса» вже не так легко доходили до штрафного дніпрян. Біля воріт грецької команди стало більш напружено, але все ж таки протягом тривалого часу реальних гольових моментів у «Дніпра-1» не було. Удари із середньої та дальньої дистанції не створювали проблем для голкіпера Бріньолі, а наблизитися до воріт не дозволяли його партнери по команді.

СК Дніпро-1

На 72-й хвилині «Дніпро-1» практично повторив свій момент, створений у першому таймі. Бланко віддав на лівий фланг Кравцю, а той зробив передачу на Довбика. На цей раз Артем точно скинув м'яч на Рубчинського, після удару якого м'яч зачепив гравця «Панатінаїкоса» і полетів повз ворота.

Відразу після цього моменту «Панатинаїкос» подвоїв перевагу у рахунку. За допомогою чотирьох передач гравці грецького клубу подолали пресинг та дійшли від своїх воріт до штрафного майданчика «Дніпра-1». Джуричич, прийнявши передачу від Хуана Карлоса, з півкола штрафного майданчика точно пробив у нижній кут воріт – без шансів для Кінарейкіна. Взяв участь у гольовій атаці і Вербич, який вийшов на заміну.

За десять хвилин ситуація для «Дніпра-1» трансформувалася з важкої на майже безнадійну. Хуана Карлоса збили у штрафному майданчику, і Яннідіс реалізував пенальті. М'яч пролетів майже по центру, а воротар вгадував напрям удару. Затримайся Кінарейкін хоч на мить і, цілком можливо, міг би відбити удар.

СК Дніпро-1

На останніх хвилинах матчу підопічні Кучера все ж таки змогли забити гол. Відзначився Танчик, який після розіграшу штрафного удару з близької відстані переправив м'яч у ворота.

«Панатінаїкос» використав практично всі свої можливості в матчі. Це ознака класу та кваліфікації команди. «Дніпро-1» також створив мало моментів. Але реалізувати зміг лише один. Перед матчем у відповідь підопічні Кучера мають набагато більше шансів зустрітися в Лізі Європи з чеською «Славією», ніж із французьким «Марселем» у наступному раунді Лізі чемпіонів.

Ліга чемпіонів. 2 кваліфікаційний раунд. Перший матч.

«Дніпро-1» – «Панатінаїкос» – 1:3

Танчик (90) - Шпорар (10), Джуричич (74), Яннідіс (84, пенальті)

Гуцуляк (70)

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Кравець (Каплієнко, 73), Сарапій, Сваток (Когут, 61), Мірошниченко, Бланко (Горін, 83), Бабенко (Танчик, 83), Третьяков (Адамюк, 61), Рубчинський, Гуцуляк, Довбик

«Панатинаїкос»: Бріньолі, Хуан Карлос, Магнуссон, Схенкенвелд (Едвай, 24), Коцирас, Вільєна (Чокай, 71), Джуричич (Манчіні, 78), Перес, Бернард (Вербич, 71), Шпорар (78)

Арбітр: Даніеле Кіффі (Італія)

Кошицька футбольна арена (Кошице, Словаччина)

ДНІПРО-1 – ПАНАТИНАЇКОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Володимир Танчик (Дніпро-1).
84’
ГОЛ ! З пенальті забив Фотіс Іоаннідіс (Панатінаїкос).
74’
ГОЛ ! М'яч забив Філіп Джурічіч (Панатінаїкос).
10’
ГОЛ ! М'яч забив Андраж Шпорар (Панатінаїкос).
Оцініть матеріал
(80)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19
Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1
Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Гравці із найбільшою кількістю матчів з 2010 року. Що у Мессі та Роналду?
Футбол | 04 травня 2024, 04:05 0
Гравці із найбільшою кількістю матчів з 2010 року. Що у Мессі та Роналду?

Лідером рейтингу є Антуан Грізманн – 488 поєдинків, Лео – 10-й, КріРо – 33-й

Коментарі 107
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Дніпру не вистачило ні класу, ні досвіду. І навряд чи хтось купить Довбика за великі гроші.
Alehandro
Сезон розчарувань оголошую відкритим...
Mr Voevudskiy
2 команда страны.. Никчёмные овощи. Тьфу
KvlaD
Прогноз спорт.юа 2:1 Днепр 
Gargantua
не продали Довбыка... похоже и не продадут
u6464u
Ні чого не очікуваного не сталося, всі адекватні вболівальники  розуміли що -1 ловить тут не має чого , таке саме буде і з чеською Славією , ну немає у наших гравців майстерності  а дисципліновану , фізично витривалу ,тактично грамотну гру поставить не має кому , чи ви думали що Кучер другий Лобановський , дуже слабенький Сашко як тренер, і так хлопці старались як могли віддали багато сил і за це їм потрібно подякувати .
Nikas
3 удара 3 гола грецкие пенсионеры которым 30+ перебегали Днипро минус 1
pricolist
Яка гра - такий і результат. 
Макс Максов
З такою грою, навіть група ЛК примарна...
Viktor Shuper
а Дніпру по рівні гри Ліга Європи то максимум. і то не факт, до речі
Vladislav Pohily
Ворскла так само відлетить, якщо не в цьому, то в наступному раунді.
Шахта також нікуди з групи на 80-90% не вийде, бо таким складом 2 сезони
поспіль - то фантастика. Думаю основні надії по набору очок в цьому
сезоні на ДК, якщо буде норм жереб в ЛК. Хоча знаючи ДК, вони й тут
можуть "здивувати".
Dixon
В лигу чемпионов они хотели группа конференций будет за счастье 
Andy_P
Куда там отправляли Довбика играть? В АПЛ, в Серию А, в Примеру? Он, приняв мяч в центре чужой штрафной, две секунды думает и отдаёт сопернику... И вратаря Днепра похвалить не за что...
Алексей
Какие шансы, их ещё до матча не было 
Lion
Представляю чтобы стали чемпионами.....
Педя Яновский
Пердяне никуда не выйдут 
Swed
Танчик все прогнозы сайта запорол.   И не крупно проиграли, и не минимально.   Остаётся повторить фортель Заря - АЕК 1:4, 3:0 и рубиться в добавке.
vivas057
Убогая игра с посредственным соперником.К сожалению на сегодня это уровень большинства украинских команд. Ни мастерства, ни характера,  ни тренерской мысли я не увидел.
Michael Savchyn
люта ганьба та й годі і прогадали із непродажем Довбика, вельми прогадали
Alehandro
Захист як був дирявим, так і залишився... за які заслуги Сватка викликають у Збірну, хз...