Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 липня 2023, 02:07
4407
1

КУЧЕР: «Довбик хоче пограти у Європі, але Дніпро-1 багато для нього зробив»

Головний тренер «Дніпра-1» – про навчально-тренувальні збори команди

| Оновлено 25 липня 2023, 02:07
4407
1
КУЧЕР: «Довбик хоче пограти у Європі, але Дніпро-1 багато для нього зробив»
ФК Дніпро-1. Олександр Кучер

Головний тренер футбольного клубу «Дніпро-1» Олександр Кучер прокоментував хід передсезонної підготовки та кадрові особливості міжсезоння:

– На відміну від решти команд Прем’єр-ліги міжсезоння для Дніпра-1 виявилось на чотири доби меншим. Робочу програму будували з цією умовою?

– Звичайно. Вся робота була сформована з урахуванням першого єврокубкового матчу з Панатінаїкосом. Саме з таких міркувань і підходили до тренувального процесу.

– Як проходить підготовка до сезону?

– Збір проводимо в Ужгороді. Працюємо переважно у режимі дворазових занять. Рідше буває, коли в день заплановано лише одне тренування. Це потрібно для відновлення. Все, що було намічено, хлопці виконують. У міжсезоння було заплановано шість спарингів, з яких залишилося зіграти ще один із криворізьким Кривбасом. Після цієї зустрічі до першого матчу з Панатінаїкосом залишиться тиждень.

Хто із спаринг-партнерів дав гарне підгрунтя для роздумів?

– Кожна гра дає якусь інформацію. Ми її аналізуємо, виправляємо помилки та готуємось далі. З кожним зіграним матчем намагаємось покращувати нашу гру.

– Низка гравців Дніпра-1 цього літа перебувала у таборі національної та молодіжної збірних України. Враховуючи, що півфінальний матч з Іспанією молодіжка проводила 5 липня, чи встигли збірники Дніпра-1 відпочити?

– Так, звичайно. У хлопців, які приїхали зі збірної, було 10-11 днів для відпочинку. Після цього вони відразу ж включилися в роботу.

– У якому стані вони приїхали? Чи всі здорові?

– Є у нас одна проблема. Маю на увазі травмованого Піхальонка. Ще після матчу національної збірної із Німеччиною він залишив її табір і поїхав до Києва лікуватися. Весь цей час Олександр проходив необхідні процедури і працював індивідуально під наглядом лікаря у столиці. Незабаром він має приєднатись до нас в Ужгороді, де і будемо дивитися на його стан і дізнаватися, як себе почуває. Ми повинні знати, на що можемо розраховувати. Очікуємо на приїзд Піхальонка сьогодні або завтра.

– У період міжсезоння у вашій команді відбулися чималі кадрові зміни. За ким із гравців, хто залишив клуб, шкодуєте більше всього?

– Шкодувати не доводиться, адже переходи – традиційні явища, які завжди мають місце у сучасному футболі. Це звичайний робочий процес. Зміни у Дніпрі-1, як і у будь-якому іншому колективі у період міжсезоння, є звичною практикою.

– Чим поясните від’їзд з Дніпра-1 відразу чотирьох легіонерів – Габріеля Гомеса, Рональда Матарріти, Хайнера і Жоау Пеглоу?

– Вони добре попрацювали в нашій команді, однак на їхні місця ми знайшли нових гравців – всі вони українці. Якщо згадані легіонери були орендованими, то всі запрошені цього літа футболісти уклали контракти.

– Якщо аналізувати контрольні матчі, проведені на Закарпатті, то як гадаєте: ефективність придбань вища за втрати?

– Контрольний матч – це контрольний матч. І як би там не було, а він не є офіційним. Показовими чинниками для відповіді на це запитання будуть виступи у єврокубках. Будемо робити висновки саме по таких іграх. Ми вважаємо, що запрошені до Дніпра-1 хлопці – гарне придбання. Всі вони грали у своїх командах, де були лідерами і проявили себе як хороші гравці на ввірених їм позиціях. Ми на них розраховуємо і бажаємо, щоб у них все вийшло і в нашому клубі.

– Яка доля двох гравців що повернулися з оренди – Сергія Горбунова та Білла?

– Обидва хлопці зараз знаходяться з нами – займаються, тренуються. Будемо дивитися, як вони себе проявлятимуть надалі. Не виключено, що обидва залишаться в команді. Все можливо. Поки що рішення стосовно них ще не приймали.

– Хтось із п’яти футболістів, залучених до тренувального збору із юнацької команди Дніпра-1 найближчим часом на місце в основній обоймі може розраховувати?

– Звичайно, що може. Двері для молодих футболістів у нас завжди відкрити. Їм потрібно лише приходити і використовувати свій шанс. Втім, побачимо – можливо, на підставі передсезонної роботи хтось із молоді в головній команді й залишиться.

– Як вдалося переконати Артема Довбика залишитись у Дніпрі-1, продовживши з ним контракт?

– Артем – порядний хлопець, і зрозуміло, що він хотів би пограти десь у Європі. Однак разом з тим він розуміє, що цей клуб для нього багато зробив. Тож він продовжив угоду з Дніпром-1. Поки він з нами, а як буде надалі – продавати Довбика чи залишити, – вирішуватиме керівництво клубу.

– На Олександра Піхальонка, наскільки відомо, теж є попит. Цей факт не розхолоджує гравця?

– Ні! Обидва хлопці, якими цікавляться інші клуби, дуже порядні і працездатні. Вони не реагують на якісь сторонні фактори. На тренуваннях ті ж Довбик і Піхальонок повністю віддаються роботі, у них немає ніякої вайлуватості. Кожен сумлінно виконує свої професійні обов’язки.

– До закриття трансферного вікна ще є достатньо часу. Чи плануєте ще якісь придбання на ті чи інші позиції?

– У нас буде ще один воротар, який має невдовзі приїхати. Адже обидва наші голкіпери поки що травмовані. Ним є Євген Волинець із ковалівського Колоса.

– Наскільки вже встигли вивчити суперника по першій єврокубковій дуелі нинішнього розіграшу – грецький Панатінаїкос?

– Ясна річ, за грою греків слідкуємо. Вони і вчора грали, та й до цього багато матчів провели. У п’ятницю Панатінаїкос вперше зіграв внічию, а перед цим лише перемагав. Тож стежитимемо за нашим майбутнім суперником й надалі. У Панатінаїкосі багато людей у складі, завжди є ротація. До речі, серед гравців грецького клубу є й знайомі хлопці – колишній київський динамівець Вербич та екс-гірник Бернард. Крім них, у афінської команди є чимало вправних та досвідчених футболістів. Повторюсь: ми їх вивчаємо, дивимось ігри.

– Обмежуєтесь лише трансляціями чи користуєтесь інформацією від фахівців, які знаються на грецькому футболі і на Панатінаїкосі зокрема?

– Поки що задовольняємось трансляціями. Цього вже достатньо, щоб скласти певні враження.

– Які слабкі та сильні сторони суперника відзначили б?

– Не буду казати, адже гадаю, що у штабі грецького клубу теж вивчають пресу, все про нас читають і за нашою командою дивляться. Нехай мої дані про Панатінаїкос залишаться при мені.

– До стадіону у словацькому Кошице, де через десять днів Дніпро-1 зустрінеться з грецькою командою, вже встигли звикнути?

– Ми провели там один єврокубковий сезон і, гадаю, вже дещо притерлися до тамтешніх умов. Тож будемо їхати – і будемо грати. Подивимось, як воно буде. До Кошице маємо прибути 24 липня, на передігрове тренування. Сподіваємось, що у нинішньому єврокубковому розіграші у нашої команди буде як мінімум така ж підтримка, як і у попередньому. Тим більше, що як нам повідомили, на стадіоні у Кошице зробили ще дві бокові трибуни – за воротами.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Ерлінг Голанд шукає нове житло разом зі своєю дівчиною
Футбол | 10 жовтня 2024, 06:19 0
ФОТО. Ерлінг Голанд шукає нове житло разом зі своєю дівчиною

Норвезький нападник Манчестер Сіті вибрався на оглядини нового будинку зі своєю гарячою подругою

ФОТО. На OnlyFans! Зірка Ліверпуля приспустив білизну, шокувавши фанів!
Футбол | 10 жовтня 2024, 06:55 4
ФОТО. На OnlyFans! Зірка Ліверпуля приспустив білизну, шокувавши фанів!

Форварда Ліверпуля жорстко розкритикували вболівальники після свіжої публікації в IG

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VBOLYUVALNIK
Навіщо Довбика тримати в команді? Якщо б зараз був би сезон УПЛ 12/13(я маю на увазі самий пік упл), а так, з нинішнім рівнем упл можна спокійно відпустити Довбика кудись у топ чемпіонат за 10 мільйонів, ніж маринувати його в упл де зараз замість нього може забивати та взагалі показувати гарну гру гравець класом нижчій за Довбика, той же Ківінда, або перспективний Сидоров до котрого Дніпро-1 виявляє інтерес. Хіба що залишити на обидва матчі проти Панатінаїкоса, а вже потім продати